- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz DoItYourself #16640 üzenetére
Jó kérdés, ezt kihagytam: igen, kell.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
DonJoee
tag
válasz darvinya #16650 üzenetére
Nem vetettem el teljesen az ötletet, mert nekem is megfordult a fejemben, hátha a trükkös kis kínai figyeli, hogy ha a 4 érintkezős aljazatba 3 érintkezős dugót dugnak, akkor a legbelső két érintkező összezár. Ekkor dönthet úgy az elektronika, hogy 1. leég, vagy 2. átkapcsol AV-módból füles+mikrofon módba.
Bár először szoftveresen próbálnám megzavarni. Pl. ha az audio-policy.conf-ban kiveszem az internal mic-re vonatkozó sort, akkor bekapcsoláskor nem hozza létre a dev-könyvtárban a mikrofonra vonatkozó device nevet. Természetesen ilyenkor a Skype kiírja, hogy a mikrofont más alkalmazás használja, próbáljam meg később, és kilép.
Szóval arra gondoltam, hogy marad az internal mic kikommentelve és létrehozok egy linket a device nevével, ami az USB-s mic device-ra mutat. Hátha sikerül átverni valakit...Majdcsak összeamatőrködök valamit az AV-csatis megoldás előtt.
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
darvinya
titán
válasz DonJoee #16653 üzenetére
4 érintkezős aljazatba 3 érintkezős dugót dugnak, akkor a legbelső két érintkező összezár.
Én Headset írtam, ami szintúgy 4 PIN-es.
Az elektronika sok mindent tud figyelni. Pl: teloknál [link][ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
baandii
senior tag
hellosztok,
a kodi alá feltelepítettem a transmissont és ezen torrentezek. a gondom az lenne hogy a netem nagyon lassan tölt csak. 70-80 mb/s tudnék tölteni a tesztek alapján és ezzel szemben csak kb 5 mb/s jön...értem én hogy a teszt eredményeket nem lehet elérni de ez így nagyon kevésnek tűnik. ext4-re formázott vinyót használok. itt van egy kép a transmisson beállításáról és egy a tplink-ről
esetleg vmit még be kéne állítanom?a segítőknek előre is nagy köszönet!
-
Dr. Romano
veterán
-
-
fecus
őstag
Sikerült az MXQ pro 4k, kék alaplap, 1/8G-t beüzemelni. Van droid, ki és bekapcsolható, és suspend-re megy. Ha a TV-t átkapcsolom a megfelelő AV bemenetre akkor felébred.
Az LE 8-as ugyanezt tudja, de a távval bekapcsolni nem tudom. De nem baj, mert a TV AV váltásra az is felébred. A kikapcsolás itt is suspend.
Megy a TV távirányítójával csak néha csuklik és kettőt lép. Panasonic Viera TX-P42G30E.
Valahol mintha már láttam volna megoldást a problémára.Tudok valahogy a teljes rendszerről backup-ot készíteni és visszatenni ha gond van? Vagy egy másik, ugyanilyen boxra feltenni, ha ezt éri valami?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz Technoman #16666 üzenetére
A skin beállítások között van "show hidden files...", próbáld kikapcsolni, talán segít.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Technoman
őstag
válasz DoItYourself #16668 üzenetére
Ez nekem ki van kapcsolva (Nálam LE 8c alatt, a Beállítások/Média/Általános/"rejtett mappák megjelenítésénél" érhető el)
Úgy látom, hogy ezek a mappákra gyakorol hatást, nem a gyökérkönyvtárra.COF: kösziu, de már csináltam ilyen törléseket, amiknek azt lett az eredménye, hogy elérhetetlenné tettem a mappákat. Inkább nem törölném.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #15469 üzenetére
Naszóval.
Nem felejtettem el a témát, csak nem nagyon jön válasz.
Egy válasz érkezett pár héttel később, hogy mégis mire szeretném használni a gyári szoftvert. Leírtam nekik, hogy ki szeretném próbálni a dual boot-os rendszert, viszont olvasva, hogy többeknek problémája volt vele, szükségem lenne rá, hogyha probléma lesz, akkor vissza tudjam állítani a gépet gyári állapotra.
Ez nagyjából 2 hete volt, azóta nem jött válasz.
Közben látom szépen jöttek az új verziók LE-ből. Lassan ideje lesz frissíteni. Lehet, hogy majd felpakolom a 8.0.0d verziót, bár most szépen dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
interstate76
addikt
válasz interstate76 #16628 üzenetére
Ha valaki rossz fw-t tesz fel a boxára, akkor könnyen tégla lehet a kis kütyüből (valakivel előfordult, privátot írt, inkább itt válaszolok).
2 módszert ismerek amlogicos eszközök felélesztésére:
1. How to unbrick any Amlogic devices. Create an bootable micro SD card in minutes. Fogalmam sincs, hogy S905-ös eszköznél működik-e, utoljára S805-ösnél vagy S812-esnél használtam. Egy próbát megér.
2. How to use the Amlogic USB Burning Tool to manually update firmware.
Más ötletem nincs. A többiektől kérdezem: ha van TWRP-mentés a gyári rendszerről, de nem jutunk el a recovery-ig, akkor van egyszerűbb módszer a gyári fw visszarakásánál? Magyarán el lehet-e jutni valahogy működő TWRP-ig?
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Csicsóka
őstag
válasz interstate76 #16674 üzenetére
SD-ről futtatni a TWRP-t?
-
DonJoee
tag
válasz Beni2360 #16676 üzenetére
Én a Yoka TV KB2 (s912) boxon úgy csináltam, hogy egy tetszőleges microSD kártyára (akár valamilyen adat is lehet rajta, csak legyen még hely) a gyökér könyvtárba felraktam a TWRP image fájlt "recovery.img"-néven és a kártyát a boxba tolva csináltam egy reset gomb + power gomb (vagy DC dugó kihúz/bedug) újraindítást. Aztán már a jól ismert TWRP képernyő fogadott. A gyári, érintetlen FW-ről így csináltam mentést, mielőtt elkezdtem volna szétmókolni a cuccot.
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
atus72
őstag
Beelink GT1-t hol érdemes most normális áron venni?
-
addikt
Sziasztok, adott egy x96-os lejátszó, van esetleg a kodi helyett más hálózati lejátszó amit lehetne használni? Ezt a (inkább nem írom le mit) egyszerűen nem tudom működésre bírni, semmilyen hálózati megosztást nem lát. Nem hogy a megosztott mappát nem látja, de a futtatott servioo meg plex szerveren keresztül se lát semmit. Türelmes ember vagyok ilyen téren, de ez már a hihetetlen kategória számomra. Elolvastam az összes ezzel kapcsolatos bejegyzést, de el se jutok odáig hogy tallózni tudjak bármit is, ahogy rákattintok az smb-re, jön a "hiba2 megoszt" üzenet.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
bostone
addikt
válasz gyuribácsi88 #16681 üzenetére
Vlc
-
junkpod
veterán
Szerintem ott az Android korlátai a utkoztel. Egy LE-t ha felraksz rá akkor működnie kell.
Box's don't touch!
-
Keef_Lee
senior tag
Próbáld ki spmc vagy vidonxbmc-t, ha ugyanaz a helyzet, akkor android szinten van a gond.
-
MADAND51
csendes tag
Nekem is ilyen van, soha nem volt ilyen gondom. A Kodi 17, és az XBMC is hibátlanul dolgozik, jobban mint bármelyik LE (ott hangproblémák jelentkeznek). Inkább Android problémának tűnik.
Én a boxnál rögtön gyári visszaállítással kezdtem és csak utána néztem és használtam a rendszert. -
blakey
titán
Ha van Plex szervered akkor Plex. A Kodi mindent lát, ott user error lehet ha nem lát semmit.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MADAND51
csendes tag
válasz junkpod #16689 üzenetére
Mondjuk szupernek nem nevezném, de nincsenek túl nagy igényeim. Egy Pana plazmán nézem és nincs külön hangerősítőm. A Kodi 16-al voltak gondok, időnként kiírta, hogy sajnos leállt, mióta a 17-et használom nincs ilyen. A boxra rárakott Hdd, hálózaton a Wines Pc-n lévő HDD-k, Youtub, Modbro stb. lejátszások szépen mennek a saját Androiddal.
Az LE-nél mindegyiknél (a 12 különböző kiadásai és a 17-re épülőknél is) olyan hangprobléma lép fel, hogy lejátszok valamit (Pl. Popey-t van rendesen hang, aztán le akarok játszani filmet - nincs hang, újraindítom, a filmnél van hang utána az előző Popeynél nincs. Próbáltam a beállításnál a hangok közül váltani, de ott is teljesen rapszodikus. Az Androidos Kodinál és XBMC-nél ilyent nem csinál.
András
-
fecus
őstag
A MXQ Pro box. A play-ben frissítem az arra váró google appokat utána azt írja ki, hogy a play nem kompatibilis az eszközömmel. Utána már semmit sem tudok telepíteni vagy frissíteni.
Találkozott már valaki ilyennel? Mit lehet tenni?Gondolom az entertainmentbox modja miatt van. Az oldalukon nem találtam semmit.
Lehet mégsem sikerült olyan jól a cucc. Pedig már úgy örültem.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Beni2360
félisten
válasz DonJoee #16678 üzenetére
Az a helyzet , hogy rendszer cserénél meghalt a boxom és a LE-n kívül semmi nem indul. Recoverybe sem jutok el. Bármit is teszek Sd kártyára és bárhogyan is indítom semmi reagálás. Ráadásul az eredeti rendszer mentést nem az SD kártyára tette a TWRP hanem valószínű a boxra. Éjjel 1 h-kór feladtam.
Mini MX-G[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
snpetit
aktív tag
válasz hackeeeee #16677 üzenetére
itt van pro-ra:
p212-ota-20160930-TWRP.zip -
addikt
válasz blakey #16688 üzenetére
Igen, maradok a plexnél, az eddig mindig bevált, most is. Van egyébként lehetőség arra hogy a dedikált kodi gombot a távirányítón, valahogy átlehessen állítani hogy a plexet indítsa el, vagy ez felejtős?
Más: Ha esetleg ki akarom próbálni ezt az LE-t, akkor most pontosan melyik verziót érdemes leszedni, és mekkora memóriakártyára érdemes rakni?
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
blakey
titán
válasz gyuribácsi88 #16698 üzenetére
Nem tudom milyen dedikált gombra gondolsz.
Szerintem a legújabb 8.0.0d-t érdemes feltenni, de ha nem szeretnél Kodi 17-et akkor a 7.012j-t.
Leginkább a kártya gyorsasága a fontos, elvileg 2GB-os kártya is elég lenne, de a gyors kártyák inkább 8GB-nál kezdődnek, bár akad egy-két 4GB-os is..ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
interstate76
addikt
válasz Csicsóka #16675 üzenetére
Betettem a kedvencekbe, később átolvasom, hátha nekem is kell majd - köszi!
(#16678) DonJoee A kolléga azt írta nekem, hogy nem jut el a recovery-ig sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest