- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz Mans20 #44949 üzenetére
Jól emlékeztem hynix ramos, nem elpida.
Amúgy nem kell tőle annyira félni. Kicsit kell vele foglalkozni és tökéletes.
Én most jelenleg alap beállításon használom. Azért ezen az ITX-es karin nagyon komoly borda van, kis mérethez képest van súlya rendesen.
Én szeretem, előtte az GTX 1050 Ti is jó volt, RX 460-at is imádtam. Az XFX volt szintén 1 ventis. -
Mans20
addikt
válasz hegegabi80 #44952 üzenetére
Ventivezérlés milyen? nálam a 1050ti nagyon finoman emeli, semmit nem hallani.
-
bobalazs
nagyúr
válasz hegegabi80 #44954 üzenetére
NEkem újabban azt csinálja hogy felmegy ugye 70% körülire a fan mert melegszik a házban.. 78 fokos.. Csak ezért nem fogom levenni az oldallapot. És játék után fokozatosan emeli le a venti sebességet 1%onként, de nagyon lassan. Kb 5mpként 1%ot. Pedig addigra már rég lehűlt a kártya. Nem tudom mi ez, miért van.
-
killbull
aktív tag
Lezárod a ház oldalán lévő ventijét egy esztétikus fekete kartonlappal.
Ott van közvetlen a VGA előtt a kis nyílás, mivel kicsi így nagy lesz a sebessége a levegőnek.
A tápod és az alatta lévő venti jól meghúzza a levegőt, VGA ra közvetlen megy a levegő, és elölről a maradék.
-
killbull
aktív tag
Ha a legjobbat akarod, add el a házat amit vettél úgy hogy legyen rajta hasznod és vegyél olyat amin normális hűtést lehet alkalmazni!
-
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44957 üzenetére
Látom nem érted. A nyilás nem a vgaval hanem a hátsó ventivel egy síkban van, ha megnézed te magad is látod. Ezt már itt egyszer elmondtam.
[kép]
Ez annyit jelent hogy ez így konkrétan az oldallapot fűti. Nem a ház melegedik túl, hisz a cpu kellően hűvös és a többi alkatrész is. A vga viszont nem tudja azonnal kifújni a meleg levegőt ergo melegedik. Ha a korábbi házamhoz hasonlóan egy magasságban lenne a vga az oldallap nyílásával ott pont jó lenne.
Ezért nem fogom lecserélni a házat, mert szerencsére nem max terheléssel játszom a játékokat, néha viszont sikerül vsync nélkül maxra terhelni a vgat (mikor épp nincs lekorlátozva chillel) és akkor a 130W-os fogyasztás megmutatkozik a 78 fokban. (így alulfeszelve is.) -
killbull
aktív tag
válasz bobalazs #44959 üzenetére
Ilyen esetben pl vedd ki a front ventit hogy meglegyen a vákum!
De ahogy látom itt az a baj hogy konkrétan majdnem a ház aljába van a VGA és nem tud honnan húzni levegőt.
Ne haragudj ha azt ajánlottam hogy cseréld le de itt konkrétan ez a baj. Nagyon sokat vesződtem ezzel a vákumos dologgal mire jó lett. Pl ilyen részletek is számítanak hogy egy 12 cm es helyen berakott 8 cm es es ventin leragasztod a rést hogy ne legyen rés a venti körül akár 2 - 3 fokot is jelenthet mert nekem pl a VGA m 52 fokról 48 fokra ment le csak azzal hogy fogtam egy ragasztószalagot és a venti köré ragasztottam hogy nagyobb legyen a vákum
Szóval ahogy látom az a baj hogy nincs hely a VGA d alatt hogy friss levegő menjen bele! Távozni tudna, esetleg ha alatta is van ventinek hely akkor nem lenne gond!
Én nem vettem volna meg ezt a házat, sorry!
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44960 üzenetére
Nem az a baj hogy nem jut friss levegőhöz, van alatta bőven hely, bármilyen résen meg tudja magának találni a levegőt ahonnan beszívhatja a levegőt. A gond hogy nem tud távozni kellő sebességgel. Ez nem egyedi probléma, szerintem a többi ház is hasonlóan szar lehet. Persze rajtad kívül senki nem szólt hozzá még semmit, így nem tudok erről többet elmondani. Ez az MSI gaming x konkrétan oldalirányban és előre tolja a forró levegőt hátra nem. Megbizonyosodtam erről úgy hogy a kezemet odatettem furmarkos terhelés közben. 12 centis ventik vannak benne úgyhogy megvan a kellő levegő nyomás.
Nem vészes a 78 fok sem tulajdonképpen. Sőt, nincs dropp a gyári 1303 Mhz-ről. [kép] -
killbull
aktív tag
válasz bobalazs #44961 üzenetére
Nem akartam lekezelő lenni, de látom fixen hogy a VGA alatt nincs helyed ventinek, és a padlóról szívja a levegőt ami megfojtja a VGA d.
Én 10+ éve az 1 ventis + vákum híve vagyok, és nem volt soha problémám.
Most eladtam a VGA m RX 5500XT + 2700X volt 1 ventis megoldásba 65 fokon stressz tesztel a VGA. Most R7 260X van kemény 47 fokok vannak játék alatt, az 5500XT melegebb volt kb 52 - 55 körül.
A nagy RPM a lényeg. 1000 es ventin sose értettem hogy lehet valamit hűteni, VGA kon is 2000 RPM körül vannak a normális hűtések ha melegszik a kártya. Azt szerintem illik ugyan olyan RPM en kihúzni. a VGA n nagyobb sebességgel távozik a levegő mint a házból.
Kísérletezz az ingyen van! Próbáld ki hogy az a venti ami a VGA mellett van az szívjon és akkor a kis résen megy be közvetlen a levegő, bár a CPU és a VRM ről mehet rá meleg, de hát ezért próba. A front ventiket kivenném minden opcióba mert a sokszor leírt vákum a lényeg hogy ne keringjen a levegő hanem ki legyen húzva!
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44962 üzenetére
Mondom még egyszer hogy nem sok a 78 fok.
Azért mondom mert a gyári biosba ha belenézel, 73 fok a kártya temp targetje, magyarul e fok köré van a kártya tervezve.
Nincs elől megrekedve a levegő. 3 ventit lehet beletenni, és a lényeg hogy egyik körül sem melegedik.
5,5 centi hely van a ház aljától a vga ventijéig, van ott hely elég hogy tudjon szívni levegőt. Gondolj bele az 1 centis nyilásra ami mondjuk crossfire vgak között van, ugye.
Levettem a ház oldallapját és ezt az eredmény most. Bocs a sok képért.
[kép] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bobalazs #44964 üzenetére
Alapvetően már csak azt nem értem, miért fánkkal izzasztod?
Tudod, hogy gyilkos..tolj rá egy Superposition/Highot, az elég.
Egyébként ez a GamingX nem az agyonszopkodott minőségi,
a nálam lévő 470 is be tud fülledni jól szellőző házban OCval,
a 70/90 GPU/VRM miatt nem is nyúzom feljebb már inkább..
A házad egyébként klasszikus mATX szopacs, 5+°C bukta :S -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bobalazs #44966 üzenetére
Tehát nem kapott friss levegőt enélkül, a front venti csak visszalökte a saját melegét. Amennyiben hajlandó vagy egy kis moddingra, vágd ki a ház alját (akár 2x120 ventihelyet kialakítva), egy guszta porszűrővel együtt meg is lesz oldva a probléma zárt ajtók mögött ezzel.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Speed® #44967 üzenetére
Nem vagyok épp kísérletezős kedvemben, örülök hogy így megoldódott. Szétvágni sem akarom a gépházat hátha egyszer el akarom majd adni. Abban sem vagyok tuti biztos hogy alulról kapná a levegőt az tetszene neki, ez a hátsó megoldás most tökéletes, senki nem nézegeti. Persze kösz a tippet, szívesen fogadom.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
killbull
aktív tag
Megérne 1 - 2 ezer pluszt, szerintem sexy! Figyeld milyen kereszthuzat lenne az alaplap és a hátulja között!
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy RX 580 + legújabb driverrel windows indítás nem mindig jön össze csak fekete képernyő. Csökkentett mód, driver le, reboot és újratelepítés. Így tudom elindítani a windowst, ami elég bosszantó. Ez valami win hiba lehet? Elvileg legfrissebb verzió az is.
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
killbull
aktív tag
válasz bobalazs #44971 üzenetére
Bocs de a te házadba konkrétan nincs hely mivel ITX. Ha észrevetted más is megjegyezte, egy ITX házba raktál egy ATX lapot. Ez a konkrét hátrány, ez miatt nincs semmi a VGA d alatt, fulladozik. Hidd el amit linkeltem az még az enyémnél is nagyobb ház, az a lényege a hűtésnek hogy a több levegő több hőt vezet el. Nem vagyok szakértő de ehhez sok ész nem kell hogy a nagyobb tömegű levegő több hőt tud szállítani.
Ha figyelted azt a házat amit linkeltem, azon pont a VGA d ra menne a levegő középen és a ház elejéből menne a maradék. A legrövidebb úton távozna a hőd a VGA ról. 1 db venti kéne 3 helyett és még a géped is kevesebbet fogyasztana. Amiben most vagy nincs minek távozni a házból mert épp hogy belefér.
6000 ért vetted a házad, 7000 ért simán felraknám aztán max a másik +3500 költséggel kb örök élet az a ház amit linkeltem. Ha meg is nézed az ilyen házak kb minimum duplája vagy több újonnan.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Simán driver hiba, nekem az előző 5500XT m nél random lefagyott a gép, azt hittem már tápegység hiba, közbe driver volt, rendes meglett nyúzva a gép, chipset driver régebbi, memtest futtatgatások, CPU újrapaszta, WIN 10 reinstall, még ventilátorra is gyanakodtak hogy bezavar.
Aztán a kitartó akaratnak köszönhetően kettővel régebbi AMD driver óta hibátlan a gép és semmi baja nem volt.
Próbálgass más drivert, nekem 20.12.1 a bevált. Amit még javaslok csak WHQL drivert rakj fel mert ami nem az, azt az userek tesztelik, esetünkbe pl te akinek gondja van vele.
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
Ez!
Engem rendes lehozott az életről, 1 hétig szervizbe volt a gépem, mikor már feladta a szerelő és tovább csináltam, aztán röhögtem az egészen hogy egy mezei driver így megfektet több mint fél millás gépet, 10+ éve nem láttam ilyet és eddig nem is hittem az ilyenekbe. Azt mondják NVIDIA nál ilyet nem engednek hogy megtörténjen hogy hazavág bármilyen gépet, fekete képernyő, fagyás ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz killbull #44977 üzenetére
Teljesen friss win telepítésről van szó szóval nagy gond nem lehet. Semmi extra nincs rajta. Akkor nyomok majd driver reinstallt, mert ez fájdalom. Van nvidia-s gép is, ott sosem volt driver gondom. Köszi a segítséget mégegyszer! Ez a whql dolog ez új, pedig pár rendszert "karbantartok" a családban...
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
bobalazs
nagyúr
válasz killbull #44973 üzenetére
nem itx ház ez.Az itx kisebb mint ez. matx lap bele se férne, bocs. Van benne hely ha nem lenne, akkor elég légmozgás se lenne ergo nem tartaná a 74 fokot a ház. Az hogy mit látsz egy képről meg videórol egy dolog. én tudom, ha beleraknám a vgat a msi tápja szépen a ház belsejében lévő oszlopba ütközne, jönne a pofára esés. Persze ha látnám az ellenkezőjét akkor elhinném, de így elsőre ez a meglátásom.
Egyébként meg lépjünk tovább, nem áll szándékomban csereberélni sem költekezni sem moddolni sem semmi. Van egy megoldás ami működik hibátlanul még sokáig..[ Szerkesztve ]
-
El Diabl0
tag
Szerintem a "driverezésbe" mindenki belefut egyszer, aki AMD kártyára adja a fejét. Nekem is anno kiírta a Radeon cucc, hogy új frissítés elérhető. Én balga feltelepítettem, jött is a fekete képernyő, kék halál, fagyás. Fél napig szenvedtem, mire rátaláltam az egyetlen, normális driverre rx570-nél, ami mindenki szerint szuper. Ha működik egy driver úgy kell hagyni.
-
El Diabl0
tag
Zöld oldalon nekem sem volt problémám soha. Erről a "tiszta telepítésről" is itt hallottam először meg a DDU-ról.
Egyébként a 20.11.2 driver tökéletesen működik *kopp-kopp*, most megint nem frissítek vagy 1.5 évig. Abban reménykedem, hogy valamikor megoldódik a VGA hiány a világban és akkor váltok.
[ Szerkesztve ]
-
-
killbull
aktív tag
Nem csak ez kellett hozzá, eddig azért volt mindig ADM kártyám mert a Sapphire VGA k PCB je mindenütt overkill. PL a mostani ideiglenes R7 260X emen 4 db Choke van, ez a fázis vagy mi ami ellátja a GPU t, tudod és ez kemény 105 watt. Sapphire RX 5500XT Nitro+ on meg 7 db van kemény 130 Wattra.
Meg volt lista ahol a PCB ket listázták, a legalapabb Sapphire is a high ba volt és bármelyik Nitro+ meg high end, és 20+ éve nem volt fagyásom kb 1 hónappal ezelőttig, úgy hogy már hajítottam volna ki a 600 000 es gépet az ablakon mert akármit csináltál nem hagyta abba. Leülsz játszani akármivel és random meg fog fagyni. Nem tudsz olyat mondani amit nem csinált meg pl egy szerelő is hogy kompletten szétszedte meg memtestet csinált ésatöbbi, bios update, bios downgrade etyele etyele! Megőrülsz annyi minden ki lett találva, egészen a ventilátor cseréig, és a végén kiderül hogy driver miatt...
Az a lényeg van egy ismerős aki elmagyarázta az NVIDIA driverek hogy vannak és ő mondta ott ilyen nincs megengedve hogy fagyjon és itt is elég volt még egy emberke mondta ugyan ezt a topicba. Meg elmagyarázta az NVIDIA működését hogy kb mindent hardveresen old meg és az AMD mindig csak mögötte van + ha nézel egy árkategóriát az NVIDIA instant 5 - 10 fps pluszba mindenütt! De látszik is hogy a PCB miatt voltam mindig AMD s semmi más miatt mert egyébként szívás sok minden másban, pl ha GPU ból veszel fel videót vagy streamelsz youtubera. AMD nél a minőségi profil OBS studioba akkor a legjobb ha VBR be 25000 kbit átlag és 30000 kbit peakbe tolod ki a streamet. Vágod 30000 kbit et hogy az milyen sok? Na ugyan ez az NVIDIA 6000 - 8000 kbit CBR be és itt csak a minőség számít. Ezen a téren az NVIDIA mindenbe veri az AMD t!
Ha tudod mi az a Medium Preset x264 be OBS Studioba akkor érted ezt a képet. Pl a 2700X emet 30 - 40% ra megfogja ha Mediumot tolsz vele, és a Medium Preset káprázatosan szép. Nem mindegy hogy 0,6% vagy 40% minusz CPU ból ha videózgatsz!
Na az AMD még a legújabbak is GPU ból szarabb minőséget tudnak mint a Very Fast Preset, ebből kell kitolni 30000 kbit et azt is VBR be mert CBR be rosszabb.Nagyjából ennyi az indok, az AMD 10 éve nem foglalkozik a GPU Encoderével, meg hatszorozta a sebességét és ennyi.
Úgy hogy kapóra jött 95 000 ért vettem RX 5500XT Nitro+ ot 140 000 ért meg eladtam nemrég! Jobban ki se próbálhattam volna. Ha helyrejönnek az árak egy RTX 3050 vagy 3050TI ugyan ennyit tud és pl PCIe be sincs kiherélve x8 ra hanem x16 os, a GPU Encodere amit írtam alapból jobb, DLSS el megfejelve FPS boost is lesz rajta, és alapból lehet tudni hogy még az RX 6500 is egy copy paste kategória lesz, nem fog többet tudni tudásba semmit és fix hogy drágább lesz mint az 5500XT kemény 10% vagy 15% + FPS ért ugyan így egy kiherélt GPU lesz PCIe x8 on!
Így azt mondom hívőnek kell lenni hogy valaki AMD t vegyen, egyedül a magasabb kategóriák, pl a 6800XT - 6900XT éri meg ha pl nem streamelsz de ha ebbe is belemegyünk kb csak a hívők mondják hogy AMD mert NVIDIA oldalon jobb lesz úgy is, max a PCB t kell kivadászni melyik van jobban összerakva!
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Speed® #44999 üzenetére
Miért?
Ez nem bullshit, évek alatt untam rá ezekre. A fagyást meg azt nem hiszi el akinek még nem fagyott, nekem 20 évig nem fagyott ezért AMD ztem. Szerintem nem szeretnél te se gyomorideggel vergődni egy driver miatt. Eddig röhögtem azokon akik azt mondták hogy van akár 1 éves driver ami stabil AMD alatt és nem frissítenek, mostmár elhiszem nekik! Neked is kéne egy ilyen!
Én nem győzködlek úgy gondolod ahogy akarod!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gumi és felni topik
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest