-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Az s905x2 még elég új lapka, de már van Minixes is, szerintem most fog robbanni a fejlesztési rész és stabil megoldás várható rá - már ha van egy kis türelmed. Nekem van
Akkor tegyem félre és várjak én is türelemmel?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #58949 üzenetére
Reggel még volt a felső sávban a két csoportnak könyvjelzője de eltűnt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Pelican
őstag
válasz kovakovi77 #58950 üzenetére
Jobban járnál, ha utánanéznél, mert ha nem szólsz, így marad.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
blakey
titán
válasz kovakovi77 #58950 üzenetére
A stabil sem jó? Ha hiba van akkor szólni kell a megfelelő helysn.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Shingen
addikt
Hali!
Olyan problémám lenne szerintem tégla lett a készülékem.
Nem voltam itthon egy ideje, voltak áramkimaradások, vihar, stb.Arra lettem figyelmes világít a kék led. Próbáltam távirányítóval kikapcsolni, semmi.
Bekapcsoltam a tv lássam mi ujság és a google tv felirat fogadott, aztán percekig nem történt semmi.
Áramtalanítottam, ugyan ez történt.
Nyomtam rajta a reset gombot, arra nem is resetel, nem csinál semmit.
Folyamatosan a google tv van de nem megy tovább, semmire se reagál.
Mi lehet a gond.Ennek annyi?
風林火山
-
lacko6
senior tag
Valakinek nincsen N5MAX hoz,egy remote config file-ja.
Androidból nem tudom kinyerni. -
kovakovi77
tag
válasz Pelican #58953 üzenetére
Jobb a békesség, igazad van néma gyereknek ....
Nightly vonal. A95XMAX
Szóval usb-wifi rádugva kapcsolható a vezetéknélküli hálózat, de semmit nem talál a közelben a 20190915-verzióval.
20190914 működik.
20190914-es verzió:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20190914-Generic.img.gz
20190915-ös verzió:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20190915-Generic.img.gz
dmesg,lsmod mind2 verziónál:
[link]
Ha más is kell írd meg mit melyik verziónál kérdezzek le.
Előre is köszi ha továbbítod.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kovakovi77 #58958 üzenetére
A stabil 9.2.0 nem jó? Próbáltad?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kovakovi77
tag
válasz blakey #58960 üzenetére
Reggel kipróbálom.
Nightly vonalon azért vagyok mert ha mindenki a stabilon lenne a nightlynak semmi értelme nem lenne
Nem nyafogás volt álltalában magam megoldom ezeket, csak vissza jelzés.
De kb látom is hol a hiba:
Rossz:
30.328702@3] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Loading firmware file 'rt2870.bin'
[ 30.329003@3] rt2800usb 1-1.4:1.0: Direct firmware load for rt2870.bin failed with error -2
[ 30.329013@3] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Error - Failed to request FirmwareJó:
[ 30.576118@1] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Loading firmware file 'rt2870.bin'
[ 30.580612@1] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Firmware detected - version: 0.36És mintha a System is kissebb lenne kimaradt pár wifi firmware az imageböl?
20190914 System 189M
20190915 System 182M[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kovakovi77 #58961 üzenetére
Nightly vonalon azért vagyok mert ha mindenki a stabilon lenne a nightlynak semmi értelme nem lenne - nekem mindegy min vagy, csak a 9.2.0 most jelent meg ezért jó lenne tudni, hogy ott mi a helyzet és esetleg javítani ha gond van.
Én mindegyiken vagyok, ha ez megnyugtat, de mindent én sem tudok megnézni mivel pl. nem is használok USB-s Wifit.
Ezek változtak a 0915-ös Nightly-ban:445e5453ad: Sun Sep 15 16:15:15 2019 +0100 – busybox: increase dtb sanity check delay (adamg)
cbbe214651: Sun Sep 15 15:44:53 2019 +0100 – e2fsprogs: copy mke2fs.conf for host install also (adamg)
9f49ded6bb: Sun Sep 15 02:43:34 2019 -0400 – linux: bump amlogic-4.9 to f5d105c (cdu13a)
73257f7f85: Sun Sep 15 07:11:42 2019 +0100 – e2fsprogs: remove 64bit from default mke2fs ext4 options as an alternative to b760902e0d27d198bd9db830a464ec98b71daa18 (adamg)
8a0f1c1373: Sun Sep 15 06:51:06 2019 +0100 – Amlogic*: cleanup options (adamg)697f8e4392: Sun Sep 15 06:30:27 2019 +0100 – Revert "scripts/mkimage: use only known features for creating part2" (adamg)
[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
válasz blakey #58962 üzenetére
KB félóra és kipróbálom. Elég a system,kernel fileokat felül írni a 9.2.0-s-al,
vagy az egész flash-t felül írjam?
Nekem nem simán megy a dd if= of=
ssd-n van a rendszer.Szerkesztés:
Ehh biztos ami biztos kiirom sd-re és szenvedek megint a memkarival egy teszt erejéig.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kovakovi77 #58963 üzenetére
Elég a system,kernel fileokat felül írni a 9.2.0-s-al,
vagy az egész flash-t felül írjam?
Elvileg elég, de inkább próbáld ki egy másik SD-n. Ha oké akkor frissíthetsz.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kovakovi77
tag
válasz blakey #58964 üzenetére
Lehet csak ennyi a változások listája, de,hogy a fordíto server valamit kihagyott az tuti XD
9.2.0-stabil verzió dmesg kimenet.
[link]
És itt is ugyan úgy fel lelhető pld ugyan ez a wifi module (az ami nincs... ):[ 17.375455@1] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Loading firmware file 'rt2870.bin'
[ 17.378298@1] rt2800usb 1-1.4:1.0: Direct firmware load for rt2870.bin failed with error -2
[ 17.378318@1] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Error - Failed to request FirmwareSzóval itt is csak a modult lehet ki-be kapcsolni, de hálót nem talál.
Systemet már nincs kedvem szétkapni, hogy még miket hagytak ki belőle, majd reggel.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kovakovi77 #58967 üzenetére
Megírtam a fejlesztőknek.
-
kovakovi77
tag
válasz blakey #58969 üzenetére
Köszönöm.
Másik wifimodulnál dmesg kiragadva:
15.826062@3] ieee80211 phy0: rt2x00_set_chip: Info - Chipset detected - rt: 2573, rf: 0002, rev: 000a
[ 15.827899@3] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
[ 15.830213@0] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Info - Loading firmware file 'rt73.bin'
[ 15.830483@0] rt73usb 1-1.4:1.0: Direct firmware load for rt73.bin failed with error -2
[ 15.830493@0] ieee80211 phy0: rt2x00lib_request_firmware: Error - Failed to request Firmware
Itt sincs net. -
őstag
mivel úgy tűnik az S922 elterjedésére többet kell várni és az ársáv sem a legkedvezőbb, megkérdezném, hogy ha most kell választani, inkább S905X2 vagy S912-vel szerelt modellt keressek?
it never gets easier, you just go faster
-
szabi__memo
nagyúr
Kint a kernel 5.2. Az új Lima és Panfrost driverekkel
-
Valkűr
addikt
Sziasztok egy ismerősöm venne most ilyen kis boxot, de mivel nekem is új es idegen minden ami ehhez kötődik tőletek kérnék segitséget.
Amire szüksége lenne:
4K HDR
HD hangok kezelése, DTS HD, True Hd, Atmos..
Gigás LAN
Youtube, Netflx
Legyen legalabb 3 USB port, ebbol ketto az ujabb 3.0Van olyan gép ami ezeket tudja? A Beelinket a hibas LAN miatt nem mertem ajanlani neki, a többit meg nem ismerem. Nyilvan a HDR miatt ujabb Soc az feltétel. Ti ezek fényében melyiket ajanlanatok, nem baj ha telepiteni kell a CoreELEC szoftvert, csak tudja ezeket.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz Pelican #58981 üzenetére
Akkor ez ha jol olvasom ajanlott es tudja ami kell, vagy ehhez is kell CE es akkor mennek a HD hangok, sajnos a hangokkal kapcsolatban nem latok infot ezeknel a boxoknal. Vagy letezik olcsobb megoldas?
S912: Minix Neo U9-H,
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Valkűr #58982 üzenetére
A Minixen Android alatt is vannak HD hangok az "XBMC for Minix" Kodi fork-al ami a Minixekhez lett fejlesztve, azt nem tudom, hogy most mi a helyzet, mert a droidot már hónapok óta nem használtam. Illetve az SPMC-vel is jól működik.
Koszi az infot, esetleg letezik olcsobb megoldas is, vagy ez a minix az egyetlen ami a kiteteleknek megfelelo? - az egész topik arról szól, hogy vannak olcsó(bb) megoldások is. Összefoglalót elolvasva sokkal többet fogsz tudni.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz blakey #58983 üzenetére
Koszi az infot, esetleg letezik olcsobb megoldas is, vagy ez a minix az egyetlen ami a kiteteleknek megfelelo? Nem kotelezo, h droidon legyen hang, jo a CE megoldas is, de legyen meg s tobbi feltetel is
Olvastam az összefoglalot, de ezekre amikre szüksege lenne nem talalok valaszt. Pld hogy melyiknel van stabil Gigas LAN, adaptert nem szeretne hasznalni, mert szüksege van a USB portokra
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Valkűr #58984 üzenetére
Olvastam az összefoglalot, de ezekre amikre szüksege lenne nem talalok valaszt. Pld hogy melyiknel van stabil LAN - 95%-ban mindegyiknél stabil a LAN, én nem olvastam olyat az elmúlt években, hogy instabil lenne a LAN bizonyos boxok esetében, egyedül a GTKing esetében merültek fel ilyen problémák, volt vagy 30 Amlogic boxom és eddig egyiknél sem volt LAN probléma, a GTKingemnél sem az eszközzel volt a gond.
-
Valkűr
addikt
válasz blakey #58985 üzenetére
Ertem koszi szepen...Amugy, hogy melyik milyen hangformatum kezelesre kepes, hol lehet megtalalni? Erre vonatkozoan nemigen latok az eladasoknal infot. Pld az Atmos hangok tekinteteben. Nincs tobb kerdesem, ezer köszi... 👍🍺🤝
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Valkűr #58986 üzenetére
Az AMlogic boxok többsége TV-okosító, nem médialejátszó, amelyiket annak szánják ott minden információt megtlálsz. Minixek médialejátszók, Wetek-ek is, de ott a MI Box ahol szintén inkább a médialejátszás az elsődleges. Amlogic box esetén gyakorlatilag "kötelező" a LibreELEC/CoreELEC, annak a képességeit meg mindenki el tudja olvasni.
-
-
Zamma
őstag
válasz Beni2360 #58951 üzenetére
Attól függ mi a szándékod a boxxal... Ha a droid neked megfelel akkor nincs nyűg, VLC és MX Player szinte mindent visz. ha Android TV kell akkor a v1-es alaplapos boxoknál minden OK. Ha CE a cél akkor várnod kell, ha Poison ROM-ot teszel rá ugyanez a helyzet jelenleg. (Érdekes, hogy a v8.1-as újabb lapokkal rendelkezők szívnak (mert más kommunikációs chip-et kapott...)
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Na most megfogtál: ha Android TV kell akkor a v1-es alaplapos boxoknál minden OK. Ez az "Android TV" mit takar? és honnan tudom, hogy v1-s alaploapos?
Bocs még nem tértem magamhoz nemrégen keltem fel még kótyagos vagyok.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
válasz blakey #58985 üzenetére
Pedig sajnos nagyon sok s905x2 BOX érintett a Gigabit lan problémában és pontosan azt csinálják mint a GT-KING, ami meglepő hogy ez szoftveres gond NEM HARDVER HIBA! a gigabit lan chip driver.el lehet gond, mert: van nálam 3.db X96Max box 2.db ddr4.es 4/64.es és egy ddr3.as 4/32.es, gyárilag kb 1.éves 2018.októberi droid volt rajta a probléma a szokásos, RX irányba megvan a gigabit TX irányba meg 0 és néhány mega! Ce alatt ugyan ez, 100.asra vissza véve megvan a 100/100. Magicsee N5Max nál ugyan ez.
És most jön az érdekesség, az x96max.ra jőtt drod frissítés és 100% osan helyrehozta a gigabit lan problémáját! Tehát nem hardveres gond van mivel egy ota frissítéstől megjavult! Mind2 box megjavult, próbaképp vissza tettem azt a verziót amivel nem volt jó és újra rossz lett, ismét lefrissítve megint tökéletes a gigabit lan.
Ce alatt természetesen ugyan úgy rossz a lan frissítés után is, szóvan valami a lan driverrel lehet![Ce fórumba] be is írta pelikán kolléga, de kb leszarják, pedig képeket is mellékeltem hozzá!
Szóval a többi gigabit lannal szerelt box.nál is ez lehet a probléma.
-
Valkűr
addikt
Koszi a kiegészítést!
-
blakey
titán
válasz kovakovi77 #58970 üzenetére
Most töltsd le a stabilt, újra fel lettek töltve. Elvileg most jó lesz.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni a fórumban, de nem találtam rá választ. Létezik olyan képernyővédő CoreElec S905/S912 alá, ami ki tudja kapcsolni a képernyőt? Tehát pl. egy monitort lenyomni standby-ba? Amit találtam és próbáltam, azok nem hatják meg..
Thx! -
kovakovi77
tag
válasz DroiDMester #58991 üzenetére
Ment levél. Mivel ugyan azt a drivert használják ugyan azon chipekhez, nem vetném el az ötletet, hogy hasonlítsa össze a régi és az uj boxban levő dtb-t. Hátha ott módosítottak valamit és javult meg.
-
junkpod
veterán
válasz DroiDMester #58991 üzenetére
Érdekes meglátás. Divan kolléga N5 max boxa jól működik, posztolta a droid verziót, majd osszehasonlitom az enyemmel ami sehogy se jó gigabiten.
Bár neki CE alatt is jó...Box's don't touch!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest