- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #33827 üzenetére
Aszinkron órajelről én is hallottam rosszakat (Bár a 7950/7970OC CF-em elég szépen is tudott együtt működni, igaz, volt olyan cím, ahol nem nyűgözött le. Az egyik mindig 100%-on ment, a másik meg a teljesítményének megfelelően 88-90%-on, de ahol nem volt elég a procim, ott akisebb %-ok mellett is maradt az arány.) de az "aszinkron fesz" nem okozhatna gondokat. Nálam amúgy is aszinkron kellett rakni a karikat, mert gyárilag nekem hangos a 7950, így annak manuális ventiprofilt kellett belőni, mivel nagyon sokkal jobban melegedett a felső slotban CF-ben, mint solo-ban.
(#33830) katt777: Ha ennyire sok minden nem működik nálad, az lehet egy már halódó windóz tünete, más ötletem nincs, nem tudom, mi romolhatott el. A HWiNFO kiiratás:[link]
Nekem is 64bites win, és 64bites HWiNFO, és megy.Én driverben anno a 13.1-el teszteltem sokat, rövid ideig volt 13.4, és most 13.6beta2 van, mindegyikben ment a PL, bár az unofficialt csak a 13.1-ben próbáltam. Azt nem hiszem, hogy a karid BIOS-ának ehhez bármi köze lenne.
GPU-Z-ben szoktál látni mindenféle órajeleket, mondjuk 500Mhz-től a beállítottig? Úgyértem össze-vissza ugrálni, tetszőleges értékek között -20%-0% powerrel? Ha igen, jól működik, de ha csak az 500-925-beállított órajel között vált a magórajel, akkor bizonyosan nem mér jól. (Az üresjárati órajeleket nem számolva.)
Egyszer nálam is meghülyült pontosan így az Afterburner, ahogy leírod (igaz, nekem nem Unoff. módban, csak simán), de sikerült valahogy megcsinálni, de sajnos nem emlékszem hogyan. De azt hiszem, újrahúztam a drivert is meg az AB-t is, és újra beállítottam mindent, és utána jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Milka 78 #33927 üzenetére
Hát ha a 9970-et a 780 és Titán közé mondjuk be akarják löni, akkor egy jó 30%-ot kell gyorsuljon. Azért az nem kevés így, hogy csak ráncfelvarrás...
A 9890 nem tudom mi lehet, de ha a találgatások bevállnak, és kis javításokkal átnevezik a kisebb kártyákat, akkor elvileg a 9870 az egy tupirozott 7970 lesz.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #33938 üzenetére
Egy dolog miatt mégis meglehet a bő +30, akár 40% előny is, mégpedig azért, mert a Tahiti-t visszafogja sokszor a kevés ROP és a nem túl combos setup, míg ezt az újat nem fogja. (Ezen a téren a Tahiti csak a memóriavezérlóje miatt hagyja le valamennyire a Pitcairn-t, ugyanazt tudja, pedig ALU kapacitásban a Tahiti alsó hangon 40%-al erősebb, teljes kiépítésben meg 60%-al....) A +25% ALU teljesítmény se fog hátrányára tenni a Hawaii-nak emellé. De jóval drágábban előállítható termék lesz ezen hír alapján, tehát szvsz ár/értékben marad a Tahiti a sweet spot, igazából eredetileg is arra tervezték, egy ésszerű kompromisszumok melletti, jövőtálló konstrukciónak. Ezt az újat másra tervezték, beinteni a Titan-nak.
Amúgy a 7950-ek már ma sem tartoznak szvsz a frága karik közé. A két LE karidból meg már egy 70-es is kijön, igaz, az azért jóval lassabb lenne egy jól skálázódó CF-nél.... (Mondjuk a nem skálázódó progikban meg 20-50%-al erősebb, valamit valamiért. )(#33939) juve600: Ha jól szellőzik a géped, nem lesz baja tőle. Nekem pl. most 54 helyett 56 fokos a 7970, a VRM meg 68 helyett 71. Szóval azért olyan nagy baj nincs. A 7950 is max 2-3 fokkal melegebb. Én jobban izzadok a billentyűk mellett.
(#33940) BomiBoogie: Már réges régen kapni őket, év eleje óta, de ez csak előre gépbe szerelt gépek piacára készült (OEM), kiskereskedelmi forgalomba az AMD meghagyta a korábbi termékneveket.
-
Malibutomi
nagyúr
-
necrobin
tag
válasz Milka 78 #34378 üzenetére
Elvileg ez a lap csak 95W-ot tud kezelni prociból, és mégis megy, pedig elvileg 95W felett be se kapcsol, de megy mégis. Hát nem tudom, én húztam is rajta 4magosként 10%-ot, csak kék halált kaptam mindig, a gyári hűtő egy kaka. Feszültséget muszáj emelnem ahhoz hogy én felhúzzam? Nem elég, ha csak az órajelet piszkálom?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #35563 üzenetére
Igen, alapon ment. De azért ne mondd nekem, hogy egy 3,6Ghz-es IB proci 16GB 1600Mhz Cl9-es rammal és 8x8 PCI-E 3.0-át adó lappal olyan gyenge kombó a cucc alá. Nem azon a 25% procierőn múlik, amivel több lett volna, ha felhúzom 4,5Ghz-re.
Egyébként a játékok választása is tudatos volt. Akartam egyet, ami egyáltalán nem CPU-limites a CF-el sem, ez lett a Tomb Raider. Végig 99%-on tekert benne a 7950, és a CPU-kihasználtság is azt mutatta, hogy szépen meghajtódik. Akartam egy olyat, ami vegyes limites, ennek pont jó lett a Metro. Akartam egy olyat is, ami masszívan proci-limites, és ami az egyke 7950-emet se hajtotta ki proci miatt, ezért került be a Planetside2.(#35564) Syz: Hát, én épp Full-HD-n teszteltem.... És nem volt az igazi. Ha már nekem kéne mindenféle harmadik féltő származó tweak progival működésre bírnom a rendszert már régen rossz szerintem. A jövőtállóságnak pedig megint nem kedvez a CF az AFR technológia miatt. Nem én találtam ki: [link][link]
Illetve a 2GB se éppen jövőbe mutató, 3GB-al azért nyugodtabb vagyok...
Kompromisszumot pedig a kicsit meghúzott 7950-emmel se kellett kössek szinte sehol, a 7970-emmel pedig pláne nem, már 1000/1450-es alapórajelén is megy mint az állat.
Persze, ami a jövőt illeti, csak az idő fogja eldönteni, melyikünknek lesz igaza.Ne érts félre, örülök neki, ha elégedett vagy a rendszereddel, csak ezekkel a pontokkal nem értettem egyet.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Milka 78 #35575 üzenetére
Igen, többen jelezték, hogy valami nem volt jó nálam, de ezt igen valószínűtlennek tartom. Külön-külön mindkét VGA tökéletesen működött, megfelelő sebességgel. Mindkettő megkapta rendesen a 8-8 sávját is. Gyakorlatilag fiss win7 64bittel teszteltem (max 1-2 hónapos lehetett). 3-féle AMD driver is volt, 13.1, 13.6beta2 és a CF-re kigyúrt 13.8 beta2 is. (Utóbbit kipróbálni direkt újra összeraktam a CF-et...) Ami nem volt tökéletesen ideális, hogy az egyik 7970 volt, a másik 7950. De itt is úgy láttam, szépen alkalmazkodnak egymáshoz, a 7950 Tomb Raiderben 99%-on ment, míg a 7970 88-92% között, a sebesség (FPS téren) is a dupla 7950-ének felelt meg, tehát a skálázódás is ideális volt.
A procit direkt nem tuningolva néztem, ugyanis nincs alaposan kitesztelt tuningprofilom, és így nem akartam egy esetlegesen nem tökéletesen stabil rendszerből bármilyen esetleg a valóságnak nem megfelelő következtetést levonni. 3,6-on viszont gyári állapotában atomstabil a rendszer, tehát ez is okés volt.
Valóban, jelenleg nem próbálkoztam a 25% tuninggal, de korábban, amikor I7 920-asom volt, ott igencsak széles skálán lehetett húzni, a gyári 2,66Ghz-ről egészen 4,2Ghz-ig. Úgyhogy pontosan tudom, CPU-limites helyzetben menyit számít 10%, 25%, vagy akár 50% tuning.... De mint írtam, Tomb Raiderben semmiféle CPU-limitre utaló jel nem volt 3,6-on sem.
Viszont, van egy javaslatom. Nekem már bajos lenne visszaszerelni a második kártyát, viszont neked ott van minden szükséges cucc a gépben. Az egyik karidon húzol mondjuk 15%-ot, a másikon nem (ennyivel volt gyorsabb kb. a 7970-em az 50-nél a tesztben), és a Tomb Raidert végigtolod a leges legelejétől a repülőroncsig. Elsőször ezzel a "fura" CF-el, Full-HD, Ultimate, V-sync OFF, és tedd rá külön a 4X-es SSAA-t, és a Ultra árnyékokat. Itt a CF-el is így ment (csak 2X-es SSAA-val), láthatod, szuperül skálázódik, 60FPS: [link]. Egyébként már ez kizárja a CPU-limitet, de sebaj. Az egyke 7970-em most kipróbáltam, 30-35FPS-t csinál ugyanazon a helyen így, 13.6 beta 2 driverem van most is.
Na, és ha ez megvolt, kikapcsolod a CF-et, és egy kártyán végigtolod ugyanezt a kört, csak kikapcsolt AA-val és normal árnyékokkal. Nálam ez éppen dupla FPS lesz így a 7900-okon, lehet neked jobban be fog tenni az SSAA, és elég lesz a 2X-es a dupla FPS eléréséhez, ezt próbáld ki előtte.
Szóval így látni fogod a különbséget az egykártyás és kétkártyás azonos FPS között.Amúgy amit én tapasztaltam (talán jobb, ha csak akkor olvasod el, miután kipróbáltad ):[link]
A játékból nekem az 1.01.730.0 verzió van fenn, aminek kikapcsoltam a frissítését már egy ideje, pont a tesztek miatt, ebben már ki vannak javítva a nagyobb bogarak.Egyébként nekem olyan szempontból nincs bajom a CF-el, hogy szuperül jó lett az animáció. Ellenben az "érzés" maradt egykártyás szinten, és pl a PS2 használhatatlan is lett. Szóval én senkinek sem ajánlom egy erősebb egykártyás rendszer helyett, mert nekem legalábbis, meg se közelíti azt az élményt. Én ezt tapasztaltam. Használhatatlannak sosem mondtam, csak hogy dupla áron venni korántsem dupla élményt nem jó üzlet. Azért abba is gondolj bele, használt árán 150 000 forintnyi videókari volt a gépemben hónapokig, és az egyszem szűk 70 000 forintos karimmal játszottam, szerintem ez elég gáz a CF-re nézve...
Remélem, sikerül kipróbálnod, nagyon kíváncsi lennék a tapasztalataidra így öreg motoros CF-barátként.
[ Szerkesztve ]
-
Tamas7
tag
válasz Milka 78 #35610 üzenetére
Értem, köszönöm! Néztem másikat is. Esetleg erről vélemény? HIS 7870 IceQ X Turbo
-
Apollo_21
addikt
válasz Milka 78 #35820 üzenetére
Naja...De várva várjuk a többiek jelentkezését szűzen feltett Win7 Sp1 nélküli!!!! Hogyan muzsikál náluk...én bizakodom a teleszemetelt win-em ténykedésében...tehát h azért hulladék a driver.
(legalábbis boldogabb volnék, mert 13.4 óta minden game csak f...abb lett..élvezhetettlen az egész)Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
belinho
senior tag
válasz Milka 78 #39089 üzenetére
Én is újrapasztáztam igaz csak MX-2-vel, de nekem nem hozott nagyon sokat.
Csináltam saját ventiprofilt így elment 75fokig, viszont így hangja sem volt, de az alulfeszelés miatt nem is melegedett annyira.
Vettem apróról 4K-ért egy Zalman VF3000A-t a kártyára, na ez már hozott különbséget hőmérsékletben.
Már lehet adni neki az 1200-at és a feszt is, viszont ez Idle hangosabb mint a gyári hűtés, viszont terhelve sokkal jobban hűt a nagyobb borda miatt. Hozzá is kellett kábelkötegelőzni a házhoz, mert eléggé húzta a nyákot. -
belinho
senior tag
válasz Milka 78 #39119 üzenetére
Én is néztem a TT2-t, mert arról lehetne szabályozni a ventit, csak az tényleg drága volt, ezért lett a Zalman, ezt manuálisan lehet potméterrel, letekertem a legalacsonyabb fokozatra a 2db 9-es venti-t de idle így is hallani az 1300rpm miatt, viszont jól hűt a méretes borda miatt.
-
ricshard444
veterán
-
kovsol
titán
válasz Milka 78 #39757 üzenetére
Nem teszteltem ki. 1000MHz-es gpu mellé kétlem, hogy hozna érdemi változást, de jól megtuningolt gpu mellé látok esélyt, hogy hozhat még plusz fps értékeket.
Sapphire szerencsére nem spórolta le a ram hűtést: [link]
Hasonlításként: [link][ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Milka 78 #39779 üzenetére
És az a hangjuk nem zavar? Engem az jobban idegesítene Egy darab olyan volt a gépemben és már attól kifutottam a világból.
Viszont a "Sima" 7870 CF ahol egy Giga+sapphire párost hajtottam azok nagyon halkan tették a dolgukat még együtt is.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
miresz
veterán
válasz Milka 78 #40198 üzenetére
Pont ezt nézegettem én is,de nem akartam közbeszólni. Valami ott szerintem nem kerek. Ezeknek az i5-öknek ennyit is kell adni ekkora frekvencián? Elég haloványnak tűnnek. Ettől az FX-em többet dob alapon turbo nélkül.
(beszereztem ill. rajtam maradt egy i5 4670K lehet be üzemelem. Nézegettem vannak jó mATX lapok alá Bekékül a szemem nekem is mint neked. )
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Milka 78 #40427 üzenetére
Én úgy lőttem be a ventiket, hogy 65°C-os GPU-nál 100%-on pörögjenek, itt fogja meg a kártyát. Tuningolva a GPU nem nagyon megy 70°C-ig, a VRM-ek viszont így is 80 fölé, jóval a gyári alapfeszültség alatt.
BogyóBP: Nekem tökéletesen ismeri fel a lap az XMP-t, az önmagában szar. Progit linkeltem be nemrég egy csomót.
Új driverben alaplapi CF, Mantle támogatás.bombibmw:Amd-nél előfordul, hogy nem frissítenek verziószámot.
Amúgy néztem BF3-4-et, még mindig a 13.10WHQL-lel (még mindig VGA limit, no tuning):
BF3 Ultra (1. pálya): 50-97FPS (975/1500), CPU magok 50/40/60/90%
BF4 Ultra (Kína, esős pálya): 37-71FPS (975/1500), CPU magok mind 80%, elég jó optimalizáltság. Mondjuk 16 szögletű kerekekkel nem nehéz gyors frafikát csinálni.
Serious Sam 3 (Ultra + customized max, FXAA max, MSAAx0, mert az semmit nem javít, csak lassítja a grafikát): 33-38FPSFunkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Dany007
veterán
válasz Milka 78 #40627 üzenetére
Csak tudnám ha van egy normális stabilan és jól működő driver, akkor minek kell megjelenés után egyből felrakni az aktuális legújabbat? :S
Komolyan azt hiszi valaki, hogy érdemi 10-20%-os gyorsulást fog hozni egy driver? Vagy mégis miért? Mert eddig ebből csak a szívás volt a legtöbb helyen.
Persze ahol eleve gond van a kártyával, ott hozhat hibajavítást az új driver, de ha minden okés akkor minek? Főleg minek béta driverekkel bajlódni? Amúgyis lehet várni 1-2 hetet - ha amúgy minden rendben a kártyával - és elolvasni a tapasztalatokat mielőtt az ember felrak egy szar drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kupon kunyeráló
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest