-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz junkpod #26949 üzenetére
Túlságosan is népszerű ez az avatar, de már folyamatban van az új hegesztése, csak még mertem megkérdezni Vond mestert, mikor lesz kész.
#26950 vamzi: milyen márkájú a tévéd, hány éves? Topik összefoglaló 6d pontját fusd át. Másik hdmi kábellel is próbáld ki, a tévé másik hdmi aljzatát szintén. Ha hdmi-s erősítőre kötötted a boxot, próbáld közbetlenül a tévére kötni.
Most látom, hogy GT1-ről van szó, ott ha jól emlékszek OTA fw frissítés volt a megoldás.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
junkpod
veterán
Hűha!
Picit zavaros, majdnem félre ertettem de talán megértettem még is.
Ezek szerint a tv droidos és azon fut egy lejátszó szoftver ami az rpi-n lévő fhd filmet frankon viszi, míg a 4k szaggat. Nem tudom milyen ethernet csatoló van az rpi3-nak, de a Google sok "slow net speed" találatot adott rá.
Talán ő a szűk keresztmetszet.
Én a helyedben vennék egy S905x csipes boxot, tennék rá LibreElec-et, arra meg egy transmissiont a külső vinyoval.
Ezzel minden gondod megoldódna kb 5ezer forintból.Box's don't touch!
-
Csicsóka
őstag
válasz DoItYourself #26946 üzenetére
Vagy lehet hogy neki sem?
Megcsinálta, hogy a /storage átkerüljön a droid data-ra.
A datának adott egy új cimkét, az meg nem más mint a LIBREELEC_DISK.2. Apply a label to data partition
Apply LIBREELEC_DISK partition label to internal data partition:e2label /dev/data "LIBREELEC_DISK"
Tehát, ugyan azt, ami egy új SD készítésénél is rákerül az SD-re. Az eredetinél, amivel a műveletet csinálta, ugyan törölte annak az SD-nek a LIBREELEC_DISK cimkéjét.
In my case it is /dev/mmcblk1p2. Remove label from this partition:
e2label /dev/mmcblk1p2 ""
De amivel most akarja indítani azt nem, és itt a lényeg.
Nem lehet két azonos disk label, mert nem fogja tudni, hogy most melyik az, amelyiket a /storage alá kell mountolni.
[ Szerkesztve ]
-
ekrisztian
őstag
válasz DoItYourself #26951 üzenetére
nem volt kamionos fej
mondjuk akkor még nem az voltam aki vagyok -
vamzi
senior tag
válasz DoItYourself #26951 üzenetére
Köszi. Átolvastam. Egy régi, kb 8 éves philips tvre kötöttem direktben. Hdmi kábelt és portot is cseréltem. Gondolom akkor a fent leírt színtér gond lesz a baj. Ha csak ez, nem gond, mert egy fiatalabb samsungra lesz kötve. Launcherre van ötleted? Leget valahol állítani a gyáro light home launchert? Vagy van jobb?
-
Etzel
aktív tag
válasz junkpod #26952 üzenetére
Elhiszem h zavaros. Amihez nem igazán értek azt általában nem tudom jol korul írni
De egyébként jol látod a helyzetet. Viszont a probléma az a hálózatról való lejátszás. Sajnos a tv is csak 100mbites a wifije egy kalap kaka azzal nem is próbálkozok. Sajnos nincs egy olyan gigabit adapter sem amit a tv felismerne így az marad meg szűk keresztmetszettnek. Alap remux fele 4K olyan 70-80mbit/s plusz rájön egy hangsav es maris a 100mbites LAN határát feszegetjük. Nem is beszélve arról h nem stabil az a bitrata hanem ugrál es maris cumi jön a buffereles. Szóval ezt a fajta tartalmat semmi fele képen mem lehet hálózaton tisztességesen lejátszani. Vagyis marad a közvetlen lejátszás kulso vinyorol tv-re. -
Digitalis
senior tag
válasz karika61 #26917 üzenetére
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
hunaqua
addikt
Én most azt csináltam,hogy igaz van NAS is ,de rendelten a Gearbest-ről egy aktív 3.5-ös Orico házat (25usd.- akció). Ebbe ment egy 3 TB-s HDD.Ide 'húzogatom' az uhd tartalmakat Tr. Torr.-al .Azt most egy 11.11 alatt vásárolt 32usd.- Tanix TX5 Pro 2/16 S905X pörgeti rákötve egy Ugreen 18usd.- Gigabit Ethernet hub.Egyelőre hibátlan.Annál is jobb megoldás egy 2.5-ös HDD,egy 6usd.- Orico passzív házban.Ott még gyakorlatilag hangja sincs,de nincs csak 500-as HDD-m,arra meg nagyon kevés uhd tartalom férne.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #26897 üzenetére
Ühüm... Vagy ennyire necces az 1. pont?!
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #26960 üzenetére
Erős wifit felejtsd el az olcsó boxoknál, vagy vegyél hozzá egy külső antennás usb-s wifi sticket, de ott a Powerline Adapter is. Vagy lehet próbálkozni a Mecool BB2 Pro-val, Minix Neo U9-H-val de biztosat senki nem fog tudni mondani.
Youtube 4K-ig megy a Widevine L1-es boxokkal.
A 2-es pontot gondolom viccnek szántad egy 4K HDR 60p-t tudó cuccnál.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #26960 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ezt már kitargyaltuk és mindegyik ajánlott dobozka tudja YT 1080-at droid és LibreElec alatt is.
Box's don't touch!
-
Celtis
veterán
válasz ekrisztian #26944 üzenetére
Igazad lesz! Köszönöm a segítséget.
Még este beugrott, hogy az első telepítésnél rámásoltam egy dtb fájl, ami most elmaradt. Remélem most már menni fog.BTW, amikor így átállítom, hogy SD kártyáról bootoljon, akkor a következő újraindítások során honnan tudja a box, hogy megint az SD-ről kell bootolnia? A boxban íródik be valami vagy a kártyára kerül valami info. Más szóval SD kártyacsere után az új SD-ről kéne bootolnia?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #26961 üzenetére
Már mindenre rákérdezek már, mert biztos ami biztos... Nem magamnak veszem, írtam.
Ennyire "nagyon" gyenge és felejtős ezeken az alap Wi-Fi? A Mecool és a Minix már túllő a kereten max 16K-ból kellene kijönni. 4K YT nem kell, de az 1080p jó lenen, ha menne Wi-Fi-n. Pontos típust, linket tudsz adni a Wi-Fi adapterre? A Powerline-nak meg majd utána nézek, de jó lenne, ha nem dobná meg a keretösszeget semmi.
(Tudom, hogy sok összetevős ez a Wi-Fi dolog, de ha a céleszközön gagyi, akkor hiába variálok...)
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #26964 üzenetére
Nekem egy ilyen van az egyikhez, ez jól működik és erős: [link]
Vegyél egy X96-ot és ha kipróbálod LE-vel, elfogod adni a Himedia-t[ Szerkesztve ]
-
zotosz
tag
-
SVLaller
senior tag
válasz ekrisztian #26944 üzenetére
nekem az egyik SD kártyával ment a másikkal meg nem, de nem tudom mi a különbség közöttük ebből a szempontból. Rufussal csináltam a lemezképet és ugyanazt a dtb filet másoltam rá.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
SVLaller
senior tag
válasz junkpod #26929 üzenetére
köszi megnézem ma, amúgy is bosszantó hogy egymást ki-be kapcsolgatják a készülékek. a múltkor csak zenét akartam hallgatni a boxról, nem tudtam csak a tévét kikapcsolni mert rögtön lelőtt mindent, ha meg visszakapcsoltam az erősítőt akkor az bekapcsolta a tévét ki kellett húznom a tévét a konnektorból
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Celtis
veterán
válasz Csicsóka #26968 üzenetére
Köszönöm neked is a segítséget, de szerintem félreértesz. A tegnapi problémámnak az oka minden bizonnyal a dtb fájl. Ezzel szerintem menni fog, csak ki kell próbálnom. Probléma ezzel lezárva
Amit írsz a labellel, az azért nem probléma, mert töröltem a belső meghajtóról a címkét. Ráadásul csináltam egy teljes rendszer törlést is. Egyébként label hiba esetén a Libreelec legalább a logóig eljutna. Szóval nem akad össze a label.
Amit kérdeztem, az már csak a kíváncsiságom miatt van. Tehát, hogy ha egyszer rávettem a boxot, hogy az SD-ről indítsa az LE-t, akkor hogyan rögzíti ezt, hogy a későbbiekben is onnan bootoljon.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz Celtis #26971 üzenetére
Ameddig benne marad a kártya addig onnan fog.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
junkpod
veterán
válasz SVLaller #26970 üzenetére
Én ezért nem szeretem a cec funkciót, esetleges de erőszakos ha a hdmi-arc nem lenne cec függő a tv és erositon is kikapcsolnam.
Van helyette egy activity programos harmony tavom. Azzal megy kiválóan a tv nélküli zenehallgatás is, csak ajánlani tudom.Box's don't touch!
-
hodostamas
addikt
X96mini(905w) sikerült már LibreELEC-et feltenni? Ezt találtam, mely szerint talán működne?
Tegnap jött meg, gyors próba után azt hittem gyári állapotban is használható lesz, de nem.. Plex kockásodik nincs hang, beépítitett KDPlayernél van hang, de kockásodik..
Youtube legalább megy flottul
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Mitől lehet, hogy Androidon az alvó módban lévő box felébred a billentyűzetre, egérre? Ha egyszer már átváltottam a TV-re, akkor már nem reagál rá. CEC ki van kapcsolva a TV-n, box-on is. Próbáltám másik HDMI csatlakozón, kábellel, de semmi változás. Panasonic G20 TV, Beelink MXIII II-vel.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz hodostamas #26976 üzenetére
Mi kockásodik? Jó lenne valami sample, olyan szívesen kipróbálnám én is!
tboy93: lehet, hogy ezt én is kipróbálom 905w-n a hétvégén...
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
nagyúr
válasz hodostamas #26976 üzenetére
Sikerült. Összeraktam egy pakkot, readme-vel, így tutira menni fog neked is (2/16gb-os verzióhoz való) [link]
# x96 mini 2/16 gb libre libreelec LE pakk
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz tboy93 #26982 üzenetére
OK, ez már infó. Köszi. Eddig csak DLNA-n néztem mkv-t, azzal nem volt gondom (Valerian meg Blade Runner final cut, mindegyik 1080p), de majd kipróbálom USB-ről is!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
hunaqua
addikt
Nyugodtan mehet a W cuccokra az LE! Használjátok bátran.Amennyiben kell a wifi ,és az adott gépben más chip van,akkor rakjatok bele egy usb-s wifi sticket.
-
hunaqua
addikt
válasz hodostamas #26985 üzenetére
Az X96mini -n igen. A Tanix minin nem.
-
nagyúr
válasz hodostamas #26985 üzenetére
Igen, nekem minden probléma nélkül megy LE alatt a wifi az x96 mini-n, youtube kodi addon-t ki is próbáltam. Egyedül a távirányító konfigját kell meghákolni.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz Celtis #26904 üzenetére
Miért ebben s socban mi biztosítja a képet amit nézel?
Az pestiesen szólva egy videó kártya féleség. ha nem is neveztem nevén a hardvert.
Ilyenre gondoltam: GPU ARM Mali-T820MP3 GPU 750 MHz-ig (DVFS) - vagy ez nem a videó megjelenéséért felel? Ez is meghibásodhat és lassulhat stb.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
snpetit
aktív tag
T/C tuner kérdés. A kábeles részhez valahol olvastam, kicsit trükközni kell manuálisan kell beadni neki a sávokat tartományt, akit érint rákereshet.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #26973 üzenetére
Androidot felejtsd el, LE alatt pedig le lett írva már kb 100x, hogy tökéletes.
-
mexel
veterán
válasz kmarci25 #26994 üzenetére
Nem én kezdtem... kicsit sem volt kedvem ilyen faszságokkal teletölteni a topikot de kénytelen voltam eddig lemenni hogy megértsék akiknek szól. Látom neked is átjött szépen. De igazad van, valóban hülye vagyok hogy szerettem volna segíteni. Az persze nem baj hogy napi szinten írják hogy nem működik a frissen vásárolt boxuk. Tálcán kínáltam volna a megoldást de még én vagyok hülye meg a dedós na de tényleg sziasztok.
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
válasz snpetit #26991 üzenetére
A boxomban a droid alatt semmit sem kell trükközni. Felismeri, behangolja, megy.
LE alatt jelenleg a TvEndHaed-t nem bírtam működésre bírni: Felismeri a tunert, de csatornákat nem talál, kézzel beadott paraméterekkel sem. Ugyanakkor nem hinném, hogy ez a LE/TvHeadEnd miatt lenne, inkább a nálam fennálló hálózat egyedisége és a lehetőségeim szűkössége az ok.Kb. januárban tudok majd csak pontosabbat mondani, akkor váltok szolgáltatót.
Természetesen ez csak ennél a boxnál áll fent, más készülékekkel kapcsolatban bármi lehet.
-
hunaqua
addikt
Mind a kettőtöknek el kéne ásni a csatabárdot.és vissza kellene térni az építő jellegű hozzászólásokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- Intel NUC 13 Pro (i5-1340P+32GB+1TB) NUC13ANKi50002
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest