- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szigma70
addikt
Sziasztok
X96 Max+-on feltettem a CE-t a belső tárhelyre, dualbootot választva. Kodin Aeon Nox Silvo skint használok, de nem jelenik meg a power menü alatt, csak a kikapcs, ujraindit stb, szokásos lehetőségek, olyan nincs, hogy az Androidrol bootoljon. Más skinnél van ilyen lehetőség. Bele tudom varázsolni ezt valamilyen módon? Esetleg addon kell hozzá?
Előre is köszi
Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy
-
Beni2360
félisten
na megnéztem mivel nekem egy kicsi venti van a box alatt és ha a CE-ben a dugónál a gép kikapcsolását választom akkor, igaz 1-2 perc eltelik mire véglegesen kikapcsol és a venti is le áll, pedig nekem van 2 db 3.5" HDD 3 slotban és azt is lekapcsolja. Táv gombbal nem kapcsol ki teljesen vagyis alvó módba megy a HDD-k ledjei is égnek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok erősíteni abban, hogy az X96S (S905Y2) TV Stick-re már támogatott a CE? Megrendeltem a 2/16-os verzióját, és ahogy utána néztem, a CE a 9.2.2-től támogatja az S905Y2-es chipeket. Felraktam egy pendrive-ra a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.4.2-Generic.img rendszert és a device_trees-ben ha minden igaz meg is van a hozzávaló dtb.img (g12a_s905y2_2g.dtb). Tényleg csak egy megerősítést szeretnék, hogy jól utánajártam a dolgoknak. Előre is köszönöm!
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Tanix TX5 lejátszóm, már tobb mint két éves 0-24-ben ment. Pár héttel ezelőtt jött egy Coreelec frissítés, amit feltettem, majd többet nem kapcsolt be, piros LED világít. Költöztünk, így nem foglalkoztam vele. Most próbálkoztam vele, de SD kártya nélkül sem bootol be, reset gombra nem reagál, amint csatlakoztatom a tápot maga a táp elkezd búgni, kihúzva nincs hangja. Táp és a lejátszó sem melegszik fél óra után sem.
Esélyes, hogy csak a táp halt meg? Békéscsabán lenne valakinek egy teszt erejéig egy 5V2A-et tápja? Gyanítom kb minden boxnak hasonló van.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A Ce beállításában van olyan, hogy HDD leállítás kapcsold be hátha Egyébként az egész táp egy távkapcsos konnektorba van dugva mert nekem se állt le az elején. És kikapcs után azt is kikapcsoltam.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Szigma70
addikt
-
Yerix
tag
BOX-ra usb-n van kötve HDD mkfs.ext4 utasítással szeretném formatálni, de azt írja, hogy moutoolva van.
Milyen paranccsal tudom unmountolni, hogy le tudjam formatálni ?
-
szabochris
aktív tag
Sziaztok!
Adott egy H96max plus, most helyeztem üzembe, kiírta van új frissítés, rányomtam.
Aztán indítom a netflixet, ott is kiírta hogy van új verzió. Leszedte, és az új verzió nem indul el rajta...
Mi a teendő? -
tsilver
aktív tag
Vorke Z6 + CE, az optikai kimenete nem világít, (speciális optikai átalakító kell hozzá mert "jack-es" bemenet van) találkozott már vki ilyennel, mit lehetne tenni?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
blakey
titán
válasz tsilver #75125 üzenetére
Nem optikai a kimenete, azért nem világít.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kenand
veterán
Persze ez csak akkor jó direktben ha van az erősítőnek SPDIF elektromos/coaxiális bemenete (is), a BOX-on meg 3.5mm jack a digitális SPDIF kimenet (pl Mgicseee N5)
Mondjuk én az analog kimenetet soha sem használom, több erősítőm van, régiek, használtak, egyen még csak SPDIF van, többi már HDMI-s. -
divan
őstag
Vagy egy évvel ezelőtt használtam OpenVPN-t az egyik boxomon, és működött is rendesen. Most ismét szükségem lenne rá, emlékeim szerint simán a keresővel megkerestem és feltelepítettem az alkalmazásoknál. Most viszont nem találja, történt valami változás ezügyben vajon? 9.2.4.2, tehát a legfrissebb stabil verzió.
-
HENE
aktív tag
Sziasztok,
egy X96Max+-t használok Coreeleckel. Van egy Banana Pi 4TB külső HDD-el, ami torrent és fájlszerverként üzemel. Azon gondolkodvom, hogy az X96Max+ át tudná-e venni a szerepét (a lejátszás mellett, persze)? Mik a tapasztalatok az ilyen jellegű használattal kapcsolatban? Milyen letöltési sebességet lehet vele elérni? Mennyire nehéz konfigurálni? Esetleg Webmin vagy valami hasonló elérhető? -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
X96Max plus (coreelec-kel)--> Onkyo erősítő --> tv a HDMI jel útja. A HDMI CEC nem valami jól működik:
1) Ha X96-ot bekapcsolom, bekapcsolja a tv-t, de az erősítőt nem, így ennek semmi haszna, mert a tv-onkyo oda-vissza be-ki kapcsolja egymást szükség szerint (és mindig jól)
2) néha arra érek haza / ébredek fel, hogy a tv be van kapcsolva. X96 előtt ilyen soha nem volt.Lehet ezzel valamit kezdeni? nekem az is jó, ha az x96-ot teljesen kiveszem a kölcsönös ki-be kapcsolásból (sőt talán az lenne a legjobb), de a legfontosabb, hogy a tv-t ne kapcsolja be véletlenszerűen (plazma, nem szeretném, ha beégetné a bemeneti feliratot...)
köszönöm a segítséget előre is! Ha valaki linkeli azt a hozzászólást, amit nem találok (mert tuti valaki már leírta ) azt is köszönöm!
-
ice9
tag
Sziasztok. Nővremnek lenne szüksége egy egyszerűbb Androidos TV boxra. Valami felhasználóbarát Out of the box megoldás. Netflix+torrent kliensként funkcionálna. Coreelec-es megoldást hanyagolnám. Nincs kedvem naponta beszélni vele telefonon, hogy mit hogy kell beállítani. Mi box S-t néztem de a 2/8GB elég karcsúnak tűnik. A tárhelyet azért meg lehet toldani egy vinyóval de 2GB ram elbírja mondjuk egy netflix lejátszás közben, hogy a háttérben megy a torrent? Úgy rémlik nincs combos nete, 100mbit körüli, így a torrentet valószínüleg korlátozni kell kb. 70-re.
-
kutga
nagyúr
Parancssorból, illetve a guin keresztül. Thoradia repot kell telepíteni, onnan a transmissiont, kikapcsolni, beállítani, esetleg a konfig fájlt szerkeszteni, vissza kapcsolni. 0-24-ben megy, a letöltési sebesség nálam pocsék, de nem a transmission miatt.
Let the Zone take me if I am.
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Most vettem észre egy kijelző szegmens hiányát X96 max+-on.
CE alatt is hiányzik az első számkijelző alsó, vízszintes
szegmense.
CE alatt androidra váltva ugyanúgy nincs meg a boot felirat b betűjének alja, és ugyanúgy az idő kijelzésnél sem.
Másnak is van ilyen?
Gondolom mivel droid alatt is előjön, ezért csak hardveres gond lehet? -
blakey
titán
válasz Suineg #75143 üzenetére
Hardveres hiba. Szerintem te vagy az első akinél hibás a kijelző, nem emlékszem, hogy bárki is írt volna ezzel kapcsolatban.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mctevje
csendes tag
válasz Lasersailing #75139 üzenetére
Az AVR bekapcsolása be van állítva a CoreElec cec menüjében?
Illetve az avr-ben engedélyezni kell a hdmi stby-t.
Tv-n szintén engedélyezni kell, hogy mit csináljon.
Nálam CE ---> Onkyo ---> Samsug a sorrend bekapcsoláskor.
Mit és hogyan nehéz kérdés, mert minden márkánál más-más a beállítás.. -
Marci6
tag
Megoldható valahogy, hogy pl. youtube-on a lejátszási sebesség növelésével a hang ne töredezzen szét, mintha kiesnének darabok?
(lehet, hogy inkább Kodi kérdés, de CE fut nálam X96Max+-on) -
Mctevje
csendes tag
válasz Lasersailing #75148 üzenetére
??
Nem értem mit szerettél volna írni..
CE CEC beállítása [link] , az Onkyo-ra keress rá a gugliban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest