- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz gyűrű #101445 üzenetére
Az SMB megosztással nekem nincs gond, viszont olyat csinál (néha), hogy film elindításakor nagyon szaggat, aztán film leállít, vissza a mappába és újra el kell indítani akkor már jó lesz. Aztán előfordul ugyan ez mondjuk fél óra után mondjuk egy pause után is. Na ilyenkor már bosszantó, mert le kell állítani és az onnan folytatásnál se mindig lesz jó, magyarul előlről kell kezdeni a filmet és odamenni ahol tartottam. Mondjuk érdekes, mert nem mindig csinálja. Majd kipróbálom amit írtál.
(#101451) mexel szereted szivatni magadat?
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Arra kérlek titeket, hogy ajánjatok nekem egy media playert.
A feladat: néhány FHD felbontású reklám filmet kellene nonstop lejátszania, lehetőleg emberi beavatkozás nélkül.
A filmek pendrive-on lesznek, vagy, ha elférnek a készüléken, akkor azon.
Nincs fájlszerver a helyszínen, és a gyenge internet miatt online se akarok lejátszani.
Előny, ha falra lehet szerelni a lejátszót. 4K nem szükséges, bár akkor legalább jövő állóbb lenne.
Hazai beszerzés érdekel. Mivel ez egy barátomnak kellene, aki tőlem ~250 Km-re lakik, nem tudom csak néhány havonta babrálni. A libre/core elec kodival sem feltétel, de azt legalább én is ismerem.
Árban 15-30e Ft közé essen, ha több, akkor veszek neki rpit.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
mexel
veterán
válasz Joshi #101452 üzenetére
Csak szeretem ha gyors a rendszer. És mindenképpen gyorsabb mint sd-ről, akármilyen sd-vel próbáltam. Mi is ebben a szívatás?
Ez a Pause akadás nálam is megvan egyébként, nemrégen téma is volt, és mindegy milyen box, mindegy melyik CE sajnos. Más mindent kipróbáltam, néha kicsit javul de aztán visszatér. És nem minden médiánál.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz markussandor #101453 üzenetére
Szerintem maradj a Pi-nél.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Joshi
titán
válasz gyűrű #101456 üzenetére
Ez a pendrive amin a CE van, szerintem ezzel nincs semmi gond. Lehet hogy a CE-t tényleg a belső tárhelyre kellene rakni.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Hogy a huncut fenébe lehet a sorozatokat beszkennelni a régi csicsóka féle LE kodiba? Egyszerűen nem megy, nem mutat semmit. A filmeket sikrül megoldani, de a soroazatokkal nem tudok megbirkozni. Hol lehett a hiba? Előre is köszönöm ha van valami tipp.
-
-
-
apszi
őstag
-
Márton
nagyúr
Pi2, Pi4 és S905X stickem is van, ismerem a CE/Kodit, stb.
Most viszont olyan fapados eszközt keresnék, ami elég "bolondbiztos",
mégis ismerje a manapság használt kódolású videókat.
Gondolok itt: h264/hevc, fullhd/4k, dts/ac3.
Jó lenne a felirat, hangsáv váltás dedikált gombbal a távon.
Bluetooth hasznos lehet, főleg ha állítható a delay is a kép-hang szinkronhoz.
De a lényeg, hogy ne mondjon csődöt minden 3. fájlnál, hogy unsupported..
Wifi nem követelmény, lan csati se, inkább pendrive lejátszás lesz.
USB-s 5V tápigény is előny lenne.
20 ezer körül van ilyen lejátszó?
(igen, összefoglaló elolvasva)köszi!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nfsu17
veterán
válasz Márton #101468 üzenetére
Nekem ezeket az S905X3 boxom mind tudja CE alatt.
Gondolok itt: h264/hevc, fullhd/4k, dts/ac3.
Nem nagyon futottam bele olyan filmbe (mondjuk olyan extra kódolású/kiterjesztésű videókkal nincs is dolgom, amiket alig ismer vki), amivel gond lett volna. Amiket felsoroltál, azokkal sem szokott gond lenni.Jó lenne a felirat, hangsáv váltás dedikált gombbal a távon.
Keymap editorral megoldható:<key id="XXXXX">audionextlanguage</key>
<key id="XXXXX">nextsubtitle</key>
Előny mondjuk, ha van a távon 0,1,2....stb számsor.
Bluetooth hasznos lehet, főleg ha állítható a delay is a kép-hang szinkronhoz.
Ezt is megoldottam a távval egy gombbal, mondjuk ezt nem keymap editorral (biztos azzal is lehet), hanem a remote.conf része lett.
A Kodiban az "A" gomb az audio delay, és így programoztam fel a távot.
Nekem van audio gomb a távon, így arra tettem.De a lényeg, hogy ne mondjon csődöt minden 3. fájlnál, hogy unsupported..
Nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen.Wifi nem követelmény, lan csati se, inkább pendrive lejátszás lesz.
Wifi, LAN van ilyen boxokban.USB-s 5V tápigény is előny lenne.
Mármint mi USB-s? A tápon van USB? Nekem úgy van. USB > tápcsati átalakítóval.
A boxban lévő USB-be nem toltam még tápot, ha az lett volna az igényed. -
Márton
nagyúr
válasz nfsu17 #101469 üzenetére
Pontosan melyik ez a box? Ára távval?
Ismerősöknek, nem műszaki beállítottságú embereknek adnám néhanapján, ezért lenne fontos az egyszerűség.
Vmit elfelejtettem: nemcsak BT, hanem egy sima sztereó jack kimenet is jó lenne, ha valaki a normál hangfalát szeretné kábellel rákötni.
USB táp: úgy értem, ne kelljen külön konnektoros táp hozzá, ha pl. egy projektoro nmár van megfelelő usb csati, kaphatná onnan.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Win-T
senior tag
Üdv!
Remélem nem offtopic... a fehér Homatics boxon szeretnék streamelve játszani Xbox Game Passos játékokkal. Meglepődve tapasztaltam hogy az Xbox app nem elérhető az Andoid TV-s store-ban (még ez sem basszus). Létezik hogy nem megy rajta?
-
nfsu17
veterán
válasz Márton #101470 üzenetére
Konkrétan nekem X96 Max+ van.
[ali]
De ez ennyiért nem éri meg (mivel már kifutó darab)Van már X4 is
[link]
Ismerősöknek, nem műszaki beállítottságú embereknek adnám néhanapján, ezért lenne fontos az egyszerűség.
Ezt én nem tudom megítélni.
Tudok olyanról, akinek az alap kodi skin (is) bonyolult.Szokott ezeken jack lenni.
Mondjuk pont múltkor írtam, hogy nekem pl nagyon halk a fülesem erről a jackről.
Egy másik boxon hangosabb.
Mobilról meg kiváló a füles.USB táp:
passz
-
pinnacle
nagyúr
válasz nfsu17 #101472 üzenetére
Vontar X4-hez van nyomtatható ház vagy valaki próbálta már ezt? Nem tudom, hogy az a kis ventilátor elég, nem túl zajos, illetve forrasztani kell?
Vontar X96Max Plus Ultra-ból nem találok Gigabitest. Ahhoz van módosított nyomtatható ház, nagy venti is belefér, mondjuk elég bumszli.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
hunaqua
addikt
válasz Márton #101470 üzenetére
Szerintem a kínai "olcsó" dobozok közül talán a legstabilabb vétel a Vontar X4. Nekem a belsőre telepített Omega NG van rajta. Amire én használom arra megfelelő. Egy baj van vele,hogy ronda mint a bűn. Én vettem hozzá másik házat,így jó.
pinnacle
Ebben az Ali-s házban van nekem is,a ventit be sem raktam.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
pinnacle
nagyúr
válasz hunaqua #101475 üzenetére
Köszi! Akkor veszek egy Vontar X4-et azzal a házzal. Érdekes, hogy még a venti sem kell. Bordát sem cseréltél? Nézd meg légy szíves, hogy ezzel a videóval 4K-ban mennyire melegszik. Illetve neked mit mutat erre? Nekem Stress teszt, 6-7 perc után 68°C-os, 10 perc után 69°C-os, ez 35 perc után sem változott. Pedig még hűtőbordát is cseréltem, + venti is van.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Oda jutottam, hogy megpróbálnám feltenni sd kártyára a legújabb CE-et, de valamiért nem sikerül. A box indítása után, a telepítési fázisban (X96) pár másodpercre megjelenik a Corelelc nagy emblémája, ahogy forog körbe-körbe, majd egyszer csak eltűnik és fekete képernyő. Van-e erre megoldás, találkoztatok-e már ilyennel? Az SD-t Rufus-al írtam, elvileg indent jól csináltam. Ha lenne tippetek azért nagyon hálás lennék.
-
apszi
őstag
Bocsánat annyi kimaradt, hogy a box belső saját tárhelyén LE van, és nem Android. Ez lehet probléma?
-
hunaqua
addikt
válasz pinnacle #101477 üzenetére
Nem kell ennyire parázni a hőmérséklettől. Volt,hogy akár 75 °C is volt,de semmi akadás vagy bármi gond nem volt soha. Sok boxom van,különféle cuccokból de nem pusztult bele 1 sem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
zazenke
őstag
kedves forumtársak az új omega 21.0 rc2 , rc1 ből már eltünt az ng-dv fájl megnevezés amit az ugoosra kellett tenni . ez most akkor mit jelent ? az új verziók már nem tehetőek teljesértékűen az ugoosra csak a nexus-20.5 verzió ? [link]
-
zazenke
őstag
este kipróbáltam de valahogy instabilnak tünt a nexushoz képest úgyhogy inkább visszatértem ahhoz. Végül is csak annyi hibát találtam nála hogy némelyik filmnél ha abbahagytam majd később folytatni akartam akkor nehezen állt rá a pozicióra. szaggatva indult majd hogy a lemaradását behozza rágyorsított . Az első pármásodperc így telt el. De nem mindenfajta fájlnál. Mindenesetre a nexusnál nincs ez nekem . Ez lehet hogy valami egyéni sajátosság és csak nálam okozta valami .
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Ha SD kártyáról fut a CoreELEC akkor csinálhatok több rendszert is több kártyával? Úgy értem a box eMMC-re nem ír semmit ami bekavarhat a több kártyás megoldásnak?
-
syler123
veterán
X96 Max+ kapott új házat és hűtőt, így már kap levegőt. Az elejére, hogy a kijelző is látható legyen, apró kivágások kerültek. Már csak a talpakat kell nyomtatni.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Valaki tudna segíteni a Magisk manager alkalmazás telepítésében, beállításában? Telepítettem, de egyelőre használhatatlan.
A cél, hogy Dolby atmos hangszínszabályzó modult tudjak telepíteni egy S905Y4 CPU-val rendelkező eszközre, amit a Magisk manager segítségével elméletileg egyszerűen ki lehet vitelezni. -
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #101477 üzenetére
nekem is igy van= pucéran megfordítva hatékonyan lehet hűteni- procira teszel rá 5 w s thermal padot, mm st meg tudod emelni- emiatt nem ér hozzá a hűtőborda mashoz- meg nagyobb méretű cpu s hűtő bordát és nincsen szükség aktív hűtésre minek zugjon?! eredmény kb. 20-25 fokkkal hűvösebb működés
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Beni2360
félisten
válasz Márton #101476 üzenetére
Nem érdemes erre alapozni mert csak 5V/2A sem mindig igaz. Hova van dugva a projektor? A projihoz nem lehet e elosztott vinni és onnan mehetne mindkettő.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #101496 üzenetére
Alapvetően mire van ez a port akkor?
Majd lemérem mennyit eszik a médialejátszóm csúcsban és tesztelem.
Egy szekrényben van a proji, a hátlapját szét kellett anno feszíteni, hogy beférjen a tápkábel, nem akartam kifúrni Most egy 20Ah-s powerbankról megy a stick, ez jópár filmre elegendő. De az új projin lesz ilyen 5V/2A usb, gondoltam, hátha.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Beni2360
félisten
válasz Márton #101497 üzenetére
Vagy egy usb mérő kutyum ami mutatja a V és a kiadott mennyiséget, erre dugók egy terhelő kütyüt ami állítható 1 vagy 2 A-re. Na ott látni mennyi V megy 2A nél kifelé. Na de milyen stick ami bele megy? Mivel a stick kap tápot a hdm-n keresztűl, így csak lehet,hogy segéd tàp kell. De az Amazon egyik stickéhez spéci adapter vehető ami rásegit a tv- böl kapott cuflára.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pinnacle
nagyúr
válasz ®abstract® #101495 üzenetére
Köszi! Ugye tudod, hogy vargalex a kijelzőt is megfordította. Nekem megfordítva is meleg volt. Milyen termalpad, hűtőborda lenne ajánlott? Azért házban jobban néz ki. Lehet bele is fér ebbe a nagyobb hűtőbordával is, ha nincs benne venti. Egyébként a ARCTIC F9 Silent hallhatatlan, csak 2x akkora ház kell neki.
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #101498 üzenetére
Egy Coowell V5 S905x stickem van (illetve 2 )
Szerinem nem esznek 1A-nél többet, de a napokban ránézek.
Arról nincs infóm, hogy hdmi-n is kapna tápot. Ott tényleg nagyon kis amperek folyhatnak.
Tehát akkor miért raknak egy proji hátuljára 5V/2A jelzésu USB-A csatit?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest