- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz interstate76 #17300 üzenetére
Hiába van a G4-emben nagyon jó infra, a fizikai gombok nélküli távirányítás számomra rettentően kompromisszumos.
A hagyományos, nyomógombos SE telómat is jobban szerettem telefonálásra, meg odafigyelés nélkül tudtam tárcsázni, stb.Épp ezért nem nagyon használom a Yatse-t sem, inkább valami jó kis távot keresgélek.
Van valakinek tapasztalata a Rii i25 taníthatóságával kapcsolatban? -
Beni2360
félisten
válasz blakey #17299 üzenetére
Köszi a leírást, egy kérdésem lenne, ebben most az O gomb megnyomására más info jön elő és aaz esetleg eldobott drop meg ilyesmit mivel tudom ellenőrizni. választ előre is
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz Osynho #17298 üzenetére
Persze, ha jól emlékszem már a Win95-ben is volt indítópult oda betenni a Kodi.exe-t és indul is ahogy betöltött a Windows. (Bár egy kattintás az asztalon nem a világ vége). Egyébként az s912-en is már egész jól lehet böngészni, billentyűzet+egérrel androidon. S905-öm ehhez gyenge volt 1GB memóriával, ezért is raktam fel az LE-t, és csináltam belőle egy torrentes letöltő gépet. Smb-n meg elérem bárhonnan a HDD-n lévő tartalmakat. Tuner kártya van tervben a s905-be, és még van oldva lakáson belül a digitális TV adás is.
"Hangsúlyozni szeretném, hogy dedikált médiaplayernek szerintem az S905(X) jobb, tehát ilyen célú felhasználásra én biztos nem próbálnék rábeszélni senkit egy wines gép megvásárlására."Ezzel én is egyetértek, én sem rabeszelesnek szántam, csak mint alternatíva. 20k körül már lehet jó mini pc-t kapni, usb3, gbit lan, hdmi, 2.5 Sata hdd hely...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #17302 üzenetére
"o"-ra a sima Kodi 17-es információt dobja ki, én az iOS-szes Kodi remote app navigációs gombjainál lévő "i" hosszanyomására a bal felső sarokban lévő fps, drop, skip, vq, stb infókat kapom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
interstate76
addikt
Tényleg az utolsó OFF-om a témában: 20k környékén milyen wines mini PC van gigabites lannal és sata csatlakozóval? Én annyiért még olyat sem tudok, amiben beépített usb hub és usb-sata átalakító van, pedig az egy rakat kaki egy natív satához képest.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
cof
veterán
válasz interstate76 #17305 üzenetére
Nem akarok senkit reklámozni de hardveraprón is találtam hirtelen párat 20k környékén. Amiket érdemes keresni, asrock, Asus, foxconn, zotac, wyse. Hdd, memória van-e benne, vagy csak maga az alaplap ez dobja meg az árat akár 40k-ra. Ezt néztem ki tavaly [link] de már berendeltem az s905-t, így nem is erdekelt. Persze azóta már bánom...
Szerk.: Ezt is dicsérték: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
fecus
őstag
Az előzőekben említett jószág (Mini M8S II 4K Smart Digital TV Box Amlogic S905X Quad Core Processor - 2GB+16GB EU PLUG LE 7.0.3.012j)
Nem tudja kezelni a router és repeater kombót. Ha kikapcsolom a repeatert akkor a messzebb lévő routerre csatlakozik és lassan csordogál az adat. Ha bekapcsolom akkor is a routertől fogad el IP-t és látszólag van kapcsolat, de semmi sem jön le. A routerben látszik, hogy a médiabox-hoz, mint klienshez rendelt IP váltakozik a repeater és a router tartományában.
A repeater lenne közelebb és arról kellene üzemelnie.Valaki tapasztalt, olvasott erről a problémáról?
A házban több hordozható eszköz boldogan üzemel ilyen körülmények között.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Technoman
őstag
Köszi blakey.
Ma megpróbálom frissíteni az LE-t (eddig mindig szűz telepítést csináltam, de már nagyon unom, hogy mindent elölről kezdjek, főleg annak tükrében, hogy hetente/3 naponta jön ki egy új, jobb LE verz Thx kszaq )
Jól tudom, hogy SD-s LE üzemelésnél az img.gz-t kell leszednem és kitömörítés ill. dtb fájl nélkül, a Kodi (libreelec) .update mappába bemásolni? Majd nyomok egy reebootot, a többit a Neo elintézi.
Gondolom ez addig csinálhatom, míg azonos a fő verzió száma (a 9.xxxx-nél majd újra szűz telepítenem kell )[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Technoman #17310 üzenetére
Lényegében mindegy melyiket szeded le, mindkettővel tud frissíteni, azt hiszem most a .tar-t küldtem rá. dtb-t nem kell6kötelező újra updatelni de valamiért én mindig mellé teszem, bár tényleg felesleges addig amig nem írják, hogy megint változott.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dugesz77
őstag
Na ez a 8.0.1a egész jó lett. Működik miden elsőre, a hálózatot is felismerte rögtön, pattogós,nem sikerült megakasztani. Jelenleg 3 órája tesztelem egy T95M-en eddig minden rendben vele. Én friss telepítést csináltam.
-
palank
csendes tag
Khadas Vim Pro....vélemények?
Jónak tünik..[ Szerkesztve ]
-
palank
csendes tag
válasz Pelican #17317 üzenetére
Igen, igaz, de talán az UBUNTU miatt érdekes lehet, bár nem tudom a Linuxos KODI hogy viselkedik rajta.....
Ugye ott alapból telepíthető parancssorral, vagy az áruházból.
Plusz YouTube videón láttam, hogy egy egyszerű láb-tüskével (amit a HDD-nél is használtunk régen) beállítható, hogy nem android boot-ol, hanem a linux.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Ez a jobb képminőség szerintem sem hülyeség. Eddig is nagyon jó volt, de most még szebbnek tűnik. Főleg színekben, meg vonalélességben látok javulást. Ráadásul eddig atom stabil is a cucc, pedig rendesen megnyektettem a frissítés után.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
palank
csendes tag
A Minix Neo-U1 akkor tudja ugyanazt az a saját Androidjával mint egy noname vagy egyéb márkásabb box LE-vel?
Egyébként én a mai napig egy AppleTv1-et használok dedikált videokártyával (Broadcom BCM970015/BCM70015 HD Crystal Hardware Decoder for 1080P Apple TV) és Openelec-el (16.1 Jarvis) és hibátlanul bár egy kicsit lassan kezdve, de mindent lejátszik hálózatból még a dvb s2 full hd felvételeket is .[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Vettem egy Beelink GT1-t, szülőknek lesz netezésre. Próbálgatom itthon beállítani de van pár dolog ami
idegesítő1. Youtube app-al nézve azt tapasztalom hogy 720/1080-as videonál is néha nem sima a lejátszás, ez főleg természetfilmeknél szembetűnő amikor mondjuk egy hegy fölött mozog a kamera, normális ez?
Az Andorid frissítve, az internet etherneten jön (nem wifin), 120MBit-es.2. Youtube lejátszás Chrome alatt katasztrófa, fullscreen-re ha átkapcsolok akkor tartalomtól függetlenül lefagy az egész lejátszó.
3. Magyar billentyűzet, most Logitech Unifying receiver-t használok (egér+billentyű) de az istennek sem tudok
rendes magyar billentyűzetet beállítani, mindig angol lesz a kiosztás, ötlet?Köszi.
-
palank
csendes tag
Egy 10 éves Apple készülék tud annyit az egymagos procival és a 1 Gb Ram-al mint a legújabb akármilyen fejlesztésű csilivili androidos szupermagos malis mini készülékek. OMG
Vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz palank #17328 üzenetére
Azért anélkül az apró aftermarket upgrade nélkül, amit említettél előzőleg (Broadcom CrystalHD kártya, ami amúgy nem "videókártya"), semmit sem érne az Apple TV-d, mint médialejátszó.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jézusom
addikt
válasz Pityu89 #17309 üzenetére
Régebben Openelecet nézegettem, de elfelejtődött. Aztán HTPC-nek volt annyi előnye, hogy volt jó hangkártyám, HD hangok, tudtam zenélni foobarral stb. Ez nem tudom openeleccel mennyire életképes...
Ezek inkább mennek levesbe, a tévém uhd, még ha kevés is a forrásanyag, akkor is nehogymá' ne tudjam lejátszani.
Most így droiddal nincs HD hang, meg jó zenélés, de átterveztem az egészet, másik erősítőt veszek. Remélhetőleg jó lesz a hálózati zene lejátszás rajta, így az a része is ok
-
törölt tag
válasz interstate76 #17334 üzenetére
Sztem is jó cucc. Csak arra a Storage Mod -ra eddig ketten adtak be összesen 30 Dollárt. Nagy kár lenne érte, mert azzal nekem telitalálat lenne a teló. Az Android 7 -ben ott a többablakos mód. Azzal tényleg 2 in 1, a zsebemben hordanám a miniPC -m is. A légegeremet már próbáltam a telómmal OTG -n. Működik. Hát még ha a Mod akkuja az USB porton meg tudna hajtani egy külső vinyót! Állítólag az S8 -hoz is lesz vmi dokkoló, külső megjelenítőhöz.
-
interstate76
addikt
válasz #79335424 #17337 üzenetére
Nagyon jó irányvonal a moddolható/dokkolható telefon. Mármint fogalmam sincs, mekkora igény van rá, de nekem tetszik.
A légegér-teló kombináció kapcsán most elképzeltem magam, ahogy a jó öreg, 4,3"-es Mi2-esem képernyője előtt hadonászok a levegőben. (Nyilván külső megjelenítő esetén van értelme a dolognak, csak most ez jutott eszembe.)
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
blakey
titán
válasz junkpod #17336 üzenetére
LibreElec esetén pedig a 24bit/192khz-es flac lejátszás is működik.
Ha nem tévedek akkor S905X esetén nem, csak S905 illetve ha megoldódik akkor S912 esetén lehetséges, ha a topik témáját nézzük. Általánosságot véve viszont igen, lehetséges a 24/192.[ Szerkesztve ]
-
banlakiek
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt&segítséget kérnék:
Nemrég vettem egy MXIII-G s912-es androidos(6.0) box-ot.Szuperül műkszik,spmc-vel használom(passtrought miatt),sajna (vagy nem tudom)LibreElec nélkül-erre nem rakható fel..Azóta a fórumon rengeteg írást,hozzászólást olvastam az s905-ökről.Nagyon sok minden jót írnak róla,hogy LE-vel mennyire jó.Érdemes eladnom az s912-est,s váltanom másik (s905-ös)box-ra???pl.:MINI M8s II?Annyival jobb LE-el???
Köszi! -
Janaboy
veterán
Tudnatok linket adni a legolcsobb s905xeshez? Csak Le menne rajta 4ks tvhez.
Visszaolvastam par oldalt, de nem lattam akciosat.
Janaboy
-
Dr. Romano
veterán
válasz Janaboy #17343 üzenetére
Én ezt rendeltem német raktárból így biztosan nem lesz rajta semmi extra plusz Ft.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Janaboy
veterán
-
-
dugesz77
őstag
válasz dugesz77 #17346 üzenetére
Illetve Eu raktárból most van M8S 2/8-as 45.25$+6,4 postáért
(#17347) Janaboy Alin most várni kell. Megy a 7. éves banzáj és most szinte mindent feláraztak. Meg 25$ felett van ott is szinte az összes ami áfahatár feletti, én akkor már egy nagyobb webshopból rendelném(Banggood,Gearbest). De igazából nincs Alival sem rossz tapasztalatom eddig csak ennél az értéknél én biztosabbnak érzem a nagyobb webshopokat.[ Szerkesztve ]
-
cree
csendes tag
Sziasztok!
Az uj prociknál s905x és s912 van egy rgb jelenség ami elö jön mind hibba jelenség ez menyire van hadver vagy szoftver hiba lehet ez?pl
https://forum.libreelec.tv/thread-1129.html
https://www.youtube.com/watch?v=MXFRANCOtC8
Most szeretnék egy másik androidos tv box vásárásra s905x vagy s912 procival de elégé elkeseritö hogy ezekel ennyi nyüg van....
Edig egy k1 plus használok napi 12/24 de azal semi nyüg nincs eben még sima s905 van ( internet media célokra)..... de eböl hiányzik a bluetooth külsö audio eszközökhöz néha ezért is jo lene ujitani!Tudás ingyen van csak a tudatlanságot kell megfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest