Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ontheground

    tag

    válasz Vladi #45839 üzenetére

    Ez nekem is megmozgatta a fantáziámat. A 32bites XP-m 4G rammal továbbra is 3.2GB-t lát belőle, viszont bekapcsolva a PAE-t, sikerült a maradékra csinálnom egy ramdiszket, és kitettem rá a lapozófájlt(512MB) és a Firefox profilt(offline és sima disk cache kikapcsolva, csak a memóriába dolgozik, némi about:config buherával), így elég vitéz lett a böngészés, meg nem nyúlkál a HDD-hez folyamatosan.
    Csináltam két bat file-t, egyik bekapcsoláskor előszedi a profilt egy 7zip fálból, és kirakja ramdiszkre, míg egy másik kikapcsoláskor kiírja a ramdiszkről a c meghajtóra egy 7z fileba 0-ás tömörítéssel, hogy gyorsan meglegyen. Régen próbálkoztam a /3G boot.ini kapcsolóval, illetve a kikapcsolt lapozófájllal is, de mindig kékhalál volt az eredmény, sőt egyes programok el se indulnak lapozófájl nélkül.
    Viszont az igazsághoz hozzá kell tenni, hogy használok egy "firemin" nevezetű kis progit is, ami folyamatosan kordában tartja a Firefox memóriahasználatát, mert amúgy hamar megenné a memóriát sok nyitott lappal(viszont ezt már évek óta használom, stabil, nem érezhető tőle lassulás sem).
    A profil karbantartása mondjuk CCleanerrel egy kicsit problémásabb, ott bezárt Firefoxnál vissza kell másolni a profilmappát az eredeti helyére a %userprofile%/appdata mappába a ramdiszkről, megcsinálni a tisztítást, majd visszamásolni ramdiszkre a kitisztított profilt. Cserébe viszont nem kellett a profil áthelyezésénél a profil elvesztésével rizikózni, elég volt egy ini fájlt átírni a profilmappáknál, hogy a ramdiszken keresse a böngésző a profilt.

Új hozzászólás Aktív témák