- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz Dancs Ákos #21748 üzenetére
A referencia hűtés is lehet halk, ha kisfogyasztású a kártya
Üresjáratban viszonylag csendes volt a kártyákon található ventilátor, bár közelebbről némi egyenletes motorzajt meg lehetett figyelni. Terhelve a HD 7850 meglehetősen csendben végezte a dolgát. A ventilátor fordulatszáma nem ment 1500 fölé, és a GPU hőmérséklet nem lépte át a 65 °C-os határt. A HD 7870 esetében valamivel nagyobb zajt érzékeltünk, ami a majd 20 wattos többletfogyasztás fényében nem is volt túlságosan meglepő.
PH 7850 teszt
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
kwzatz
őstag
válasz #00137984 #21746 üzenetére
A kommentjeid alapján kezdem azt hinni, hogy olyan kártyát keresel, amit aztán feleségül is lehet venni. A legtöbb ember szerintem a párválasztásból nem csinál ilyen nagy ügyet.
Mennyit szánsz a kártyára? "Ennyit" Melyik a legjobb kártya ennyiért? "Ez." Akkor vedd meg! Innen két opció: "De jobb teljesítményt szeretnék!" Akkor tegyél még hozzá egy kis pénzt a malacperselyből. "De nem akarok!" Akkor bele kell törődnöd, hogy csak ilyen teljesítményt kapsz.
Június 29., RX 480, látni fogod mit tud, a fentiek alapján döntesz a piacon lévő kártyák közül. Ha türelmesebb vagy, vársz 2-3 hetet, hogy mit dob be az NV, hogy alakulnak az árak, és belekalkulálod a döntésedbe. Már most tényleg érdekel amúgy, hogy egyébként mennyit szánsz kártyára, ha már előkerült minden, RX 470, 480, GTX 970 és 1070 is."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
törölt tag
válasz Gainka #21735 üzenetére
GTX 970 lehet nem volt ár-teljesitményben a legjobb videókártya, de a játékokban kiegyensúlyozottabb és nagyobb játékélményt nyújtott. Fogyasztásban sem volt rossz, és ennek teljesitéséhez az R9 380 megjelenése kellett. Az meg teljesitményben inkább a GTX 960 4GB ellenfele inkább. Ennek kiegyensúlyozására érkezik az RX 480, de közben a zöldek sem pihennek és meglehet ezért megy ez a nagy titoktartás.
-
-
addikt
válasz #00137984 #21753 üzenetére
Miben függött össze a 380 megjelenése a 970 fogyasztásával?
Egyébként a te problémádra a megoldás egy használt 980, vagy 980ti lenne, ill. ha nagy kerettel rendelkezel 1070, vagy türelem, és 1060. Bármi, csak nem amd kártya. Legalábbis minden hsz-oddal ezt sugallod.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
törölt tag
válasz kwzatz #21752 üzenetére
Két-három évre nézek videókártyát, de ha még egy generációt elmegy, akkor örömködöm hogy nem kidobott pénz volt. Túl sokat adtam már AMD kezébe és többször csak kicsivel jobbat kaptam vissza. Most 120ezer a felső határ és az R9 380 és a jelenlegi 24" LCD monitorom árából a monitort modernizálnám. Na az egy nehéz ügy lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Dancs Ákos #21748 üzenetére
Nem kototte meg senki a gyartok kezet, nem tudni hogy mikor indulnak a custom kartyak...szoval kijelenteni hogy nem lesznek hulyeseg.
-
FuRiONight
őstag
válasz Malibutomi #21728 üzenetére
Nem a legolcsóbb verziót veszem, engem inkabb a custom Beast érdekel leginkább, ha tényleg lesz. Ref kartya felejtős számomra. De nemsokára minden kiderül!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tailor74 #21755 üzenetére
Az előző R200-as széria rendre magas fogyasztását az R9 380-ban tudták javitani. Az már beérte a GTX 970-et fogyasztásban, de teljesitményben inkább GTX 960 főlé ment kevéssel. Nem ragaszkodom erőssen az AMD oldalhoz, de mindig az marad a gépben... csak közben keveslem a játékokban mutatott produkciót az egyre emelkedő költségek és játékkövetelmények ellenére. Ez a végén a zöldek oldalára sodorhat, mert ez a veszély fennállhat lassan.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz #00137984 #21756 üzenetére
Gyorsan add el a 380-at ameddig még el lehet értelmes áron. Veszel egy 480-at és max cseréled ha kevésnek érzed FHD-re. (Annál feljebb kompromisszumok/FPS árán) Technológiailag a Pascal nem egy nagy újítás, és szerintem DX12-ben lesznek pofonok. A jelenlegi tesztekből legalábbis ezt lehet sejteni a 3 db játékból... Csak erőből megoldották és most fürdenének a sikerben. (Ha lenne elég csipp)
Na meg legyél vele tisztában, hogy az FHD ultra gaming drága mulatság. Itt +-10K Ft-ok nem sokat számítanak, simán avulnak annyit a cuccok. Spórolni kell
[ Szerkesztve ]
-
Fang
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
törölt tag
válasz guftabi96 #21760 üzenetére
Én a jelenlegi erőviszonyokon túl inkább a 2-3 évre elegendő teljesitményre helyeztem a hangsúlyt. Legfeljebb 125ezret fogok költeni videókártyára és néhány %-os javulásért nem szivesen adok ki +40ezret. Viszont a kitüzött teljesitményszintben és hardveres tudásban nem akarok erős kompromisszumokat kötni. Várakozok a VEGA-ig vagy a GTX 1070. Ren Hoek számára is ez a válaszom és egyelőre kiszálltam.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
Szerintetek egy RX480 hogyan fogja érezni magát egy i5 4590 mellett?Azért kérdezem mert a mostani 280X mellett CPU igényes játékokban pl. BF4-ben a Shangai pályán nagyon durva droppok tudnak keletkezni a CPU limit miatt.Nagyon gáz lesz?Aztán DX12-ben már nem kellene hogy gond legyen a CPU limit
Vagy korábban arról is volt szó hogy az új command processor egy picit segíthet a CPU limiten DX11-ben,ez igaz lehet?[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #00137984 #21765 üzenetére
Mivel évente 30% körül nő a vga-k teljesítménye, így max 2évre van értelme tervezni, bár így is 2év alatt kb 70-80%-ban leírod a karit (=a vételár ötödéért adod el). Ezért sztem nem érdemes nagyon forszírozni a csúcskategóriát, ami tényleg tud majd vmit kezdeni a 2év múlva érkező címekkel, inkább egy középkari, amit jövőre <50% bukóval cserélsz.
125k: alighasználtban gondolkodva van rá esély, mondjuk jövő tavasszal egy korai adopter által 1-2 hónapig nyúzott kisebb Vega, vagy NV frontról egy féléves gtx 1070.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ren Hoek
veterán
válasz #00137984 #21765 üzenetére
2-3 évre előre a kutya se tudja megmondani milyen játékok lesznek, milyen igénnyel. Sejthető egy erős DX12 felfutás a DX11 mellett... de ha ennyire előre tervezel, akkor nem biztos, hogy a Pascal megéri az árát. Ez most egy átmeneti GPU lett, úgy pozícionálva, hogy még talicskával lehessen eladni decemberig - mert pont még fél-1 évig tuti a DX11 lesz a lényeg. Ott meg bitang jó és nincs ellenfele Vegáig.
Ha közben lassan jönnek a Hitman/AoTs féle játékok, kiderülhet majd, hogy nincs ott akkora power, mint amiért fizettél...főleg a sima GDDR5-el. NV-t ez nem fogja érdekelni, mert vérbe kereste már addigra magát Pascalon és készül a full DX12 Voltára.
Most jelenleg nem lesz jó kártya 125K-ért. Ott pont egy luk van.
-
Televan74
nagyúr
Lehet több évre is tervezni.Ma a RX480 Very High egy évig,második évben high,harmadikban medium. Persze ha minden évben very high -ot szeretne az ember,akkor minden évben zsebbe kell nyúlnia.
Én megrendeltem előre a 480X 8GB -os modellt.Kíváncsi leszek a ref hűtést mennyire fogja megtámogatni a Raven 05 ház.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
t72killer
titán
válasz Ren Hoek #21769 üzenetére
"2-3 évre előre a kutya se tudja megmondani milyen játékok lesznek" - tippelném pl a VR masszív előretörését, alkalmasint egy újabb VR-orientált API megjelenítését, ami alkalmasint újraírja a hardverigényeket. Mondhatjuk, hogy az AMD általában előremutató technológiákra gyúr, de ez nem mindíg elég, pl a DX12-t is végül eléggé NV-barátra hangolták. A "politika" is számít.
-
HSM
félisten
válasz Ren Hoek #21769 üzenetére
Szerintem okos húzás ilyen ár/sebességű GPU-val jönni, ha növelni akarják a piaci részesedésüket PC fronton, amire amúgy szükség is van... Olcsón gyártható, nagy mennyiségben gyártható, nem fogyaszt sokat és ahhoz képest bitang erős.
(#21772) t72killer: A VR-re nincs mindenkinek szüksége. Engem pl. totál hidegen hagy. Amúgy abban pont az AMD jó, a finomszemcsés preempcióval, amit már a Tonga/Fiji is tudott. Más nem fog kelleni a VR-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Teljesen üdvözítő dolog... pontosan az lett amit pár hónapja "tanácsoltam" az AMD-nek. Engedje el a felső kategóriát és üssön egy hatalmasat övön alul.
Csak indulhatna már a Polaris vonat lassacskán. vicces, hogy használtpiaci körökben alig hallott valaki még a Polarisról... de tényleg. Lazán el lehet nyomni 70-80 között 970/290X/290/390-eket. Perceken belül elviszik ha kirakja az ember jobb áron.
-
t72killer
titán
Én gondolkozom VR-ban és épp emiatt a zöldből piros csapatba történő átigazolásban, a zöldeknél is kilóra megvett a 3d vision anno
Persze kéne pár komoly vr-cím, ennél színvonalasabb megoldással .
#21774: " Lazán el lehet nyomni 70-80 között 970/290X/290/390-eket." - reméljük nekem is hasonló tapasztalataim lesznek hamarosan
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz #29810176 #21776 üzenetére
Ezt elírtam! Bocs!
tailor74 Én annyit tudok,hogy megrendeltem (tudod kinél),Aztán majd cserélek ha megjönnek a "szörnyű" RX480 -ok.
Amúgy érdekesek ezek az új elnevezések számomra.Most a P11 a RX460,P10Pro a RX470, P10Xt a RX480.
A RX490 lesz talán a Vega10. Mi lesz akkor a top Vega11? RX 490X? Kicsit furcsa lenne hisz a P10 pro és xt sem követte egymást.A RX480 ból lehet X2 -es?
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Venyera7 #21778 üzenetére
Jöhet ilyenhez is, csak akkor rendesen meg kéne oldani a 3D teret és a benne való mozgást.
Képzelj el egy RTS-t, ahol berepülheted a csatateret harc közben, vagy tetszőleges egység szemszögéből nézheted az eseményeket.
Persze a First Person Diablo lenne a legjobb, de ha belegondolsz mennyi és milyen effekt röpköd a karakter körül, nem biztos, hogy bármit is látnál...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Remus389
veterán
válasz Televan74 #21779 üzenetére
A Vega az egy szörnyeteg lesz 15-18 milliárd tranzisztorral, az már elvileg közelíteni fogja a maxot amit 14nm-ből ki lehet hozni [link]
A gtx 1080-asban összehasonlításképp 8-9 milliárd tranzisztor van.
Szóval a Vega elvileg az 1080-as utódjával fog versenyezni (Titan valami)
Ehhez mérhető lesz az ára is
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy először a hibás chipeket szórják ki olcsóbban
Meglássuk, de a Vega szerintem sokkal erősebb lesz mint az 1080-as
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
addikt
válasz Televan74 #21779 üzenetére
A fury név nem hozott akkora sikert, hogy "család" név lehetne belőle, így nem elképzelhetetlen, amit írsz.
Egyébként nem olyan kusza az. Kit érdekel a polaris 10-11 név, ha sorrendbe szedik őket. RX 460,470,stb.Eddig is tudtuk mi - mit tud...
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Harley quinn
tag
Az Alza árait nem kell nézni mindig is drágán adták.
-
Panzika
tag
Itthon lehet már valahol előrendelni a Polaris kártyák valamelyikére?
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Ren Hoek
veterán
válasz Panzika #21785 üzenetére
Azért nemtudom. Tesztek nélkül én tuti nem rendélném még be. Mondjuk ha nem kerül semmibe akkor oké. Ha tényleg 29 a launch és NDA is, akkor előbb tesztelheted mint az újságok ilyen volt már amúgy?
Nagyon sok nyitott kérdés van még... főleg ez a 2*6 Pin és a tuning. Ref 2*6 meg kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Venyera7 #21793 üzenetére
Bújkál, sztem szándékosan nem ír a topicba, nehogy
lékelésselleakeléssel vádolhassák. Ha vki elcseszi az NDA-t, gondolom soha többet nem kap karit tesztelésre + talán még pert is akasztanak a nyakába.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Panzika
tag
válasz t72killer #21792 üzenetére
Meg az is jo legalabb megmutatom hogy mar nekem van nektek meg nincs bibibi
amugy csak azert kene mert mar ki vagyok ehezve az uj konfigomra. Csak az asszony nem engedi hogy 2 gep legyen a hazba[ Szerkesztve ]
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
rocket
nagyúr
Minden igaz hamarabb kezdodhet a show, mint 29
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen program, ami...?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok