-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz Beni2360 #58499 üzenetére
Na ugyan ugy csinaltam mint itt, a helyzet ugyan az, mikor ranyomok h frissitse a boritokat elkezdi fent a jobb oldalon szazalekba szamolni 5% nál lefagy, majd az egesz kodi ujra indul, majd utana betölt de semmi se tortenik, meg vagy 2-3× ujra indul vegül Safe Mode ablakban ujra pakoltatja velem az egesz mindenséget. Ahogy a kepen latni ez tortenik.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Csicsóka
őstag
válasz junkpod #58501 üzenetére
Igen, akkor pont úgy működhet, mint ahogy eddig megszoktuk, amikor data-t használtuk a /storage alá csatolva.
Kártyáról indult, de a "lényeg" (mediatár miegymás) már a gyors eMMC-ről volt elérhető.Most vannak új fejlemények az ügyben. Ránéztem a mostani CE kernel.img-re, és került az init szkript-be egy új, eddig nem létező lehetőség, amit minden induláskor ellenőriz. Így nem kell spéci egyéni kernel.img, és a későbbi frissítésekről sem kell lemondani.
Ha az SD gyökerében van egy mount-storage.sh nevű fájl, benne a mountolási lépésekkel, akkor az végrehajtja, és ott lesz a kívánt meghajtó a /storage alá csatolva. mount-storage.sh-ban aztán el lehet intézni a loopback eszköz létrehozását, megadva az offset értéket. kovakovi77 kolléga ha válalkozik rá, tesztelheti, az ő vasának megvannak az offset adatai, megírom a szkriptbe valókat még ma.
-
Beni2360
félisten
válasz Valkűr #58500 üzenetére
Sajna részedre, de nem foglalkozok ilyenekkel. nagy néha belenézek vagy ha keresek valamid de ennyi.
Netflixnél is azt olvastam, hogy előfizetési nagyság szerint vannak a felbontások.
Majd kapsz ehez is segítséget csak nyaggasd őket. Tedd rendbe a boxot és ha már minden klappol akkor kellene a ficsőrökkel foglalkozni. Én legalább is így szoktam csinálni. Mindent beállítok és aztán mehet a plussz dolog. Egy jó KODI beállítás is sok időbe telik. Ezért is csináltam több filmet, hogy segítsek azoknak akiknek kevés az idejük a kísérletezgetésre.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Valkűr #58505 üzenetére
Megmondom őszintés egy szót sem értek ebből.
Mi az, hogy: mikor ranyomok h frissitse a boritokat ? A régi megosztásokat törölted? Persze fájl törlés nélkül.
Ha a film szerint beolvastatsz egy mappát (videók) és azt a film szerint beállítod és szkennelteted annak végig kell futnia és a fő oldalon látni kell a filmeket.
Természetesen ha a KODI-n minden be van állítva idő-hely- időzóna-stb. Valahol ott lesz a hiba nálad.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Valkűr
addikt
válasz Beni2360 #58511 üzenetére
Igen mikor az adott mappat elkezdi szkennelni, amit jobb felso sarokban mutat is, elindul majd nehany % után megfagy, ujraindul minden parszor es utana jon a safe mode ablak, es ujra kell pakolni. Csinaltam kepet
Megint lefagyott 5%-nál, ujra indulgst az egész megint 😖😖😤
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
sziasztok, van egy venz v10 boxom, amire sikeresen ráaplikáltam sd kártyán a core elecet.
minden szipi-szupi, csak az hbo go kerget az őrületbe.
rengeteget pufferel, meg-megakad a film.
50 megás net van, ebből wifin kb. fixen 40 megy át a boxba (a box kábelen van egy repeateren).
van valami tippetek az akadásra? olyan, mint ha keveset töltene előre... lehet coreelecben az hbo puffert valahogy növelni?
vagy kell valami spéci beállítás, ami gördülékenyebbé teszi a dolgokat?
a ce telepítése után semmit nem piszkáltam a beállításokban.Vérboci
-
blakey
titán
Ez a remote.conf nem jó a GT-Kinghez.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz blakey #58520 üzenetére
CE fórumról vettem, ott is írják, hogy jó. Akkor lehet többféle távirányító kódos is létezik belőle.
(#58522) Tigerteam A bekapcsoló gomb? Mert az lenne a lényeg (csak a power gomb rész van benne), a többi rádióvezérlet, az működik mindenféle mókolás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz Valkűr #58522 üzenetére
Ha infrás távot használnál akkor nem működne, nyilvan az RF része működik, tehát egy Logitech Harmonyval nem működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz nagyfejü #58517 üzenetére
Ezeket én csináltam a lapimon levő kodiban. Itt is meg a ZIDOO topikban is megtalálod a linkeket ami csináltam. Már több szőr megosztottam. DE ha kell priviben írj mi kellene és ha van szívesen megosztom.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
Helyesbitek, a GTK-hoz kapott távval működik az általad linkelt remote.conf, mert csak 1 kód kell hozzá viszont a GT-King tartalmazza a korábbi Beelink kódokat is így azokkal szépen működik és aki tanítható infrás távot használna annak a régebbi remote.conf-ok jobbak. Én egy régit használo amit az MXIII II-höz is használtam.
-
nagyúr
válasz blakey #58520 üzenetére
De jó hozzá de ez arra való hogy ne keljen bele babrálni a BootLoader-be a inject_bl301 el és kikapcsolás után működik a gyári távval a bekapcsolás, és annyiból még jobb is hogy így a gyári droid alatt is működik a távról bekapcsolás!
U.I. : ha ezt nem másolod be és CE alatt kikapcsolod a inject_bl301 piszkálás nélkül, akkor biztosan nem fog bekapcsolni semmilyen infrás távra, se S922 se 905X2 BOX, ha meg bele piszkálsz a bootloaderbe a inject_bl301.el akkor meg android alatt kikapcsolva nem fogod tudni csak táp kihúz visszadugal bekapcsolni!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #58532 üzenetére
Már írtam, hogy jó, de a régi távok is jók. Én az ahhoz tartozó remote.conf-ot használom, semmit nem kell babrálni, minden működik, ki/be kapcsolás, droid/CE alatt, stb.
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #58532 üzenetére
U.I. : ha ezt nem másolod be és CE alatt kikapcsolod a inject_bl301 piszkálás nélkül, akkor biztosan nem fog bekapcsolni semmilyen infrás távra, se S922 se 905X2 BOX, ha meg bele piszkálsz a bootloaderbe a inject_bl301.el akkor meg android alatt kikapcsolva nem fogod tudni csak táp kihúz visszadugal bekapcsolni!
Érdekes, mert tökéletesen működik a ki/be kapcsolás tápkihúzás nélkül a GT-Kingen és a VIM3-on is, mindegy, hogy droid vagy CE alatt volt kikapcsolva, semmilyen injection_bl301-et nem használok.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
válasz blakey #58536 üzenetére
VIM3 at nem ismerem az egész biztosan másképp működik mivel saját bootloader van hozzá CE alá!
a KING.ed meg akkor valami spéci darab lehet, nálam 6.db járt KING-ből és S905X2 ből már 10.feletti darabszám de ha nem csináltam meg az inject_bl301 et és kikapcsoltam CE alatt a boxot akkor sehogy nem lehetett bekapcsolni csak úgy ha kihúztam a tápot! ha pedig megcsináltam a inject_bl301.et akkor pedig DROID.ot indítva és ott kikapcsolva szintén nem lehet távval bekapcsolni, de erről írnak CE fórumán is, szóval nálad nem tudom hogy lehet jó!
-
Valkűr
addikt
válasz DroiDMester #58534 üzenetére
Nem user error gond volt a zidoonal se., minden jo volt beállitva mert megneztek. Csak en hittem, h valamit elrontok mert recsegett a hang. Masik erositövel nem recsegett, ugyan az a beállitas. Gondolom te mikor a nullarol kezdted biztos azonnal tudtál mindent, semmi segitség nem kellett hozzá. Még szerencse, h nem mindenki ilyen rosszindulatú es segit ahol tud. A beallitasaimmal most sincs semmi gond, mégis lefagy, tehát ahogy mar irtak vagy a LAN a ludas, vagy valami kiakassza. Minden jol van beallitva. Vagy nem tetszik neki a pendrive
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #58537 üzenetére
Úgy, hogy a régi remote.conf-ot használom amit korábbi Beelinkekhez volt és Logitech Harmonyt, tökéletesen működik. Mint írtam, a régi kódok is benne vannak, kezeli a GTK. Ha van egy régi Beelinked akkor annak a távjával nyugodtan kipróbálhatod. Erről nem írnak máshol.
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #58537 üzenetére
a KING.ed meg akkor valami spéci darab lehet - egyike azon kevés GT-Kingnek amelyiknél megvan a gigabit mindkét irányba Android és CE alatt is mindeféle forrasztás nélkül.
-
nagyúr
válasz Valkűr #58538 üzenetére
LAN ra leírtam mit kell, vissza kell venni 100.ra majd vissza GIGABIT.re és megjavul! Van mikor el kell játszani 2-3.X mire megjavul és sajnos kikapcsolás/restart után ezt újra el kell játszani.
A pendrive meg könnyen orvosolható próbálj másikat!(de ajánlottabb egy 16.gigás U3.as sebességű MicroSD és (közel)olyan gyors lesz mindha eMMC.ről futna) De ez hogy lefagy biztos nem lan probléma és a lassú pendrive se csinál ilyet max kimerevedik néhány sec re de le nem fagy tőle!*******************************************************************************************
blakey no látod azt még nem próbáltam, igen tudom hogy a régi beelink távja viszi az összes infra kódot a gyári droid alatt is a KING.nél, van belőle 3.db is de CE alatt nem próbáltam még ezt a megoldást![ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz DroiDMester #58542 üzenetére
Akkor szerinted mitől lehet? Mert igazábol konkrétumot senki sem irt, csak lehet a LAN, lehet ez lehet az. Hát ezt magamtól is látom, de nem jövök rá mitől, szóval itt a user errort kilőhetjük, mert konkrét megoldast senki más sem tudott mondani. Az se biztos, h nem jó a LAN is pld. Ez is csak egy feltevés, de ha nem lenne jó akkor sztem a 60gigas film se menne zökkenőmentesen a NAS-ról, márpedig az megy hibatlanul. A Lant megmerni nem tudom, mert fingom nincs azt CE-ben hol es hogy szoktatok, nem is találtam erre semmi infót, igy ráhagytam a keresgetést.
Venni fogok holnap egy gyorsabb mikro SD kártyát es felteszem arra is a CE rendszert, nyilván megfogom próbálni, de most hirtelen nem volt kéznél, mert nem hasznalok ilyeneket. Eddig eleve semmi ilyet nem használtam mint ez y coreelek, nyilván tök idegen nekem ez az egész. De azért van a forum, h segitsünk egymason. Kodit se hasznaltam még igy soha, igy az is teljesen idegen meg a kiegészítők beszerzése, a mit mihez rész is.
Annyira azert csak nem csináltam rosszul, mert elsőre sikerült a telepités, nyilvan a körítés megint más téma. CoreELEK telepitést már soha nem fogom kérdezni, mert egyszerűbb volt megcsinalni, mint ahogy a leirásokban olvashato volt. Csak kellett valaki aki leirja olyan szövegkörnyezetbe, és úgy hogy ne tűnjön kínainak 😁👍
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz kovakovi77 #58525 üzenetére
Igen, már lehet dmesg is kérni pld. A sed nekem sem egy igazán, de meglehetne oldani úgy, én is úgy gondolom.
S912 vason (csak ez van most) a koncepció működé képes. A cache-t tettem a /storage alá, az említett mount-storage.sh-val.
Tartalma:
losetup -Pf -o 113246208 /dev/mmcblk0
mount /dev/loop0 /storage
#debug_shellEredménye:
CoreELEC:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.2G 154.8M 1.1G 12% /dev
/dev/sda1 511.7M 169.6M 342.2M 33% /flash
/dev/loop0 487.9M 6.3M 445.8M 1% /storage
/dev/loop1 155.0M 155.0M 0 100% /
tmpfs 1.3G 0 1.3G 0% /dev/shm
tmpfs 1.3G 9.1M 1.3G 1% /run
tmpfs 1.3G 0 1.3G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.3G 2.6M 1.3G 0% /var
tmpfs 1.3G 0 1.3G 0% /tmp
/dev/sda2 6.6G 8.3M 6.6G 0% /var/media/STORAGEdebug_shell sor elől a hesmark-t kivéve, initrd stádiumba marad, lehet parancsokat futtatni.
Tesztelésnél is kellett, mert első alkalommal indítva megállt a bootolás, a kodi indítása előtt közvetlen.
Új fájlrendszert kellett létrehozni a cache-be, mert nem tudott írni abba amit a droid maga után hagyott.Ezzel az aml_autoscript-el indítva nem lesz splash, és verbose módban indul. Teszteléshez kiváló.
-
junkpod
veterán
válasz kovakovi77 #58539 üzenetére
CoreELECx2:~ # df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1664168 189700 1474468 11% /dev
/dev/mmcblk1p1 524008 210120 313888 40% /flash
/dev/mmcblk1p2 14698664 609962 14084606 4% /storage
/dev/loop0 189952 189952 0 100% /
tmpfs 1922856 0 1922856 0% /dev/shm
tmpfs 1922856 8664 1914192 0% /run
tmpfs 1922856 0 1922856 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1922856 2628 1920228 0% /var
tmpfs 1922856 0 1922856 0% /tmp
/dev/loop1 26064764 1508128 24507484 6% /storage/data_tesztBox's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz Valkűr #58543 üzenetére
Ha volna egy külső HDD-d és azt usb-n rákötnéd és azt próbálnád beolvastatni a média tárba és az simán menne akkor inkább a NAS beállításban lenne keresendő a hiba. Ha ott se menne akkor a KODI beállításában van a bibi. Valami olyat szeretnél ami ütközik a "kéréseddel". Van itt egy KODI beállításáról egy film hátha valamit elnéztél, mivel írtad, hogy még ne nagyon foglalkoztál KODI-val.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest