Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz frescho #102252 üzenetére

    Jujj, nekem nem is menne a vizsgázás, fénykoromban is csak nagyon tő mondatok mentek, színek, számok stb. meg a rendelés, de az kellett a munka miatt is. Mivel Cipruson az angol is hivatalos nyelv volt, ügyintézni pl nagyon könnyű dolgom volt, ugyanis mindent lehetett alapvetően angolul is intézni. Ide kapcsolódik egy kis story : mikor egyik alkalommal bementem a bankba, akkor megnéztem az ügyintézőm nevét, akihez sorban álltam, és hát úgy hívták, hogy Tattos Kakkintiros (a fotót ügyintézés közben lőttem) és próbáld meg magad ne elröhögni... Hát nekem sikerült, de embertelen nehéz próba volt, mondhatni benne volt a top5 legnehezebb Ciprusi élményembe, ami tartalmazott két majdnem vízbefulladást, egy 15 méteres zuhanást, és némi eltöltött időt a háborús zónában is.
    ha már a nyelveknél tartunk : Ellenben az angol mellett tanulgattam a görögöt, meg hát valamennyire a törököt, miközben a sok kolléga miatt kénytelen voltam a bolgárt, a vendégek egy része miatt pedig az oroszt, így elég kemény volt a négy nyelvvel haladgatni, és mivel sokáig 1-1 hazaírt emailen kívül sosem kellett megszólalnom magyarul, már elcseréltem volna a magyart valamelyikre XD
    Tapasztalatom alapján a görögök mind lusták, csak van amelyik kevésbé.

    Na hogy kerültél egy tengeri viharról az orvosiba? mi történt?

    No itt nekem megint egy másik szempontom van, talán mert szerencsés vagyok, de az első emlékeim '88 körülről vannak a C64-ről, és nekünk már akkor volt floppy meghajtónk. A faluban a haverok, '95-96-ban szereztek Floppy meghajtót akkor viszont egy éven belül mindenkinek lett. Gyorstöltős meg egyedi cartridge illetve később TT7-es meg csak nekem volt. Viszont volt egy előnye is, hogy mindenki floppyra váltott : nagyon sokan a saját idejüket és energiájukat nem kímélve elkezdték a kazettás játékokat floppykra másolni, így már nem csak nekem kellett csinálni :) plusz valahogy egy rakás új játék is előkerült akkoriban.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák