- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz TechN7ne #45902 üzenetére
Nem szidom a 11et mert nincsenek olyan egetverő problémák, mindent tudok ugyanúgy használni mint 10en.
Gamelni, progik is szépen futnak. Start menü, tálca elhelyezés, ezek csak kellemetlenségek. Benchmarkokat nem futtattam, de érzékelhető különbségek számomra nincsenek.
21.10.1 raktam fel, és ugyanazt megcsináltam ablakos mód rdr2 alt tab böngésző youtube, nincs fagyás, minden oké. -
Mans20
addikt
válasz bobalazs #45897 üzenetére
Megnéztem, 21.11.3 at és 21.12.1 et, mindkettő rendesen vesz fel Asztal felvételnél.(Win11)
A 21.12.1 néha kilép ha a hangolást resetelem, régebbi driveren készült profilt se tölti be.
Volt egy Driver verifier dma violation kékhalál is. Két napja szenvedek a Black Mesa-val, vagy nagyon gagyin optimalizálták, vagy nem szereti az RX570-em. GPU órajel felére ugrál, az FPS is. Szinte mindegy, hogy low vagy high a grafika. Alulfeszelést reseteltem, nem segített.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz TechN7ne #45902 üzenetére
Hi, ha szabad kérdezni ,,Win10/friss AMD driver teljesen hibátlan" driver alatt mit értesz?
Nekem van egy Sapphire Nitro Rx580 4GB, fórumot olvasgattam egy jóideje, de kb 3-4 havontafrissítek csak Drivert mert mindig van valami gondom-bajom vele, vagy kekhalál, vagy egyéb baj.
Nekem nagyon régi van fenn, azt szeretném cserélni : 20.12.1
Nekem Rx580-ra ezeket dobja: Link
A legfrissebbre gondolsz: 21.12.1
A legfrissebb stabilabbra: 21.10.2
Vagy az általatok ajánlottra: 21.11.3Windows 10-et használok.
Most új windows van, mikor cserélek driver mindig DDU-val szoktam , majd minden alulfeszelt értéket visszaállítok manuálisan.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz stigma #45906 üzenetére
Kékhalál 99% ,hogy hardver hiba ,én nem találkoztam vele jó pár éve (ha meg igen akkor utánajártam mi a hiba forrása és azonnal cseréltem).
Legfrissebb AMD driver…
DDU-t sem használok soha ,inkább újrarakom a rendszert egy formázott tiszta partícióra ,van elég külső tárhelyem a lényeges dolgokra és nem vág földhöz az a 15 ,max. 20 perc az összes driver telepítésével együtt.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
stigma
addikt
válasz TechN7ne #45908 üzenetére
Hi ebben igazad van, mármitn a kékhalálban, viszont csak mostanság jött elő + random kilépések Division 2 alatt.
Terhelést néztem nem igazdoik alulfeszelés alatt, fps stabil, logban sokmindent nem talátam.Újratelepítés igen kb 20-25 perc a driverekkel,de pár dolog frissítése (Dvision 2, Sieg 2, Office dicigtális kucsl aktiválás) kb 40-50 perc mire lejön.
Néha játszok, és emiatt Windows nem akarok újratenni.
De köszi a segítséget, leszedtem pár Drivert, lesz egy frissítés 1-2 Benchmark aztán meglátjuk játék alatt mit fog csinálni.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bobalazs
nagyúr
válasz Mans20 #45912 üzenetére
Ha így a többi játéknál jó, meg a szokásos, gpu hőfok jó, stb.
akkor ne foglalkozz vele ez valami source motor általi korlátozottság lehet.
amit szoktak még csinálni hogy a power limitet felnyomják.
MSI Afterburnerben van Disable ULPS opció, az kikapcsolja a low power state módot. -
Aprósólyom
addikt
válasz creation #45899 üzenetére
Mégis tápegység?! Mintha erre gyanakodtunk volna korábban... Keress helyi elektroműszerészt, vagy add el hibásként.
Egyáltalán nem javaslom hogy nekiállj, amit az eddigi fórumbeszélgetésből merészelek vélelmezni, minden rossz szándék nélkül. Se neked se másnak nem lehet jó ha esetleg később elkerülne más birtokába...Jevons paradox
-
Fecogame
veterán
Van egy RX 480-as kártyám MSI Gaming X hűtéssel, játék alatt 72-74 fokos maximum. Ez normális, vagy célszerű lenne újrapasztázni?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
bobalazs
nagyúr
válasz Aprósólyom #45914 üzenetére
Na de tudod azt írta tápcsere már volt.
"Tápot már cseréltem"
Na most az ember ebből indul ki, nem abból hogy az a táp se volt jó. -
Aprósólyom
addikt
válasz bobalazs #45918 üzenetére
A legutóbbi hsz.-ben: "Hibajelenség táp csere előtt (nyilván utána megszűnt)"
Ezt úgy értelmezem, hogy a hibajelenség megszűnt, mert cserélt tápot.
És az a táp amit ebben a hsz.-ben hibásnak vélelmezet, azt a tápegységet írta először is, amire váltig állította, hogy jó.
Mi meg váltig állítottuk, hogy márpedig ez tápegység/VRM jellegű hiba.
Szóval, én úgy értem, hogy azóta lecserélte azt az enermax tápot és már jó neki. Viszont gondolom nem szeretné kukázni, mert nem kis pénzért vehette.
Csak azt nem értem, hogy a tápjavítást miért itt kérdezi. Ez nem az a topiik. Elég lett volna beírni, hogy tudjuk, hogy mégiscsak táp probléma volt.Jevons paradox
-
stigma
addikt
válasz TechN7ne #45908 üzenetére
Hi, úgy néz ki - lekopogom 3x - de a mostani 21.12.1-es driver eddig jónak néz ki.
DDU-val előzőt letisztittottam, új drivert feltettem és teszteltem.
Pár Benchmark után és 1 óra játéknál drop,kékhalál, hőfokok rendben voltak/vannak.
Igaz alulfeszelt értekeket úrja kellett beállítani, mert előző évi (20.12.X) verziós profilt nem tudtam betölteni, de kb 1 perc alatt megvolt minden.Köszi szépen.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ridiculous
aktív tag
Srácok egy ROG STRIX RX580 8GB-t megérné lecserélni egy új PULSE 5500XT 4GB-ra?
Árban még lehet plusszos is lenne de minimum veszteségmentes.
Vacillálok hogy elég lenne - e a jövőben az a 4GB, ahogy látom teljesítményben kb. ugyanaz.[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
ETOM
addikt
válasz ridiculous #45921 üzenetére
Már FullHD-n is necces a 4GB sokszor.
-
Gyuri27
félisten
Ha nincs gari egyikre se és + lové se esik le akkor nem.
Azonos ram mennyiség mellett az 5500 kb 10%-t hoz. Picit talán jobb a fogyasztás.
Ha valami msi armor, asus expans, xfx hamar megdöglök verzió lenne megérné még 4 gigásra is. De így nem.Hol és mennyiért láttál új 5500-at?
Amd - Radeon - Ryzen
-
bobalazs
nagyúr
Dehogy éri meg.
-
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! Van egy Rx480-asom és fogalmam sincs hogy a BIOS kapcsolótól függetlenül ugyanazt a Bios-t futtatja-e mindkét állásban. Ha a portok irányába áll a kapcsoló,akkor teljesen instabil és erősen akadozik a játék is...
-
Veleczki77
csendes tag
http://prntscr.com/230823f
Csak tippelek hogy ez egy RS XXX 8Gb akar lenni -
bobalazs
nagyúr
válasz Veleczki77 #45926 üzenetére
GPU Zvel meg tudod nézni mennyi órajelen futnak a két állásban.
-
Veleczki77
csendes tag
http://prntscr.com/2351p35
Ez a stabil,de miért csak 8x-os a PCI express sebességem? -
Aprósólyom
addikt
válasz Veleczki77 #45928 üzenetére
1. Lehet alaplap függő.
2. Lehet energiagazdálkodás miatt is. Amikor nincs terhelve a VGA, akkor csökkentett sávszéllel üzemel a PCIe kommunikáció, hogy energiát takarítson meg.
Mellette találsz egy kérdőjelet, nem véletlenül. Rákattintasz és letesztelheted a terhelés alatti busz sávszélességet.Jevons paradox
-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek! Sapphire RX570 Nitro OC 4GB-os kártyához, az aláírásomban szereplő teljesen up to date Win10-re, melyik az utolsó normálisan működő, nyüves AMD driver? A Win ajánlott driverként, mindig egy 30-as verziószámú drivert kínál fel, de az nem jó, plusz a GUI, vagyis a Radeon Software Adrenaline nem működik alatta megfelelően/hiányos... HW videolejátszáshoz használom a gépet, elég erőforrásigényes MPCHC+MadVR-kombóval FHD 1080p tartalmakra. Az utolsó driver, ami még meegfelelően muzsikált vagyis képileg OK volt a HW videolejátszás, az az "ősrégi" 21.2.1 volt... Igenám, de a Win update-ek bekavargattak, és a Radeon drivert is frissítenem kellett... Az utolsó WHQL-nek sz.r a képe (21.10.2), a legutolsó Optional (21.12.1) pedig random befagy a gép, van, hogy nem is csak videolejátszás alatt, hanem már UTÁNA, amikor SEMMIT nem csinálok a (kiterjesztett asztalos 2x 1080p 60Hz monitor YCbCr 4:2:0+ TV Full range RGB 4:4:4 megjelenítéssel) Resetelni kell a PC-t, amikor feláll, driver nuku, felbontás 800x600, amikor rákattintok a Radeon parancsikonra feljön a hibaüzenet, hogy ez a driver nem kompatibilis a VGA-val, másikat tegyek fel (gyári visszaállitás indokolt használatával...) Elegem van a retkes Radeon Software-eiből már, ez az Adrenalin egy felesleges szutykokkal teli karácsonyfa, semmi más... melyik az utolsó normális, kifogástalan driver az RX570-hez...?
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
bobalazs
nagyúr
Ami lényeges, kiemelendő, hogy visszamenőleg a HD 5000! es amd szériáig, használható drájverekről van szó. Magyarul, már ezer éve megszüntették a drájveres támogatást, nem enged Pl forza, v mitudomén melyik játék játszani a öreg fasza kis vgaddal, mert régi a drájvered(láttam már ilyet) nos, itt egy fasza megoldás.
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, nemrég pasztáztam újra az rx480 nitro+ kártyám, a gap padok szépen egyben vannak, viszont valami olajszerű nedves folt volt a memóriákon, biztosan a gap padokból, ez mennyire normális? Kell cseréljem? Finoman letöröltem a foltokat. Illetve ha cserélni kell, akkor milyen tipust, vastagságot javasoltok?...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Veleczki77
csendes tag
-
--HARDCORE--
senior tag
Üdv!
Van egy Asus Rog Strix RX480 kártyám amiről lementve a biost, és azt betöltve PolarisBiosEditorba Invalid checksum hibát jelez.
Ha így módosítom és beflashelem gondolom nem fog elindulni legközelebb.
A célom az lenne hogy max 1200MHz-en menjen a GPU, és a ventik ne álljanak, hanem mindíg menjenek egy alacsony fokozaton legalább.
Meg is csináltam amire szükségem volt, csak ez a hiba tántorít meg egyelőre a flasheléstől.
Van megoldás erre?Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
bobalazs
nagyúr
-
--HARDCORE--
senior tag
Nem foglalkoztam eddig vele, 7990 volt a legjobb radeon ahhoz meg nem kellett.
Szóval honnan tudtam volna. ? Azért kérdeztem. Köszi!Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
bobalazs
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #45940 üzenetére
Bocs hogy ilyen hülyén válaszoltam. Ha van még kérdésed, ha tudok válaszolok.
Ha felflesselted a kártyát felrakod a drájvert, amint végzett ne inditsd ujra hanem a atikmdag patchert futtasd le, hadd pecselje meg a drájvert utána már ujraindithatsz. Ha nem teszed nem ad képet majd, csak csökkentett módban. -
snake1977
őstag
válasz Veleczki77 #45937 üzenetére
Szia, köszönöm! Sajnos elfelejtettem lemérni a vastagságot, a következő pasztázáskor cserélem a padokat is, akkor veszek 1mm-est, esetleg van ajánlott tipus? Pl. Thermal grizzly? Vagy egyéb?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Aprósólyom
addikt
válasz snake1977 #45943 üzenetére
De neked Sapphire nitro+-od, neki pedig Asus ROG Strixx kártyája van. Közel sem biztos, hogy ugyanakkorák a hézagok. Méricskélni kell vagy vagy valahonnan megtudni: legjobb ha írsz a Sapphire supportnak. Nekem 2 napon belül megküldték az eredi BIOS flash filet.
Csak azért lett két nap, mert először azt kérdezték, hogy miért kell.
(Válasz: Használt vásárlás és tutira akarok menni. Következő válaszban már jött is a bios.) Tuti, hogy tudják a szükséges méretet. Vékonyabbal szerintem nem kísérletezz.
(Pláne, mert úgy emlékszem, hogy nincs a memória chipeknek külön hőmérséklet szenzora...)
Ha már válaszolnak, beírhatnád majd nekünk, ide.Jevons paradox
-
tommyrs01
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Sapphire RX580 8GB vga-t használok. Szinte csak játékra illetve a streamelek is (streamet a proci szolgálja ki). Az utóbbi időkben sajnos a stream alatt a gép leáll, a monitorok kikapcsolnak befagy a gép, latest driverrel.
Szerintetek mi lehet a baj, vga vagy esetleg a táp a bajos?
Előre is köszi! -
snake1977
őstag
válasz Aprósólyom #45944 üzenetére
A kövi pasztázás majd pár hónap múlva esedékes, de írok a supportnak amint lesz egy kicsit több időm.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
norbi215
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Hosszúság lesz a mondani valóm....
Van egy 5 éves asus rx 470 oc 4gb vga karim, mely már vásárlás óta szarakszik minden nagyobb igenybevètelű játéknál, de egyébként is csak nagyon ritkán.
Most hosszabb szünet következik számomra lesz időm ezzel foglalkozni ..
A tünet: random fekete képernyő csak reset segít és vagy újraindítás után a vga vissza áll alap belllitasra (wattman).
Tudom lerágott csont, elolvastam több száz megoldást, javaslatot az évek soran sok változás történt.
Jelenlegi konfig:
Asus b85m-g alaplap(régi már nem tudom)
Tarmaltake 750wattos táp 80+bronz(regi chiftec 500w)
Kingstron Hyperx Fury 2*4gb 1600mhz
I5 4440 cpu(régi említésre sem méltó)
Cpunak egy cooler master toronyhűtő
Zalman z9 neo-gyarilag 5ventis alsó tapos atx ház (régi alig szellőzött)
Samsung evo ssd
Adata su700 ssd
Egyéb tárhely stb...Mint látható a főbb hardvert teljesennlecserèltem, volt bios frissítés, az évek során sok driver frissítés, a saját amd vezérlője(letiltottam amit a cdhez adtak, amin lehet választani hogy oc-silent stb, egyébként gyári új kártyáról van szó) volt próbálva az after, de jelenleg is a hivatalos amd vezérlőt használom....
Gyárilag nekem a kártya felmegy 75-80 fokra aztan van fps csokkenès és lag... Ezért én csináltam egy saját profilt ventilátor hűtés szempontjából amivel néha ugy megy mint állat... Nem ártana egy alapos takarítás és pasztázás a napokban ezt megoldom, se az alap probléma évek óta fenn állt új korában is .. és azóta is...
Olvastam hogy alul kell feszelni vagy az órajelet levenni a feszt úgy hagyni ezt még kipróbálom..
Az előző vezerlőnèl plusz hiba volt,hogy csak az asztal azaz nulla a vga oc módra rákattint és azonnal kifagyot a vga nulla terhelèssel...
Továbbá nekem is ugrál akár játék közben is a terhelés 0%-100%... leginkább a wottal játszok rég óta ami azert nem az a nagy igenybevètelű játék, de ezt csinalta szintén mindig is . Ennek a jateknál pl a cpu is 60-70% , de más igenesebbnèl ahol 100% ott is...
Visszaküldtem garanciába de nem találtak semmit...
Joideig pihentettem a dolgot, de most ujra elővettem hátha lehet már csinálni ezzel valamit ..
Szóval összegezve nálam nem egy egy hiba hanem fekete képernyő fagyás ( erősebb játék közben sűrűn pl merto2033,szintén ott hagyott gép, csak asztalnál is ritkán), wattman beállítások visszaálltak( ezt képes 1-2 orai ott hagyott gép esetében is csinalni), oc mód azonnali kifagyás.
Honaptól elnkezdem tesztelni es többet tudok mondani es kiprobalom az alul feszelelèst is......
Vga bios frissítést még nem csináltam talán van egy ilyen lehetőség is, nem tudom hogyan kell....
Ujrapasztázás nem tudom merjem e, mert talán valamit cserelni kell mert sérülhet...
Egyenlőre ennyi jutott eszembe ..
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest