- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz bepken #44649 üzenetére
power limitet maxra előbb !
Utána átírod mondjuk 1350-re és tesztelsz.
Sokan nem ajánlják a Furmarkot amúgy, gyilkolja a kártyát.
Futtass 3dMark vagy hasonló tesztet. Ha nem fut le akkor vegyél kicsit vissza a frekvenciából és teszt újra. Ha lefut akkor meg adhatsz rá kicsit és teszt újra.
GPU-Z -ben megnézheted valóban változik-e az órajel. -
bepken
veterán
válasz NdrewSunix #44651 üzenetére
ez volt előbb a probléma remélhetőleg, így most 1340 és 1411 Mhz alatt is stabil maradt arra a pár percre, amíg futott a benchmark. fogom persze tesztelni játékkal is, de sajnos csak hétvégén.
#44652TIT! hogy érted az összehasonlítást? BIOS cserétől kicsit félek....még így is, hogy dual kártya
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
végül heaven-t futtattam le párszor.
1340 és 1411 órajel mellett is stabil volt (nem tudom, talán 10 perc a benchmark) - annyi, hogy 1411 Mhz mellett előjött elég hallható szinten ez a fránya coil whine...nem meglepő, hiszen gondolom, a magasabb órajelhez van köze. viszont egyelőre feszültséghez nem nyúltam. érdemes volna?╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Érdekelne az RX480 ról RX580-ra bios moddolásának milyen hátrányai vannak?
Felraktam egy moddoltat a Sapphire RX480 Nitro + OC 4gb-ra, windows alatt fail majd nem is lehetett írni a kártyát meg olvasni sem. Fekete kép 6b error a lapon, na mondom ezt gyorsan kinyírtam, de persze készültem rá hogy a windowsos író elcseszi. (legfrissebb amdvnflash) Így beraktam a gépbe egy faék kártyát mellé ami adott képet majd dosba már rá tudtam írni a biost amivel már működött. (tanulság: Windows alatt nem biosozok többet!)
Eddig csak annyit tapasztalok hogy idle mintha jobban visszavenné az órajeleket és lett egy plusz 1000mhz-es teljesítményállapot a ramnál is terhelés alatt azaz több lépcsőben turbózik. unigine heaven szépen megy hibátlanul.
Mit teszteljek még amivel gond lehetne?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MasterDeeJay #44658 üzenetére
Több kijelzős frekik, UVD funkciók hibázhatnak, nincs értelme rizikózni szvsz.
-
bepken
veterán
[link] - tehát akkor ezek közül kellene kiválasztanom valamelyiket? mármint ez az említett gyári BIOS forrása?
gyártó specifikációja szerint 1411/1750 kéne legyen, tehát ezt válasszam? vagy mivel egész halkan tényleg "visított" tegnapi teszteléskor a kártya 1411 frekin, ezt inkább ne eröltessem...
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz bepken #44660 üzenetére
fuh...hát végig olvastam ezt a BIOS flashing guide-ot....biztosan kell ez nekem? nem azt mondom, hogy nem tudnám megcsinálni, de ez így ránézésre minimum egy órás elfoglaltság meg idegeskedés.
ami az előző hozzászólásomban leírtakon túl még felmerült kérdés: jelenleg ugye a 1340 Mhz érték van beállítva, de a feszültség értékekhez nem nyúltam (Adrenalin), csak automatikuson hagytam. ez így rendben van?
-
senior tag
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok.
Nemrég sikerült beszereznem egy Aorus RX 570 4G-t. Mivel akitől vettem azt mondta még nem volt szétszedve, ezért kitisztítottam és kapott új thermal padeket illetve pasztát. Viszont legnagyobb meglepetésemre a GPU hőfok rosszabb mint előtte. Furmarknál konkrétan throttlingol 90 fokon, előtte 81-en megállt a régi pasztával és padokkal. A padok nem szar minőségűek, használtam már őket az előző kártyámon. A vastagságuk is biztosan jó, mert amikor 0,5cm-es van rajta alapjáraton 42-45 fok között van a kártya, amikor megdupláztam 58 fokon indított. A paszta Arctic MX4, szintén használtam már korábban. Egyszerűen nem értem mi lehet a baj. A VRM hőfokok tökéletesek, 75 fok alatt vannak. Valami ötlet, mit ronthattam el?
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
bepken
veterán
válasz Sumptuous #44665 üzenetére
abban a leírásban, amit linkeltem sokkal komplikáltabb műveletnek írták le, mint ami... túl vagyok én is rajta először a 1411/2000 verziót tettem fel, de azzal valami förmedvény minőségű kép jött be (picit meg is ijesztett), aztán másodjára feltettem a 1411/1750 bios-t és a memóriát adrenalin-on belül húztam fel 2000-ra, így most úgy tűnik, rendben van.
ha még nem megyek nagyon az agyatokra a sok hülye kérdésemmel ha innentől nem nyúlok semmi máshoz, rendben lesz a kártya úgymond...hosszabb távon? értem ez alatt, hogy 1200-ról 1411-re lett emelve a max freki és picit tényleg hallatszik ez a "sistergés" vagy "visítás" magas órajelnél. van, ahol azt írják, ez természetes és együtt kell élni vele, egyes kártyák gyárilag, bármilyen mókolás nélkül ilyenek.
maga a hang nem zavaró, hiszen csak magas órajelen jön elő és egész halkan, akkor meg úgyis fejhallgató van rajtam
-
bepken
veterán
válasz bobalazs #44669 üzenetére
kb másfél óra GTA5 (kimaxolt) után ezeket az adatokat mértem:
a feszültséghez nem nyúltam, ez a lecserélt bios-ban van így megadva (1,2V) - írtátok, hogy efölé ne menjen. érdemes volna alulfeszelni? a korábbi 65°C is felment 76°C maximumra. lehetne jobb is gondolom, szintén alulfeszeléssel. vagy ha így stabil maradt, akkor most már ne aggódjak tovább
-
bepken
veterán
válasz bobalazs #44671 üzenetére
igen amúgy én is most nézem, hogy az az érték folyamatosan növekszik. kis RDR2 is volt most, igazából maga a játék érezhetően "fluidabb", mint volt és nem találkoztam sem akadozással sem mondjuk texture loading problémával.
1411/1750 verziót flasheltem tegnap, aztán Adrenalin segítségével emeltem a memória órajelét 2000-re. igazából ennyit nyúltam csak hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna egy gyári biost erre a típusra? RADEON RX 480 RS 8GB D5 1288M XXX HS BP 3xDP HDMI DVI
A Techpowerup a GTR XXX biost dobja be de azzal eléggé instabil. -
Pferi
senior tag
XFX Radeon RX 580 GTS OC Videokártya, 8GB, 256-bit
Emag raktáron:
248.000 Ft...
[link]Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
bepken
veterán
mosópor, öblítőszer, ilyesmi...
szerk.: de amúgy máshol is hasonlóan elborult árakon mennek most a kártyák
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Pferi
senior tag
válasz NdrewSunix #44678 üzenetére
Nem azért linkeltem hogy bárki is megvegye, hanem a brutálisan elszállt ár miatt.
Ugyanilyen VGA-k vannak 2 gépemben is, tökéletesen működnek, 40.000 körül vettem mindkettőt anno...Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Csatlakozom a csapathoz 1db bányás RX570 Nitro+-al. RTX3070 eladása nagyon jó volt, így most kivárunk az RX-el és Freesyncel.
Melyik az utolsó stabil verzió régebbi címek számára (Fallout 4 / Skyrim, Doom 2016)?
-
senior tag
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Bár már átálltam a (sötét ) zöld oldalra, de minap szembe jött egy hírdetés az első karimról ami a mai napig megvan és ledöbbentem az árán. XFX 480 GTR 100K felett.. mi a csuda történt? Érdemes lenne leporolni és feldobni? Amikor vettem a 1070-t akkor kb gombokért tudtam volna eladni, most viszont.. ez félelmetes..
-
TIT
veterán
válasz Don.Corleone #44685 üzenetére
Tele a net vele mi történt,ami 3 éve,a.... bányászok+kereskedők.
Nem baj,hogy csináltak nekik bányászgépet,nekik a kártya kell,aztán eladják gányolva instabil működéssel. -
z0kni
csendes tag
Sziasztok! Egy idősebb "XFX GTS RX 580 XXX 4 GB" kártyát szeretnék újrapasztázni, ezt simán én is meg tudom csinálni otthon vagy inkább vigyem be valahova? Ha igen, akkor budapesten hova érdemes? Köszi!
-
4264adam
veterán
Artic MX4 paszta vásárlása, 4 csavar eltávolítás a hátoldalon, óvatosan lemelni a hűtőt, figyelve, hogy a thermal pad ne sérüljön. Alkoholos zsepivel régi paszta eltávolítása, majd az új X-ben felkenni a szélektől 2-3mm hagyva. Azért az X és nem a kis kávés kanállal szétkenni mert légbuborékos maradhat.Ha a hűtőt elkezded vissza csavarozni magától kinyomja a dolgokat.
-
4264adam
veterán
Sapphire RX570 Nitro+ Bios OC mode
Artic MX-4 pasztázás és tisztítás. Majd jöhettek a tesztek.
1430Mhz / 2250Mhz: Miért nem tudok többet adni a memóriának?
Legmagasabb OC-val is csupán 4°C-al emelkedett a GPU, még így is 70°C alatt vagyunk.
3 plusz FPS-ért cserébe persze nem fogom így használni.Nagyon érdekes, hogy a 20FPS sem akadozik a szememnek ha 140Hz-en frissítem a monitort. De ugye ott van még a freesync is
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
grizlisandor
veterán
Nagyon gondolkozom rajta, hogy az rx580 8gb meghirdetem, hadd vigyék bányászni.
Én meg nézek egy rx570 vagy rx580 4gb-t a legjobb hűtésest, mert FULL HD játékra elég lenne az is.
A különbözetet meg zsebre tesztem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs