Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blueMerle

    veterán

    válasz Rolli #1346 üzenetére

    Egyáltalán nem vagy tisztában a vámtörvényekkel, saját magad kreálsz akkora marhaságokat mint pl. előállítási költség alapján fizetni. A törvény világosan, egyértelműen fogalmaz hogy milyen értékhatár felett vám ill. adóköteles egy áru. Ez az összeg pedig a csomag teljes költsége, psotával együtt. Ennyire egyszerű. Nincs semmiféle előállítási költség, és magasról leszarják mi van ráírva.

    Magánszemély adta fel,nem bolt.
    A vámtörvény itt is világosan fogalmaz, mekkora értékhatár felett vámköteles az áru magánszemély-magánszemély közt AKKOR IS HA TÉNYLEG AJÁNDÉKBA KAPTAD ezt értsd már meg az Isten szerelmére (de tudjuk, nem így van), ezért fogsz mindenképp adót fizetni az áru után, CSAKHOGY....

    ...akkor most elmondom mi fog történni, miért toltál ki magaddal de rendesen: miután előadtad a meséd, miszerint ez ajándék a vámosok szépen felbontják a csomagod. Net elé ülnek, megkeresik a terméket egy boltban (és itt fogsz vastagon rábaszni, mert ők nem fogják a legolcsóbb helyet előtúrni) és nemes egyszerűséggel közlik veled hogy ennek ennyi az értéke, vagy fizetsz vagy elkobozzák. Vili?

    Erre azért nem gondoltál, igaz? :DDD Hiba csúszott a már-már tökéletes tervedbe :DD

    WOT-H-A-C: megelőztél :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák