- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Kis segítség kellene, mert leragadtam (már rég tuningoltam). Adott MSI Gaming X 570 /4Gb.
HWinfo64-ben, amikor nézem, az adott állomáshoz tartozó beállított teszt közbeni feszültséget, akkor a pillanatnyit vagy az átlagot érdemes beállítani (GPU-Z teszt)?Ugyanis, szinte minden órajelhez a teszt közben pillanatnyira 1.150 környékén mutatja, az átlag meg 0.850V. Továbbá miért nem tudom az utolsó feszültség értéket 1150 felé állítani?
Acél egyébként, egy alapjárati 580 teljesítménye lenne.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
senior tag
válasz F.B.I. #44255 üzenetére
Idézem neked HSM fórumtárs véleményem szerint nagyon jó megoldását az alapfeszek megkeresésére:
"Először megnyitom a progikat, WattMan, GPU-Z, HWiNFO (sensor only). Utána a GPU-Z-n jelölt kérdőjel mögül elindítom a render test-et, azt látod jobb felül, az ad egy konstans kis terhelést a kártyának. Utána WattMan reset, majd beállítom dinamikusra az órajelet, és a megkeresni kívánt órajelet állítom be az összes nála nagyobb helyére, feszültség automata. Ezután már csak HWiNFO-ban kell megkeresni a VRM csipjének adatait, és ott a GPU VID értékét kiolvasni, és meg is találtuk egy órajel gyári alapfeszét. Ezt persze el lehet játszani az összes órajel lépcsőre, és akkor hamar megvannak a gyári feszültségek.
Az órajel lépcsőket szerencsére jól kiolvassa a WattMan a BIOS-ból."Tuning:
És még: https://www.youtube.com/watch?v=mdZmZ7-ZMnI&t=433s -
F.B.I.
veterán
válasz NdrewSunix #44256 üzenetére
Kösz! Ez így megvan, csak azt nem értem, hogy miért mutat a hwinfo szinte minden teszt alatt current feszültség értéknél ugyanannyit, automata fesz alatt,?
Tehát állapot 4-től állapot 7-ig tartó órajelhez, a teszt alatt ugyanazt a feszültséget?
És miért nem tudom manuálisan az állapot 7-hez tartozó feszültséget 1150 felé vinni?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
senior tag
-
ist89
csendes tag
válasz NdrewSunix #44260 üzenetére
"Hosszútávon nem biztos, hogy jó az állandó ki-bekapcsolás." na faxa,megint ott tartunk hogy én azt mondom azért van a 0 DB-s hütés hogy használjuk,most pl böngészek az rx 570-em 40 (fok) körül van, ha kell ha nem huzzam manuálban ventit 50 %-ra csak had menjen? Nekem erről régi idők jutnak eszembe,mikor az fx 5800-nak megfelelő quadró(fx 2000)t nem tudtam elhalgatattni,mert 20%-n is úgy sipolt hogy az már fájt...
-
senior tag
Látom téged nagyon szíven üt, hogy nem neked adnak igazat. ( Ne foglalkozz vele, lehet neked van igazad!)
Amúgy megjegyezném, hogy nálam is megy a 0 rpm, de nálam nem kapcsolgat ki/be pár percenként ahogy a fórumtárs írta. Játék közben megy, azon kívül soha. Azaz napi kétszer kapcsol be max.
Amúgy 15-20 % -on teljesen hangtalan, szóval akinek ki/be kapcsolgat, mert nincs rendesen beállítva, az szerintem is jobban jár ha inkább folyamatosan megy. -
Snaydy14
csendes tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem. Van egy Sapphire NITRO+ RX 570 8G G5 kártyám.
Több játék közben is észrevettem hogy nem hozza a megfelelő szintet. Közben még a hang is akad 720P felbontástol felfele, ez youtube közben is.
Most nézegettem és GPU-Z-t és ott láttam hogy x16 helyet csak x1 a bus interface. Na ez mitől lehet? Csatolok képet is. -
Csupingo
veterán
válasz Snaydy14 #44264 üzenetére
Esetleg vedd ki, tedd vissza. Talán csak rosszul érintkezik. Másik pcie foglalat nincs a lapon? Abban is kipróbálhatnád. Rosszabb akár a cpu lábai is el lehetnek hajolva. Másik kártyával nem tudod megnézni, hogy akkor mit ír a gpu-z? Ha a ?-lel elindítod a rendert, akkor mire vált?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Beretvás
veterán
válasz NdrewSunix #44263 üzenetére
Engedd el, bántja a lelkét ha nem neki ad igazat mindenki..
-
senior tag
-
Snaydy14
csendes tag
válasz NdrewSunix #44270 üzenetére
Bocsi javított a telefon, a render ahogy elindul.
Bármi ami 3D alkalmazás akad a hang. Nem tudok rájönni hogy mitől. -
N_A_S
veterán
Nagyon megy ez a kártya... 1500/2100
Hát most erősen gondolkodóba estem hogy a 480-at menesztem mégis...
https://tinyurl.com/phnas
-
senior tag
-
N_A_S
veterán
-
senior tag
-
Csupingo
veterán
válasz NdrewSunix #44285 üzenetére
Lassan beelőzi azt is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
N_A_S
veterán
válasz NdrewSunix #44285 üzenetére
és még rá is fizetsz gondolom..
Cp2077 megy kb 35 perce, végig tartja az órajeleket 150W-160W körüli fogyasztás mellett (driver szerinti).
https://tinyurl.com/phnas
-
-
bobalazs
nagyúr
NEm tudom volt e már.
AKinek hiányzik az frtc (nekem igen), helyette Chill van, ami nem mindig gyere be.
[link]
egyszerű reg hackel be lehet állitani a max frameratet. -
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest