- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz gyűrű #101086 üzenetére
Nálam egy A95Max S905x2 boxon a legújabb változatos simán működik. Pedig egy évig teszthalott állapotban volt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz nagyfejü #101093 üzenetére
Nálam egy A95Max S905x2 boxon a legújabb változatos simán működik. Pedig egy évig teszthalott állapotban volt.
Ott valami más gond lehet az X96Max+ is simán működik.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gaben19
kezdő
Sziasztok adott egy régi 905x 2gb/16gb Beelink box amire érdeklődnék hogy valahogy rá lehet varázsolni a Mátrixot.Torrentre használnám (qbitorrent).Jelenleg egy másik boxon megy TM az sima 905 1/8.Arra nem hiszem hogy megoldható a qbit.Ezért hondoltam a másikra.Bármi érdekel.Köszi
-
esicyhun
tag
válasz mexel #101128 üzenetére
Nálam is van ez a hiba, de főleg régebbi anyagokkal. Mindent feliratosan nézek, esetleg lehet az nem tetszik neki. (Sűrűn megszoktam én is állítani, a német felirat még nem megy csont nélkül.)
Illetve a másik hiba, ami előjön nálam: indítás után az első HDR videoanyag tiszta zöld, szemcsés. Leállítva, másodszorra már jó. Ha előtte megy már SD anyag, akkor is előjön. (S905x3 box). -
nfsu17
veterán
válasz Gaben19 #101155 üzenetére
Így vagy úgy, de majdnem mindegyik boxodra meg lehet oldani.
Pont a mátrix lenne az elvárás?
Egy "X"-es boxra a Nexusnak is (mint jelenlegi egyetlen stabil release) fel kellene mennie.Ezt az IMG-t kellene kírnod SD-re, vagy pendrive-ra.
Ha ez megy, akkor már tovább lehet menni.
Én az entware verziót használom (mondjuk egy régebbi kiadást, ahol még nem kell mókolni a belépéssel)
Amennyiben maradsz a Kodi addonnál, akkor próbáld meg Csicsóka cuccait.
#torrent #qbit #transmission
-
Gaben19
kezdő
Sziasztok Transmission nál a settings file ban melyik sorokat kell változtatni ha azt szeretném hogy a (remote szerint Globális sebesség) feltöltésnél ne 100 kb/s legyen hanem 1000 kb/s max legyen összesen.Ha belassítom (remote ban teknős) akkor 50 helyett 100kb/s
-
nfsu17
veterán
válasz DoItYourself #101162 üzenetére
Nem most készült...2022 vége...de legalább cserébe már elavult
Gaben19
[link]
Itt vannak a speed limitek.Szerintem, bár már rég használtam ezt:
speed-limit-up-enabled: Boolean (default = false)
Legyentrue
speed-limit-up: Number (KB/s, default = 100)
Legyen:1000
Úgy írd át, hogy leállítod a processt, azaz stop kodi addon.
Majd átírod és start.
Akár box restart is lehet utána.Lehet belsőn, legalábbis meg kell próbálni.
Valami volt múltkor, hogy a 'sima' X verziók még nem 'ng'-k, így lehet fel se megy az img, amit linkeltem.
Ezt nem vágtam múltkor sem annyira, hogy mi ezzel a keverés...SunMount3r
Ezek nem friss addonok, max ha entwareből teszi fel a TM-et. Csicsókáé is több mint egy éves.
Persze ami működik nem piszkáljuk, én azt vallom.
TM jó alap használatra, havi pártíz anyagra, meg akinek nincs nagy sebessége. Minden másra gbit[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Mostanában régen volt szó Ugoos box-okról.
Mi most a helyzet Ugoos háza táján? Hogyan muzsikálnak CE-vel? -
joydrv
tag
válasz SunMount3r #101165 üzenetére
Nálam egy nas-ra van téve TM és az asztali pc-ről vezérlem egy tm-guival. Van amikor felszalad a torrentek száma 200 fölé is, de semmi gond nincs vele.
A QBit gyorsabb a többszálas letöltés miatt, de meg is tudja akasztani a netedet, ami nem előnyös, ha közben pl. nézel valamit, amihez kell sávszél.#101163 Gaben19
Van lehetőség bármilyen sebesség kézi beállítására. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz SunMount3r #101169 üzenetére
Beraktam az ÖF-be nfsu17 frissített leírását a CE alatt használható TM és qB kliensekről, a 66. pontnál találod.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
thomyerk
tag
sziasztok!
elkezdtem olvasni az összefoglalót, de nagyon sok az infó, sorry ha hülyeséget kérdezek.
jött egy tx3 feliratú és android szerint is az (én alin hyper base r1-nek vettem, de mindegy is a név) lejátszó, android 9 van rajta. viszont nem tudom elérni a külső hdd-met róla (1tb ntfs-es cucc). ez lehet az android hibája? fizikailag làtok rajta usb 3 bemenetet (kéken színezett “pecek” van benne), de persze ez nem jelenti hogy tudja is gondolom. van rá módszer/play store szpftver amivel le tudok játszani a külső hddről? vagy álljak neki valamit feltenni (coreelec?). köszi még kezdő vagyok a témában -
SunMount3r
nagyúr
válasz thomyerk #101173 üzenetére
Android-on mivel próbáltad elérni a HDD-t? Valami File kezelőt rakj rá legalább, Total Commander-t, vagy Solid Explorer-t. Video lejátszáshoz meg Kodi, vagy MX Player.
De ha jól látom az Ali-n a Box elvileg S905X3 procis, így arra mehet a CE is, amivel sokkal jobb média lejátszóvá válik, mint Android alatt. De azért nézd meg biztosan milyen proci van ráírva a Box-ra. Azt is kell tudni hozzá, hogy hány GB RAM-os és, hogy milyen sebességű LAN van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
thomyerk
tag
válasz SunMount3r #101175 üzenetére
a hdd kapcsán: bocs nem írtam, eddig ment mással, usbn kapta a tápot, most nem pörgeti ez a cucc hanem kattogtatja, elég rossz hangja van
a hardware kérdésben inwarel kiszedtem dolgokat belőle. 4 GB belső ramja van, amlogicos 4 magos proc (azt már nem írta pontosan milyen). illetve valami newtont írt még.
lejátszáshoz fx media playert próbáltam de kiírta hogy “
This device does not appear to support the Android Storage Access Framework.”. amit írtál mx player-el azt írta no video found amikor az usbre mentem. mintha nem ismerné fel a külső hddt, vagy nem tudje olvasni a tartalmáz. doboz sajnos nincs, csak egy tokban küldték -
Tommee
aktív tag
válasz thomyerk #101176 üzenetére
Úgy néz ki nem tud annyi áramot adni az usb-re, hogy elinduljon a vinyó.
Próbáld ki ha teheted feltenni microsd-re a Coreelec-et, elképzelhető hogy az kevesebb energiát igényel, mint az Android és fel tudja pörgetni az usb-re kötött vinyót.
Ha nem megy, akkor egy aktív usb hub (saját tápegységgel) vagy egy erősebb tápegység (2,5-3 Amperes)segíthet rajta.[ Szerkesztve ]
-
thomyerk
tag
válasz Tommee #101178 üzenetére
na most hogy meghekkeljem a dolgot és lássam ez e a helyzet, a külső tápnak volt még egy kis usb csatlakozója, hogy plusz energyt kaphasson, persze mivel a tx3on a két usb rohadt messze van, nem tudtam mind a kettőt abba dugni… de be tudtam üzemelni mellette egy roku3at, amiből kapja a plusz energyt, és így felismeri a tx3 is szóval a kérdés már csak az, megoldható e egy készülékkel (a tx3) al a dolog, ha szerzek egy nagyobb tápot neki?. egyelőre microsd íróm még nincs, szóval a coreelec kipróbálás odébb van, de remek tipp volt köszönöm!
-
-
cof
veterán
válasz thomyerk #101173 üzenetére
Én ajánlottam itt azt a boxot nemrég, Tanix TX3 S905X3, 4/32G, 100M LAN valós adatok.
Hosszabb távon a CE gördülékenyebb lesz filmezéshez. Látom már beszéltetek róla közben, de nem írtad le, hogy milyen ez a külső HDD.
A gyári táp nem egy minőségi darab, már azzal is segíthetsz a dolgon ha cseréled egy jobb képességű 5V 2A-re. Ha 3.5" HDD akkor nyilván kell a 12V külső adapter támogatás is hozzá.
CE pendrive-ról is elfut, nyilván nem olyan esztétikus mint egy eldugott mSD. Vagy felrakod az Android mellé.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
thomyerk
tag
igen az az
nem tudom a CE-t sajnos felimádkozni rá. próbáltam usbvel, sdkártyával, nem bootolja be az img-t... az sm1_s905x3_4gt próbáltam mert elvileg ez a megfelelő image. se hard reset, se a reboot as libreleces módon nem tölti be a CE-t, akármeddig nyomom a resetet :/
erősebb tápot még nem találtam hozzá, az még hátravana HDD ilyen https://techcrunch.com/2010/11/05/review-iomega-usb-ego-1tb-external-hard-drive/
-
T-master
tag
Sziasztok,
Feltettem az új 20.5-ös Nexust Homaticsra és két problémába is belefutottam: nincs magyar nyelv, csak angol. A regionális beállításoknál csak angol van. A másik: nem talál egyetlen addont sem. Pedig internet van, ip címet kap, NAS-t látja. Mi lehet a gond?
-
blakey
titán
válasz T-master #101185 üzenetére
Hiba van a CE kiegészítők elérésében.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz T-master #101190 üzenetére
Ezek szerint igen. Nightly-t próbáltad, vagy előző verziót?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz thomyerk #101184 üzenetére
Milyen programmal írtad ki? Én a LibreELEC USB-SD Creator-t preferálom mondjuk [link]. A .dtb jó amivel nézed, csak amikor kimásolod a mSD gyökérbe, akkor át is kell nevezni dtb.img-re.
Ez a HDD 2.5", viszont nem véletlen kaptál hozzá olyan USB kábelt ami plusz tápot ad. Azt bedughatod egy régebbi telefontöltőbe is akár USB hosszabbítóval.
Itthonról www.adapter.hu oldalon van elmegy árban 5V 2A vagy 3A tápegység DC 5.5x2.1 mm csatlakozóval. Kínából olcsóbb ha ráér. Ugreen, Baseus ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz thomyerk #101195 üzenetére
…megfelelő fájlt gyökérbe és raktam img-t is a végére. - itt a hiba, nem
img
-t kell rakni a végére, hanem átnevezni, gondolom adtb.img
-re gondolsz.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz thomyerk #101196 üzenetére
Sajnos a gyári táp az annyira lepkefing mindegyik ilyen olcsó boxnál, hogy nincs benne elég tartalék. Eleve induláskor felvesz 1.5A-t egy rövid ideig, így nagy mázli ha indul vele a HDD. Persze aki így használja, neki tönkre is fog menni hamar a gyári táp 0.5-1 év, mert fullon van járatva.
Arra van kitalálva, hogy elbírjon egy pendrive-ot vagy ventilátort, többel nem igazán érdemes terhelni hosszabb távon.
Amúgy ha adsz neki egy minőségibb tápot akkor elfogja bírni rásegítés nélkül, mert így hajlamos beesni a feszültség is 4.8V-ra is akár, és ott már sok HDD nem indul, ezért is a kattogás. Legjobb választás egy külső USB 3.0 HUB táptámogatással, és akkor maradhat a gyári táp is.
Ez egy király cucc kínából: [ORICO Usb Hub TWU3-4A Mini Usb C Hub 3.0 USB Power Port High Speed Multi 4 Ports USB3.0 Splitter Adapter Laptop Accessories]
[ Szerkesztve ]
-
thomyerk
tag
válasz blakey #101197 üzenetére
nem, nem itt van a hiba. nem részleteztem, mert tényleg mindent pontosan csináltam. dtb.img volt a fájl vége igen, nem is bootolt be vele egyáltalán a cucc. az okot sajnos nem tudom. lehet majd kipróbálok másik ce-t, ez most a nexus volt (20.5 talan), de gondoltam a stable lenne a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest