- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz csabyka666 #35647 üzenetére
Régebbi, 1 év van köztük. A GF4Ti a GF3 közvetlen továbbfejlesztése. Ugyanúgy 0.15 mikronon készült mindkettő, de az NV25 a finomításoknak köszönhetően jelentősen magasabb órajelen tudott járni. Azonos órajelen egy kicsit erősebb volt az NV25 az NV20-nál, bár a tesztekben a GF3 Ti500 igencsak a 64MB-os Ti4200 nyakán van (a 128MB-os Ti4200-nak alacsonyabb volt a memória órajele)
#tarcsad
-
csabyka666
veterán
válasz Yutani #35652 üzenetére
Ja, ti ezt jobban vágjátok. Én csak arra emlékszem, hogy anno LAN partira kaptam kölcsön egy GF3 Ti200-at, és mindenkinél jobban mentek a játékok az akkori gépemen: Barton 2600+, NF7-S, meg talán 1 giga ram.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
-
válasz csabyka666 #35653 üzenetére
Jó kártya az biztos, kicsit forrófejű de majd egy 7cm- es lapos venti lehűti.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
gerlaip
addikt
válasz csabyka666 #35641 üzenetére
Cpu limit sokat számít. Nézd meg, hogy a 5900XT dekára ugyanannyit hoz, mint a négyezerkecske. Egyébként jó kártya az a ti200.
Szerk.: Amúgy valaki látott már a saját szemével ti500-at?
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
MurdR
veterán
Jövő héten érkezik hozzám egy IBM 390X noti, már alig várom.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
válasz gerlaip #35658 üzenetére
FX5900XT : 8959 , Ti4200 :8057. Azért a gagyi lap ellenére is van 10% különbség, lehet hogy az 5950U- val meg hozna mondjuk 9200- at, ezen szint körül lehet a teljes limitáció.
(#35651) Bici : az aláírásodban szereplő kollekciót nem lesz könnyű összeszedegetni.
-
félisten
válasz DarthSun #35661 üzenetére
Tudom. Ráérek, nem sürget senki.
Nemrég egy Win98-as gépet toltam össze meglepően rövid idő alatt úgy, hogy nem is keresgéltem sokat, csak mákom volt (ASRock K7S8X + Barton 2500+@3200+, Radeon 9600xt, Voodoo2, Diamond MonsterSound MX300, SBLive).
Persze a mostani gép jóval nehezebb lesz...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Jó erős Win98- as gép. Én a Bartonra már nem tettem 98- at ( pedig a kedvenc oprendszerem ), 1G ram van benne, a 98 meg 512M felett rosál. Van rá valami recept de még lusta voltam kipróbálni. A video meg 6600GT, ahhoz meg nincs Win98 driver, vagy van .
Win98- ból Tualatinos a legnagyobb gépem, a TUSL2C és az ST6 úgyis hardveresen is csak 512M ramot kezel.A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
válasz DarthSun #35663 üzenetére
Én azért építettem ilyet, mert a legerősebb AMD+ATi gépet akartam, amihez van még Win98 driver.
Olyan játékok futtatására kellett, amikhez nincs patch mai OS-ekhez.
A 9000-es széria az utolsó ATi vonalon win98 támogatással, és a 9600xt a magasabb freki miatt a nagyon régi dx5-6 játékokban legtöbbször a 9800XT nyakán van, és hűteni is egyszerűbb, így ez lett.
A kártyához meg bőven elég egy Athlon XP, így a proci is adott volt.
Aminek ez kevés, az meg elindul a Win8.1-es nagy gépen.Most pedig egy bivaly DOS-os gép jön, ami az aláírásomban is szerepel, mert van pár játék, illetve assembly demo, ami nem, vagy nem jól megy Dosbox alól.
Vehetnék hamar valami P2-est, de ha már építek, akkor olyat rakok össze, amilyen annak idején nagyon szerettem volna.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Logikus elgondolás. Én is korszakokhoz rendelek gépeket, ami már nem megy egy adott konfigon akkor egyszerűen bekapcsolok egy nagyobbat. K6 és PII alapra is építettem ilyen elgondolást ami az aláírásodban szerepel, ezeket még nem postoltam ki de ugyanezen elvre van PIII is, amiről már írtam blogot : [link]. Nemtom mennyire vagy gyakorlott a GUS és az AWE összehozásában, ebben leírtam az elvet ( nem mindenkinek sikerül az eszme, valamint a GUS válogatós az alaplap szempontjából ).
Azonban a korszakokat én elég rövidre választottam hogy minél több gépet tudjak építeni , nemrég kezdtem el a 29. gépet, ez K5 alapon tolja majd a feelingetJó kis régi scene-compok, emlékszem sok kiírja hogy PII-450 proc az ajánlott, a GUSMAX+AweGold- os gépemhez ezért választottam ezt a procit : [link]
-
félisten
válasz DarthSun #35665 üzenetére
29 gép???
Nekem csak a negyedik lesz... Amatőr vagyok.
Persze, kétszobás panelba ennyi is túl sok, ezért próbálkozom mATX-szel, mert abból elfér kettő egymás tetején az asztal alatti rekeszekben.A GUS+SB összehangolás 2000 környékén már ment. Ott egy ACE és egy SB16 működött együtt, teljesen jól.
Nem emlékszem olyanra, hogy trükközni kellett volna, de ha kellett, akkor most is meg fogom oldani; az írásod alapján tuti menni fog.Az egészben az a szomorú, hogy volt egy csomó olyan hardverem, amiért ma nagyon sokat megadnék: Voodoo5 5500, Voodoo3 3500, GUS MAX, GUS ACE, GUS PnP Pro, SB AWE32, AWE64, többféle Sound Galaxy, több Voodoo1 és 2...
Sajnos amikor eladtam őket, akkor nem volt akkora értékük, mint ma, és sajnos úgy gondoltam, hogy majd a dosbox, meg az emulátorok megoldják azt, amit a régi hardverek tudnak.
Sajnos csak 90%-ban volt igazam.Jut eszembe: Egy ASUS Tusl2-C lap manapság mit ér? A P4 korszak vége felé keresett lap volt. Van egy feleslegben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz csabyka666 #35666 üzenetére
Csak 512- őt képes felismerni. 3x256 ? , ha benne is volt, 512- nek látta.
-
Hát igen, amiket felsoroltál mostanság már ritkuló, értékesebb coccok. Persze relatíve, van akinek értéktelen, egy retrokedvelőnek kincsek, főleg hogy szerintem a dosbox nem képes olyan %- ban pótolni az eredeti vasat, sőt szerintem még az 50%- ot sem éri el.
-
bacsis
Közösségépítő
-
félisten
Ehhez a procihoz milyen lap kell? Gondolom csak a 95MHz-es FSB számít, és az, hogy tudjon a procinak megfelelő feszt adni.
Milyen chipsetek tudják ezeket? Gondolom, intel kilőve...
Gondolom nagyobb a választék, mint super socket 7-ből, mert ez sima socket 7.[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz gerlaip #35658 üzenetére
Nekem még megvan a ti500 -am!
Most éppen üzemben van.
Ilyen, gyönyörű szép élőben:
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
gerlaip
addikt
-
bacsis
Közösségépítő
Ki akar Topic gazda lenni?
Én javasolnám DathSunt Fenyőt és vagy frescho-t -
-
-
unclefucka
senior tag
Bár igazság szerint nem tudom eldönteni, hogy a ti500-am, vagy az FX5900-am szebb.
Az FX5900-am egy MSI darab:Ez se kutya!
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
-
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #35697 üzenetére
A nagy, elülső réz-virág és a kisebb hátoldali réz hűtő együtt jó nehézzé teszi a kártyát.
Amúgy meg csak szép piros, egy NF7-be pont passzol.
Ezt már nem igazán tuningolom, meg akarom őrizni.A legérdekesebb felfedezés az volt, hogy míg az ATI kártyák (pl. a 9500) nem indulnak el, ha nem kötöd rá a plusz tápot, addig ez elindul, csak nem tolja fel az órajeleket és jelez a meghajtó programban, hogy nincs extra delej, tök jó.
-
válasz unclefucka #35698 üzenetére
Más kártyák is viselkednek hasonló módon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest