- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
Az biztos! Ahogy fejlődik a technikai rész, ugyanúgy mint az autóknál, egyre bonyolultabb az elektronika, és egyre nagyobb a meghibásodási tényező is. Na, és ahogy az autóknál is, már nem nagyon lehet szerelgetni, komplett egységeket kell cserélni, vagy egyszerűen komplett újat kell vásárolni. Persze ez mindenre vonatkozik már, nem csak autókra, és fényképezőgépekre. Nekem MILC van ugye most, imádom, de már csinált érdekes dolgokat. A Stúdióvakukkal is ha folyamatosan ropogtatom őket, majd abbahagyom, azok meg ugyanúgy puffognak tovább, közben már rég nem is fotózok. Ezért is.... választottam a Sony-t, mert 5 év gari, az elég megnyugtató. Sajnos Canon vonalon nagy csalódások értek sok téren...
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz belovary #56351 üzenetére
canon/nikon azért eléggé megbízható cucc...
5 év garival sokra mész, ha állandóan a szervízben csücsül a cucc. te meg fotóznál...canon elpusztíthatatlan."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz randras_83 #56354 üzenetére
Hogy milyen? Brutális, főleg egy alapzúmhoz képest. Wide 20 cm, Tele 25, de a szenzortól mérve, szóval ekv. 120 millin a frontlencsétől kb. 12 centire már élesre lehet állítani. Állat. Most megnéztem a speckókat, telén 0.54-es leképezést tud. Majd Marci megmondja, hogy ez mennyire jó. Én nem értek hozzá.
Az utolsó kép - kérlek alássan - egy GU10 COB LED pofánfotózva.
(#56355) csodavas: A másodiknak nagyon jó hangulata van. Az első se lenne rossz, de szerintem nagyon dől balra.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Balinov
titán
válasz randras_83 #56358 üzenetére
Ez olyan Ropis lesz, (en szoltam) de toLED kicsit tobbre szamitottam
marmint erre valaszolva: (#56356) vond: sose jöttem volna rá, hogy az egy LED-es izzó
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
belovary
senior tag
válasz copass #56352 üzenetére
Nekem pont fordítva történt ez. 1 hónap után szervizben csücsült a gép, azt vagy 3 alkalommal is vissza kellett küldeni ugye a csodaszervizbe, mert szarabb állapotban kaptam vissza, és fizettem mint a köles, mert ráfogták, hogy nem garanciális hiba. Ezek után még volt pár alkalom, hogy szerviz volt, csak már külföld, és szinte alig használt, és pluszként egy konferencián végleg meghalt...
A jelenlegi vasam teszi a dolgát, eddig maximálisan elégedett vagyok vele.
Hozzáteszem, nem terveztem egyik márkájú felszerelésemet sem patakba folytani, vagy ebedobni egy tornádóba. Az analóg gépeim hiába több évtizedesek, azokat meg csak leporolom, azt működnek tökéletesen,
Nehogy megint félreértés legyen, engem nem érdekel a márka, imádom mindegyiket. Van itt minden, csak most ebbe az irányba mozdultam el megint, és ezt építgetem.Ja, igen... Amíg működött használtam is, és imádtam. Most haragszom rá kicsit, mert pofára ejtett, de hát ilyen ez a világ. Megeshet akármelyik géppel. Viszont ha lett volna lóvé dögivel, akkor szerintem 5DMIV, de inkább D850 felé vettem volna az irányt. De franc se tudja... Képek nem ettől lesznek jók, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz csodavas #56355 üzenetére
Szia!
Az első nekem tetszik, jó, hogy nem üres az ég, szép a látvány is. Nyilván naplementénél/felkelténél látványosabb lenne, de így sem rossz. A vond által írt dőlést én is látom, bár valóban nem könnyű kiszúrni, de lejt balra, ha a horizontot nézed a jobb oldalon.
A második hangulatos lett.
Az autó az inkább snapshotnak hat. Sokat dobna rajta, ha a tükröződések nem lennének (CPL szűrő).
A negyedik meg kuka szerintem, jó lenne a tükröződés, de a belógó fák pont a kép témáját takarják ki.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
rekid
addikt
1. Tök semmilyen szög ráadásul a téli sáros acélfelni meg gumi sem dob a képen.
2. A második nem lenne rossz mondjuk tucat.
3. Nekem semmi.
4. Detto.És az egészet hazavágja a háttér és a környezet olyan szürke téli semmilyen gazrengeteg.
Mondjuk jobb képek mint az autóhirdetések 90%-ában van.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Csari93
aktív tag
válasz Csicsikov #56367 üzenetére
Viszont!
A kusza-komor őszi táj valóban nem segít, főleg ahol éles. Az elsőnél valóban érdektelen a szög, és a kamera felé fordított télikerék sem jó. A reflexiók fényekben és színekben is túl erősek. Ez mind a negyedikre is vonatkozik. A második valóban tucat. A beltér nekem hangulatra bejönne, ennek jót tesz a kékes-hideg wb, de balrasok-jobbrakevés, főleg hogy a kormánytengelytől balra fényképezted.(#56370) S.J.: Szia! Az ellenfény kinyírta a kontrasztot és a színeket. Lapos, komor.
(#56371) lofagi:[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
PuMbA
titán
válasz panoly #56373 üzenetére
Jó Amit javítanék, az az, hogy a híd közelebbi felénél a fények már eléggé lilásodnak, szóval azt kivenni manuális aberráció korrekcióval, illetve nincs a képen fekete szín. Például a bal lenti épületek és fák emiatt nagyon természetellenesen néznek ki és az égbolton is látszik a fényszennyezés.
[ Szerkesztve ]
-
panoly
tag
Köszönöm az észrevételeket, este dolgozom rajta akkor még. A kiégést is ki akarom szedni, és tény, hogy nagyon furán néz ki a közeli rész. Megpróbálom a színeket rendberakni, de a fényszennyezést megtartanám, az élőben is markánsan látszott mert elég alacsonyan homogén felhőzetem volt.
-
PuMbA
titán
-
itouchfan
senior tag
válasz panoly #56378 üzenetére
szerintem kékórában izgalmasabb lett volna, akkor nem ilyen feketés minden, jobbak a fények.
Szerk: látom megelőztek.
Jók ezek a Panák, vond-é is, kár, hogy elvetettem, hogy ilyenre váltsak...
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
panoly
tag
válasz itouchfan #56381 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, este próbálkozom azok alapján az anyagból jobbat összerakni.
Kékórához: ki fogok menni úgy is meglőni, szép időben, jogos észrevétel. Sajnos a képen tényleg nem annyira jön át de tényleg homogén felhőzetem volt, aznap sajnos nem játszott a kékóra.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Hát, ebben a képben nem sok tudatosság van, mondhatni 0. Nem igazán van kompozíció, a hajók félbevágva, a fal nem annyira érdekes...ebben a helyben sokkal több van. Mit akartál egyáltalán megmutatni a képpel??
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Muerte68
addikt
-
Matska
senior tag
válasz marcitp #56398 üzenetére
Az egy új szintre emelné az absztrakt művészetet egy ismerősöm feltette a gáztűszhelyre a lezárt babkonzervet megmelegíteni, majd leült meccset nézni. Egy durranás után egészen különleges mintája lett a konyhának
Vond: megtiszteltelő, kár lett volna ha megpimpósodik az a fél üveg rosé
Muerte: ez kb az, mint amikor egy filmkockára két képet exponálnak, csak ez digitálisan történt.
randras_83: a rendszer egyik legjobb darabja ez a 35-ös.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
panoly
tag
válasz panoly #56373 üzenetére
A raw fájlokat sajnos már töröltem, jpegből nem tudtam nagyot bűvészkedni (raw-ban lett volna még helyem alul valószínűleg, mert 16:9-ben fényképeztem).
Közben elkalandoztam az itteni képekről flickr albumokba, hát van hova fejlődni .
Arra tud valaki tippet adni, hogy érdemes így sötétben komponálni? Ha nem kapcsolom be folyamatos előnézetet, akkor nagyon sötét a kereső, ha meg bekapcsolom, akkor a hosszú záridő miatt elképesztően lassan frissül a kép. Van erre valami lifehack?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest