- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz ricshard444 #21897 üzenetére
Igaz ez a vapor-x de csavaros alulról... [link] a bal alsó sarkában látszik a csavar...nézd meg ki tudod-e venni a ventit ami sérült,hátha tudunk szerezni hasonlót!
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #21901 üzenetére
Legegyszerübb megoldás. Régen tőle vettem egyet én is, mikor hasonlóan jártam egy Giga GTX460-al. Lehet rá 2db 12, vagy 14cm-es ventit is pakolni, majd odacsapod a VGA alá, (persze elötte leszeded a feles müanyag borítást) és probléma megoldva
Alpenföhn Peter-hez is ilyet adnak egyébként .Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
TTomax
félisten
válasz ricshard444 #21904 üzenetére
Ha van helyed akkor nem lesz gond vele.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz ricshard444 #21906 üzenetére
Egész jó lett...
Ha valaki kérdezi ez te így akartad![ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Jó a gépházad.
Gyorsan megoldottad ezt és jól is.
-
Hoorus
őstag
Mivel rögzítetted a bordához a ventiket?
-
ricshard444
veterán
TTomax: Hát, akár azt is lehet mondani
Szlobi: Kedden jön a Zalmanom, félek így már nehézkes lesz a helyzet hely ügyileg, de csak megoldom azt is
Hoorus: 1-1 csöpp pillanatragasztó, nem vagyok a kötegelő híve ( persze nagyszerű )
Most így alapon járatva 100% terhelés mellett 54 fok, de megmondom őszintén alapon még nem is néztem, szóval nézek egy tuningot mindjárt csak elrendezem a kábeleket
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #21910 üzenetére
1175/1700:
Crysis 3
Gpu: 66 fok
VRM1: 54 fok
VRM2: 55 fokAz elöbb volt egy kis problémám, de remélhetőleg csak egy szigetélést nem jól vittem fel a kábelre ( ezek ilyen tartaléknak a tartalékja ventik amit úgy kell újra blankolni stb... )
A ventik fix rpm-sek, hallásra úgy 1500-1800-n pörögnek, ami Idle nem a legkellemesebb, de így jártam
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
kingpython
aktív tag
Egy kérdés: érdekelne a véleményetek:
A Sapphire HD7950 Vapor-x mennyivel jobb egy Sapphire HD6870 Vapor-x-nél? Nyilván azt tudom, hogy 3 másiknál 1GB memória van, csak az érdekelne, hogy érdemes e lecserélnem a 6870-et a 7950-re vagy inkább várjam meg a 8-as szériát?ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
haddent
addikt
válasz kingpython #21912 üzenetére
Mindenképp érdemes, sokkal jobb. Nyilván a 8 -as még jobb lesz, ha most el tudsz pötyögni a mostanival, akkor várhatsz is..
-
TTomax
félisten
válasz kingpython #21912 üzenetére
Sokkal jobb,látom FHD monitorod van...vgat akkor cserélünk ha legalább megvan egy 50%-os teljesítmény növekedés...persze lehet egyéb okokból is,de ez most nem releváns.Nyugodtan cseréld le,megvan az 50% bőven,érezni fogod,meg leszel vele elégedve.A géped is megvan hozzá.
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #21892 üzenetére
Ezek ilyenek.. Pláne nagyobb fordulaton könnyen törik...
Ellenben egész pofás lett a két 12-essel...(#21911) ricshard444: Elég korrekt lett! Ezt jól sejtem, hogy hűvösebb, mint gyárilag volt?
Amúgy ha jó ez a módszer, nem drága, veszel rá két PWM-es 12-es ventit (Pl. AC-nak van elég jóféle olcsón) bekötöd tápról a 12V-ot, és a kariról a PWM-jelet, és elvileg már jó is...[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz kingpython #21917 üzenetére
Hát senki sem tudja szerintem... Én tippre olyan 30% -ot mondanék... De teljesen hasraütés...
Na meg leghamarabb év végen, de valószínűleg Q1 -ben jön, az meg azért elég sokára van ám..[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz kingpython #21917 üzenetére
Csak tippelgetni tudunk mi is,mert gyakorlatilag nem tudunk semmi konkrétumot.A Titan környékére várjuk teljesítményben,de ez mind csak találgatás...A jövőt nem nagyon tudjuk megmondani,csak a jelent.. a jelen pedig az,hogy kb 80%-al erősebb a 6870-nél a 7950... kb hoz egy 6870CF-et... persze csak ha húzol egy egészségeset a 7950en,azt pedig lehet mert benne van.
-
kingpython
aktív tag
válasz TTomax #21919 üzenetére
Oké értem. Hát csak egy kártyát akarok azt is csak a 7950-et, mert tápot (500W) most cseréltem 3 napja azt nem szeretnék így marad a 7950, mert a 70-eshez már minimum 600-ast ír
Amúgy most egy hibátlan Sapphire HD6870 Vapor-x mennyit érhet, mennyiért lehet eladni reálisan KB?[ Szerkesztve ]
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
ÁdiBá
veterán
válasz DroiDMester #21891 üzenetére
Most mivan?!
Kinek instabill a rendszere?! Egy szóval se mondtam hogy instabil lenne. 1150/6600 on használom mind a két kártyát húzva. Procit is 4,6Ghz-en.
1200/6600 on megengedem hogy hibázzon a gép, bármi miatt is. CF nem bírja, driver, vagy az egyik kártya.
De amúgy sehol semmi gond. Furmark alatt sem.
Úgy hogy azért szegény CWT fos tápomat ne írjuk már le ennyire.
Nem 1 hete használok vele 7970CF-et. hanem lassan, de lassan másfél éve.
Erről ennyit.
Nem beszélve az előtte volt (4870CF, 980GX2 Quad SLi, 9800GTX. 8800GTX SLi, és még sorolhatnám a sort)[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
TTomax
félisten
válasz kingpython #21920 üzenetére
Nem tudom nem akarok hülyeséget irni... kérdezd meg itt,biztosan segítenek.
(#21924) kingpython
Szívesen![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hol írtam olyat hogy Fos lenne a CWT beles Cosrair TX750 táp?
Én csak annyit írtam hogy NEM SeaSonic beles (mivel azt aki kicsit jártas táp témában, tudja hogy a Sea tápok mindegyike 120-130.% ot is képes leadni minden gond nélkül! A CWT ilyen téren gyengébb, ezért írtam amit írtam)Te írtad hogy nem volt stabil 1200.on járatva de az is lehet hogy az 1.ik kártya nem bírja vagy az egyiknek kicsit több fesz kell az 1200.hoz de azért én egy ilyen konfigot nem bíznák rá arra a TX750 -re! minimum egy ilyen Seasonic Platinum-1000 dukálna hozzá mint ami nekem van! Vagy valami hasonló ha sajnálod a 70-80.k -t tápra
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz DroiDMester #21925 üzenetére
Tévedés. Nem sajnálom, csak igazából nem terveztem hosszú távra a radeonokkal az eleinte bug halmaz driverekkel azt itt ragadtak nálam.
Most már egész megbarátkoztam vele. Én egy 1000 W OCZ Fatal1ty néztem ki magamnak.
De ebbe ne menjünk veled. Igazad van. Ehhez a géphez nyilván kicsit szarul mutat egy mezei 750W táp.ÁdiBá
-
fatal1ty1984
őstag
válasz ricshard444 #21911 üzenetére
egész jok még ilyen mezei ventikkel is.azért 2db noctua biztos jobban teljesitene és még csendesebb is lenne.
-
apollo12
veterán
hali lenne egy kérdésem, múltkor már írtam, hogy nem megy 950mhz a vapor-x, erre azt a a tanácsot kaptam hogy amd over drive ban húzzam fel a power limitet +20% ami segített, de valamiért azóta minden indításnál kézire kapcsolja a ventit, így folyton 50% megy mi lehet a baja ?
-
apollo12
veterán
válasz fatal1ty1984 #21931 üzenetére
az lesz, AB fogom használni neki
-
ZozzHUN
addikt
válasz daveoff #21867 üzenetére
Alátámasztom a mérésed, tényleg csak ennyit eszik, ez van.
ricshard444: Ne tojj be, a hűtésről letört lapát nem feltétlen jelent garancia vesztést. Én már garanciáztattam hűtés fizikai sérült VGA-t, amíg a nyáklapot nem nyesed fel addig ne aggódj annyira
Amúgy mennyivel csökkent a hőmérséklete a kártyának? Azért sokkal több levegőt kap így.
[ Szerkesztve ]
-
imotep03
tag
Hello,
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy sapphire 7950-et szeretnéd venni, csak nem tudom melyik verziot belőle ugyanis elég sok van itt , ha valaki esetleg megtudná mondani melyiket, csak annyi hogy 100e ft alatt akarok maradni,
és még az lenne a kérdésem hogy a processzorom (x4 965 c3 @3.7ghz) kihajtaná-e a vga-t, köszönöm -
-
ZozzHUN
addikt
válasz ricshard444 #21937 üzenetére
Kösd 7V-ra, nálam így a 12-esek szállítanak valamennyi levegőt és a hangot sem növelik annyira
Csak kíváncsi voltam, tudom, hogy kevés a borda
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #21939 üzenetére
5V-n ( 600-700rpm..) a gpu 74 fokra megy fel és a VRM 60-ra 20 perc TR után 1175-n
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ZozzHUN
addikt
válasz ricshard444 #21940 üzenetére
Azért az respect. Hogy raktad fel? Lehet nyom nélkül fel-le rakni?
-
ricshard444
veterán
válasz ZozzHUN #21941 üzenetére
Levettem a bordát, kicsavaroztam a gagyi műanyag burkolatot, visszaraktam a bordát, 1-1 pötty ragasztó a ventikre, középre odatapadtak a bordákhoz és ennyi a sztori.
Az alap eltört ventit 2x ragasztottam, beremeg, ahogy azt jósolni lehetett.Most a gond a DCII-vel van, így nincs levegő, a házban majd meglátom mit tehetek hiszen lesz benne 7-8 venti.
Nem vészes, de ahhoz elég mondjuk, hogy ne legyen stabil a tuning.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ZozzHUN
addikt
válasz ricshard444 #21942 üzenetére
Lehet majd kipróbálom csak kötegelős edition-be, ragasztó kicsit végleges megoldás.
-
ricshard444
veterán
Yep, betettem egy házba. Egyből nem bírja az Asus a tuningot, mert nincs elég levegője és a gpu-ja 81 foknál már kifagy. 1125/1700-n viszont szépen megy így visszalépek. A nagyobb bajom még mindig az,hogy 90%-ban biztos vagyok abban, hogy nem lesz helye az új házban ennek az új moddolt hűtőnek a táp miatt. 5,5 centi vastag ami vastagabb mint az Asus.Ha hinnék sorsban akkor azt mondanám, hogy most ő játszik velem
Amikor alul volt 65 fok felé nem ment, csak azért volt oké az 1175[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
eszakas
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte 7970TO gigahertz editiont próbált már valaki tuningolni? A feszültségzárat mivel lehet kivenni?
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
pcsabat
őstag
válasz ricshard444 #21940 üzenetére
a következő kör az lesz, hogy mindenki szedi szét a hűtését és pakolja rá a 12 centis ventiket...
-
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #21944 üzenetére
Ott szvsz valami más melegszik túl a kártyán, amikor 81 fok a GPU. Bár a végeredmény szempontjából tudom, tökmindegy...
-
ÁdiBá
veterán
Tesztelgetem a kártyáimat magasabb feszültségen mennyi az az órajel amit eltudok érni.
Érdekes mert ha emelem a feszültséget akkor szinte radnom kifagy, egészen 1,175V nincs baja 1150MHz Gpu-ig.
De ha már 1,185V adok ugyan ehhez az órajelhez, elindul a CrySis3, 1 perc után monitor kikapcsol és a gép áll.
Gondolom ez már valami védelem lehet a kártyákon.
Persze teljesen elégedett vagyok az 1150 el, a fölött kezd nálam instabil lenni a dolog. Hol lefut hol nem.
VRM hőmérséklete nem megy 80 fok fölé sem, CrySis3 (Kimaxolva FXAA-val) egyik kártyánál sem.
A két Gpu 80-85 fok között mozog. Mind a két kártya terhelése alig csökken 98% -ra.
Ami viszont érdekes a processzor terhelés 40-35%, létezik ez?!Egy két helyen zavaróan csökkent az FPS nálam is élsimításokkal úgyhogy kikapcsoltam én is, és maradt az FXAA.
Nem vészesen 35-36 ra néha befigyelt, de úgy érzi az ember hogy megfogja a vasat.
Még azért ellehet úgy is játszani de már nem az igazi.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest