Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Megvan, mikor gyónja meg a Vivo az iPhone-másolást
- Milyen okostelefont vegyek?
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MolnarZolee
tag
válasz
hegedus001
üzenetére
Az én ipadjeimen gyakorlatilag a safari is használhatatlan, "biztonsági okokból" minden szarnak megvonva a támogatása. :)
Simán használható lenne még az első generációs ipad is , de az apple gyűlöli a felhasználóit.
Android 4.4.4-en mindent tudok használni . -
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001
üzenetére
Mert a bongeszok csak zabalnak. Ok a modern pacman. Es bongeszot mindenki hasznal.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
MolnarZolee
üzenetére
Ha keresel valamit, vagy kutatsz valami után akkor simán összejön, nem egy nagy valami de valamiért sokaknak ez "a mindent meghatározó mérő szám" és ha 50 chrome tabot nem tud kezelni akkor az már mehet is alvesebe (nem mintha mondjuk az átlag pista laptopja ezt tudná kezelni (újratöltés nélkül) de mindegy)
-
-
Bakus
tag
Értem a kamera ellenzők hozzáállását de mivel én személy szerint munkára vettem tabletet ahol a kamera megléte legalább felére csökkenti a munkaidőt ezért hasznosnak tartom. Továbbá mivel a drágább főleg Pro tabletekben pont ezen ok miatt is van kamera ezért senki se meri kihagyni mert még a végén megszólják, hogy miért nincs benne kamera.
-
válasz
janeszgol
üzenetére
Az analógia volt a lényeg. Vannak paraméterek, amelyek fontosak, meg vannak olyanok, amelyek rétegigényt szolgálnak ki. A tablettel való fotózás szerintem tipikus rétegigény. Ha választhatna az ember, hogy -30 ezer, és nem tudsz vele fotózni, szerintem sokan gond nélkül bólintanának. Én biztos, sőt, örülnék, hogy egy optikával kevesebbet kell takarnom.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Jack Hunter
üzenetére
G99-cel az a Dugi eléggé túlárazott

Akkor inkább Alldocube.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
Jack Hunter
üzenetére
A Redmi Pad SE tesztjében meg tudod nézni, hogy mit csinál a dokumentumos mód, ugyanaz a kamera. De a legközelebbi tabletes anyagból nem fogom kihagyni.
-
janeszgol
félisten
válasz
MolnarZolee
üzenetére
20-30 Chrome tabnal megneznem melyik a jobb.
-
MolnarZolee
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Meg kell védjem az ipadet, hogy az a 2 meg 4gb ram egy ipadben fényévekkel jobban teljesít mint az androidosokban akár a 8gb. Jelenleg még használok 2db ősrégi ipadet (1st gen és ipad4) és nincs komoly hardware-es gondjuk. Használhatóságukat csak az apple maga korlátozza.
-
janeszgol
félisten
válasz
MolnarZolee
üzenetére
Plusz abban 4GB ram van. Jó gép, jó hardverrel, de a 4GB ram az 4GB ram. Igen Kungesz vagy ki szerint 2 GB ram is bőven elég...nem.
-
MolnarZolee
tag
Az ipad 10 kijelzője csak 10.9"-es és 155ért csak 64gb tárhellyel van. Személy szerint sok tekintetben én is húznék az alma felé, de sokat kellett használnom ipad-et és arra jutottam, hogy soha többet. Hardwareben verhetetlen, de összességében, ha nem csak "alap" dolgokra használnám, akkor felejtős.
-
MolnarZolee
tag
Gyorsan hozzátenném , hogy nekem a Poco Pad "verzió" van meg és csak ajánlani tudom . Játszani nem szoktam , így arról sokat nem tudok mondani, de minden másra tökéletes.
-
MolnarZolee
tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én például szkennelésre használom , sokszor jól jön. Abban természetesen abszolút igazad van, hogy mondjuk városnézésre , kirándulásra nem ideális. :)
-
bollokcs80
Korrektor
100 körül tényleg jó, többért nem, mert akkor már ott a Pad6.
@viragdani01: Jók a filmes referenciák az elején.
-
xsjado93
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A pro változtatás
-
Ha már Pro, érthetetlen számomra az ujjlenyomatolvasó elhagyása.
-
válasz
janeszgol
üzenetére
"Ezt úgy tudnám megfogalmazni, hogy adott rétegfelhasználásban roppant hasznos tablet-ban a jó kamera megléte, aminek a felárát nem szívesen fizetné meg az átlagközönség,"
+1. Két vagy három tabletem volt / van, kábé egyikben se használtam a kamerát soha, semmire. És szerintem ez az átlag egy tablet esetén. Ennyi erővel lehetne nyugodtan vízálló, kalasnyikov álló, meg a jó ég tudja még minek ellenálló, mert biztos van valaki, aki használja majd olyan körülmények között is, ahhoz ez jól jön. Ha rajtam múlna, nem lenne főkamera egyiken sem, az előlapi viszont többeknek kellhet. Feleslegesen drágítja, mondanám, de teljesen mindegy, mert a gyártók úgyis elkérnék ugyanezt a pénzt, ha nem lenne a kamera helyén semmi.
-
Hallosz
senior tag
Április elején, előfizu meghosszabbításnál vettem, 1/2 áron egy tabletet, gondoltam, jó lesz, laptop mellé.
Van rajta tok, de így is mindkét kezemet lefoglalja, miközben nézem.
Nem OLED a kijelzője, és 90 HZ a frissítése, hááát mit mondjak. . .
A tapasztaltak alapján, a mai eszemmel semmilyen tabot nem vennék, esetlen, kényelmetlen, munkára gyakorlatilag alkalmatlan. - már mint nekem -
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ezek megint nem komoly érvek. Komoly érvet kérnék arra, hogy tabletben miért nem számít a kamera minősége. Érdekes, én védem, mert szerintem fontos, de mégis én írtam valid ellenvéleményt is.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Értem, amit mondasz, de a tablet kategória feltételezi egy telefon meglétét is. Mocskos fölösleges az a tabletban lévő hátsó kamera(á)k, ennyi erővel lehetnének olcsóbbak is vagy tehetnének bele bármi mást is.
De akkor a tv távirányítóba is tehetnének kamerát, biztos van az a helyzet, amikor jól jön
De itt be is fejezem, mert ez kb egy szinten van a szandál+zokni kombinációval. Nyilván a törvény (sajnos) bem bünteti, de nem sok embernek hiányoznának az utcáról, ha eltűnnének.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
De én nem a kiránduláson való fotózást értem ez alatt. Nyilván aki akar lehet ott is, de ott valóban nem praktikus. Ha kell neked a tablet, mert tanuló vagy, meetingelsz, valamit hirdetsz, kimutatásokat mutogatsz és kell fotóznod, akkor ne kelljen már eldobni a tabot és elővenni egy telefont egy értékelhető képhez.
De nem is a fotós, az állóképes a lényeges, hanem a videózás. Számít a kamerakép minősége, és persze a hangja is.
De igen tudom, a tabletpiac a földbe állt már régen, kevesen veszik, kevesen igénylik a tabletet, és ők sem a kamera miatt veszik*, bár most mintha kicsi felfutásban lenne a tabletpiac. Ugye most az a legnagyobb baj, hogy kijelző minőségben a telefonok nagyon elhúztak. Egy 60-70 ezres Redmi Note 12 120Hz-es oledje után egy 100 ezres Tab A9+ kijelzője nettó hányinger.*Emiatt itt nem gond, ha valaki nem ért velem egyet, de normálisan érveljünk.
Kettő és fél: nem én kezdtem idiótázni a másikat.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Engem komolyan érdekel, mi motiválja az embereket arra, hogy egy kényelmetlen, nagy tablettel fotózzanak, amikor ott van náluk a kisebb, jó eséllyel jobb fotós képességekkel rendelkező telefon is? Ki lehet forgatni a értetlenkedésemet, de szerintem tudod te, miért vonom fel a szemöldököm.
Egy. Kettő: a direkt személyeskedést pedig hagyni kéné. Szerintem.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Igen látom rajtad. Csak tudnám, ha nem érdekel téged a másik véleménye, mert nem érdekel téged ezt látszik a vágódeszkás hülyeségeden is, akkor minek kérdezed meg?
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nem fogom magyarázni tovább, mert látom felesleges.
-
janeszgol
félisten
válasz
Jack Hunter
üzenetére
Doogee-t nem. A cég hozzáállása a vírusos, férges eszközeikre, nem. Doogee nem.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Sok kici Kínai, nem egyet láttam már tablettel fotózni.
-
Jack Hunter
tag
Jó teszt, jó gép, árához képest. Azt nem értem, hogyha nyilvánvaló a kamerák nem túl jó minősége, és írva van, hogy leginkább dokufotózásra jó, akkor miért nincsenek ilyen tesztképek? Odáig stimmt, hogy kinti képeknél jönnek elő a szenzor hibái, de esetleg azt is be lehetne mutatni, mire jó.

Egyébként van riválisa, kicsivel olcsóbban, gyengébb hardverrel, 60hz frissítésű kijelzővel, de sim kártya foglalattal, beépített gps- el, 50 megapixeles kamerával, Android 14- el, titán vázzal felveszi a kesztyűt a Doogee T30 Pro.
[link] Első blikkre jó választásnak tűnik, talán érdemes lenne róla egy tesztet is írni.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Igen, van ember, aki a hátsó kamerával is fotóz, videóz tablettel. Nem kényelmetlen, nem nevetséges (már).
-
Rigormortiis
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Számomra értelmezhetetlen egy (vagy több) kamera a tablet hátulján. Van élő ember, aki ezekkel a hulladékokkal akar fényképet készíteni, amikor jó eséllyel a zsebében van egy telefon, amiben jobb kamera van?
Persze az előleapon, a hosszú oldalon legyen a szelficam a videohívásoknak, de ennyi.
-
janeszgol
félisten
válasz
Rigormortiis
üzenetére
CPU-ban kb 20%-al, gpu-ban pedig 50%-al marad el. Ez egy nagy érvágás. A vicc az, hogy az ára környékén még mindig ez a jobb hardver.
Jó a kijelző is.
Kamerában nem vagy alig marad el az új iPad Airtől.
Mindenképpen ajánlott tablet még akkor is, ha SoC-ban visszalépett a Pad 5-höz és Pad 6-hoz képest.
-
Hát.......nem adnám oda érte a Tab 5-öm.
-
g2gti
tag
És a Samsung A9+ mi??? 100 környékén van és nemrossz tabi
-
Rigormortiis
veterán
Mi az, hogy a snapi 870-től alig marad el a 7s gen 2? Antutuban kb 40 százalék a difi a pár évvel korábbi (és egyébként remek konstrukciójú) 870 javára, ez minden csak nem kevés...
-
hapakj
őstag
gyenge hw, és csak 3 évig kap szoftverfrissítést?

iPad Gen 10 hazavihető 155-ért és erősebb hw és biztos tovább fog kapni, még iOS főverziófrissítést mint ez csak biztonságit. Hát nem tudom. Szerintem annyira nem sikerült jól
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S9+ 12.4" 5G/LTE (SIM kártyás) 256/12G+S Pen, Mintha új lenne, garanciával, üzlet
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- Bomba ár! Acer Switch SA5 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I 12" 2K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Lite X406 - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra X930
- Samsung Galaxy Tab S10 Plus 256GB 2027.11.03. gyártói jótállás+Dexnor billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de most komolyan, a safari sokkal jobban használható szerintem.