- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Series 7 - új idők széle
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blu3Hell
csendes újonc
válasz sarasota123 #55800 üzenetére
Ha lenne fél milliós gépem jobban menne.
-
halagabor
tag
válasz Blu3Hell #55795 üzenetére
Szépek voltak a színek és a felhőzet. Érdemes volt fotózni. Az elsőn szép a kompó a tükröződéssel, kicsit elrontja a partvonal a bal alsó sarokban. Sajnos ezt a látványt nem egy telefonnal lehet kimaxolni Vagy nem akármlyennel (nem értek a telefonokhoz, annyit tudok, hogy kicsi a szenzor )
szerk:
Azért nem kell fél misis gép, hogy ebből szebb kép legyen[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/
-
mikrofon
veterán
válasz Blu3Hell #55801 üzenetére
Biztos szép emlék számodra de ez azok számára akik monitoron nézik ezt a fórumot és nem telefon kijelzőn simán ékelhetetlen kategória.... Gondold végig, 24"-32" colos méretű kijelzőn megjelenik ez a méret és minőség... Egyszer próbáld ki.... Tényleg ilyen érzetet kelthet....
Átlag magyar mobiltelefonok árából egy rendes fényképezőgép és hozzá objektív is kijön és még marad egy telefonra is.... Lehet a tiédből is, de ez az utóbbi csak feltételezés.... Mindenki másra költ más összegeket...
Egy nagyobb szenzoros régi váz és manuális optika is elegendő ehhez, nah meg egy állvány....
Nézz körbe a környezetedben, hogy az ott található telefonok árából vajon hányszor jönne ki ez....
Aztán utána hisztizz!Ráadásul nem menne jobban csak szebb lenne a megjelenítés..... Ami azért nem utolsó, hiszen a fotó a látvánnyal szeretne lenyűgözni.... Nem a felszereléstől lesz valaki jó fotós, csak értékelhetőbb képeket ad...
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
-
lofagi
addikt
Tudtok nekem mondani egy oldalt vagy könyvet, esetleg bármi segédeszközt amivel a portré képekkel kapcsolatos? Mire kell figyelni stb stb. Tudom, google sokat segít, de ha esetleg valakinek már van tapasztalata, azt megköszönném. :]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Doki16
addikt
-
Utka
aktív tag
válasz Blu3Hell #55805 üzenetére
Ne keseregj.
Inkább olvasd el a téma összefoglalót!Egy parciért már egész tisztességes kedőfelszerelést lehet venni..
Használtat, persze.
Ha visszaolvasol, jó néhány fórumlakótól láthatsz betyár jó képeket megfizethető vasról. Ha tényleg elkap a szíj, akkor meg kitalálod, hogy mit, milyen platformon fogsz képelni.
... és akkor az általad említett fél milla jócskán kevés lesz!Utka
.(Kérdés:
Honnan lőtted ezeket a képeket? És melyik hónapban?
Valahogy furcsa, hogy hol megy le a nap. Vagy éppen kél?? )Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
lofagi
addikt
válasz marcitp #55814 üzenetére
Amúgy egy kicsit egyet kell,hogy értsek a sráccal, mert elvileg ez a kezdőknek szólna s nem 1 ember itt már bőven nem oda tartozik, csak épp lehet elfelejtik,hogy honnan kezdték, senki se profi fotósként születik, max pár százalék aki egyből ráérez és megy neki.
Én nem mondom,hogy ajnározni kellene a kezdőket, csak egy finomabb fogalmazás lehet többet segítene, mint a leoltás 10-ből 7 esetben. :\
S persze ha lenyitja az ember az összefoglalót akkor ott van az,hogy:
Mire való:
egymás képeinek megtárgyalása, elemzése, melyik miért jó vagy nem jó, mit lehetne rajta változtatni, hogyan lehetne még jobb és ahhoz milyen lépések szükségesek
Mire nem:
-önsajnálat, egymás képének leszólásaEgy-két ember kivételével, pedig nekem az a benyomásom erről a topicról,hogy könnyen le vagyunk szólva kezdők. A nagyok által, értem én,hogy sokak már itt nagyon sok mindent felmutattak és értenek is ahhoz, amit csinálnak, csak hát egy kicsivel több türelmet, szerintem ez a megfelelő, ez amit én személy szerint hiányolok innen. Persze, lehet ezzel csak én vagyok így. :\
[ Szerkesztve ]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
randras_83
addikt
válasz lofagi #55818 üzenetére
Nem kell aggódni, meg lesz a türelem is csak kell egy kis idő hozzá. Kitartónak kell lenni, azátan alakul az szépen lassan. Kezdem amúgy azt érezni, hogy ebben a topicban ez szűrőként is funkcionál, aki az első kritika után még marad és hozza a képeket, ott nem szokott gond lenni. (én az életben is így szűröm a népet, simán egoista bunkó k*cs*g vagyok )
https://www.flickr.com/randras83/
-
rekid
addikt
válasz Blu3Hell #55795 üzenetére
Tenyleg szepek lehettek eloben Ha giccs a tema ha nem. Ertem mit szerettel volna fotozni. De sajna ez nem jon at a monitoron ketesztul mert annyira rossz a kepek minosege. Lehet a telefon kijlezijen jol mutat de igy nagyban sajna nem. (Egy irgalmatlanul zajos reszlettelen paca az egesz).
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Blu3Hell
csendes újonc
Köszönöm mindenkitől az építő jellegű válaszokat! Nem néztem meg monotoron még csak telefonon.
-
kovsol
titán
válasz Doki16 #55812 üzenetére
58mm -es manuál fókusszal elmenni vadasparkba. Huh nem egyszerűsítetted meg a dolgodat azért
Az elsőn tetszik legjobban, de szerintem boldog lehetsz mindegyikkel. Gondolom üvegen keresztül készültek. A makihoz hogy sikerült ilyen közel kerülni?[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Doki16
addikt
válasz kovsol #55823 üzenetére
Volt nálam egy 18-55, de nem volt elég fényerős hozzá. Így inkább beáldoztam magam és végig élőnézetben manuáloztam. Canon APS-C vázon kb. 92mm. Meg jó volt, hogy ennyit közelített. Nagyon bejön ez a régi manuál vonal. Most rendeltem magamnak a 44-2 mellé egy 44M-4-et is. Igen, mind üvegen keresztül van fotózva. Simán szabadon állvánnyal még sokkal jobb képek készülhettek volna.
A maki nagy mázli volt. Benéztem az üvegen és odaugrott, gyorsan gép kézbe egy pillanat alatt fókuszt találni és katt Aztán el is ment, mert megunt Semmit nem tudtam lejjebb venni, hogy ne legyen zajos.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
kovsol
titán
válasz Doki16 #55824 üzenetére
Én esetben a Sony géppel (A6300 és A7III) ez úgy néz ki, hogy A módba rakom a gépet, beállítom, hogy Auto ISO 100-1600 (A7III esetében akár 3200 vagy nagyobb is belefér). Van egy olyan funkció, hogy Auto ISO Minimum Shutter Speed, ami arra szolgál, hogy beállítja mondjuk az ember azt, hogy 1/250sec (vagy amit a szituáció megkíván), és onnantól az auto ISO csak akkor lépteti feljebb az ISO -t ha a minimum 1/250 -t nem tudja már tartani a kamera.
Így tulajdonképpen csak a rekesz beállításra és a fókuszra kell koncentrálni. Záridő és az ISO -t meg a kamera megoldja nekem, és nem kell féljek, hogy túl hosszú záridőm lesz, és bemozdul, vagy az ISO indokolatlanul megy magasra.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Doki16
addikt
válasz kovsol #55825 üzenetére
A 600D ilyet egyáltalán nem tud. Auto ISO-n voltam az egyszerűség kedvéért és max 1600-ra állítva. Meg már 200-on is zajos lesz a kép, de még elviselhető. Teljesen "M" módban használtam gépet, mert csak ott működik megfelelően a fénymérés, és azt szeretem használni Összességében elégedett vagyok képekkel, szerintem egy ilyen géptől és egy 5e ft-os 40 éves objektívtől elég jó
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Doki16
addikt
válasz Csari93 #55827 üzenetére
Elmagyarázom. 44-2 ajándékba kaptam és nem a legjobb állapotú. Viszont amint kinéztem az nagyon szép. Nekem az objektív volt a lényeg csak, de alapvetően akitől vettem egy Zenit géppel árulta. Így ez csak ráadás
Meg a 44-2 rekesz állítása nem racsnics és állandóan eltekeredik. Erre kell a 44-4 annak már átdolgozott az állítása és ha 4-re teszem a rekeszt akkor ott is marad. Míg a régebbi Heliosnál állandóan elállítódott.(#55828) i-sti: 5e pénz volt. Objektívet nem kapok ennyiért, nem hogy vázzal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Csari93 #55827 üzenetére
44m jobban csavarja a bokeh-t! a 44-2 régebbi konstrukció.
volt olyan 44m-4-em ami patika állapotban volt!
de a helios 77m-4 mc vologda változatát jobban szerettem!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Muerte68
addikt
válasz Doki16 #55829 üzenetére
a 44/2-ben több a lamella ha jól emlékszem,szebb a bokeh-az újabb obikban a bevonat jobb egy kicsit.
Annyit biztoasan megért.
Én 44/2-őt vettem teljesen új bolti dobozban használatlan állapotban ofotértes papírokkal ,valami raktári maradék lehetett
Sajnos a sok nepper ezeknek az egyébként tonnaszám heverő obiknak is irreális szintre nyomja az árát,egyre nehezebb valós értéken találni[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Doki16
addikt
válasz Muerte68 #55832 üzenetére
Uhh az nagyon jó fogás lehetett. Igazság szerint gyűjteménybe veszem magamnak, meg használni is és normális áron akartam egy helios-t. Célzottan kerestem 44M-4-et, de képesek voltak elkérni érte 10-12 körül. utána gondoltam, hogy biztos lesz olyan aki régi vázzal együtt szabadulna meg tőle. Ma megyek érte a postára, remélem frankó lesz
(#55831) Utka: Sokszor meg is lepődöm, hogy ennyire jó képeket lehet vele csinálni. Ha nem muszáj a 18-55 marad a táskában
[ Szerkesztve ]
-
lofagi
addikt
válasz randras_83 #55819 üzenetére
Adom! Mármint nem a zárójeles részt
-
marcitp
őstag
válasz SlanKyng #55835 üzenetére
Tetszik ez a borongós kidolgozás, egyedül a Königssee c. képednél nem. Szerintem nem lehet mindenre ráhúzni ugyanazt, számomra nagy a kontraszt valahogy, jóval vidámabb képnek tudnám elképzelni azt.
laikus vélemény, szerintem jók lettek![ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
félisten
-
Cathrine
tag
Szia!
Legközelebb - ha lehet ilyet kérni - képet tegyél be. Van köztük ami szerintem nagyon szuper, ne ez a csúnya link felirat éktelenkedjen itt. Vannak olyan topiclakók, akik több kép esetén előképnek csatolják az általuk legjobbnak ítélt fotót, rákattintva pedig egy egész album nyílik meg.A felsorolt képek közül az Obersee tetszik a legjobban, viszont a fotóid közül az Isolation című. Ment is rá a csillag.
A Burg Eltz I viszont annyira nem, nekem sötét lett, mintha alulexponált lenne. Meg talán dől is, de lehet ezt már csak beképzelem. Úgy összességében nem az igazi.
https://www.flickr.com/photos/126847261@N04/
-
Cathrine
tag
válasz Blu3Hell #55822 üzenetére
Úgy gondolom az elején mindenkinek van ilyen semmitmondó, giccses égalja/naplemente fotója az életében. Nem mintha most már annyira egyedi fotókat lőnék... De ezt ne fogd fel hatalmas tragédiának, majd lesz jobb is, csak fotózzál.
(#55842) marcitp Ebből is látszik ezek milyen szubjektív vélemények.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/126847261@N04/
-
INTELligent
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
A kompókkal nem mindegyiken vagyok kibékülve, de a kidolgozása majdnem mindnek tetszik. Jó az a 10-20-as obi.
Én is filózok most már nagyon erősen, hogy ha brutál kölcsönbe is verem magam, de vennem kéne már egy nagyobb szenzoros masinát. Csak hát csóró vagyok, meg drága minden, meg ugye nekem nem csak fotózni kellene, hanem fontos lenne a videó is, meg úgy általában a lehető legtöbb helyzetnek való megfelelés. Agyaltam már sok szetten, most - mindent figyelembe véve - épp egy G80+12-60 van az első helyen. De korántsem biztos, hogy be tudom vállalni.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest