Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    válasz aneda #9164 üzenetére

    Kíváncsi vagyok a véleményedre, kifejtenéd?

    IS250-eket néztem 2007-2009 körüli évjáratban. Eredetileg nem volt szó róla, hogy eközül a kettő közül akarnék választani, ezért is lehet, hogy nem egy liga.

    Ami nyilvánvaló eltérés, hogy a Lexus "csak" 208 ló, hátul kapar, hátsó ülés jóval szűkösebb, a formaterve sokkal modernebb (nekem tetszetősebb), a belső tér szintén modernebb (nekem). Szívó V6 mozgatja és bár sportosnak van beállítva, elmarad a hasonló képességű pl. BMW-ktől dinamikában, cserébe kiemelkedő kényelmet, minőséget és megbízhatóságot kínál. A szervizszámla meg márkához méltó: érdeklődésemre egy márkaszerviz írta, hogy pl. két első lengéscsillapító 440 EUR-tól, vízpumpa 200 EUR-tól, első fékek betéttel 270 EUR, hátsó 220 EUR.

    A Volvo-ról a külsőségek nem mondhatók el (bár ez szubjektív), ami viszont mindenképp igaz, hogy nincs semmilyen felsőbbrendű, vagy "béemvés" megítélése még a 300 lovas R változatnak sem (ami amúgy kifejezetten a sleeper kategória véleményem szerint és ez kurvára tetszik benne :) ). A fotelek az összes hallott vélemény alapján fejedelmi kényelmet adnak, a belső tér tágas(abb), az ergonómia kiemelkedő, a csomagtartó nagyobb, a biztonság kiemelkedő, a sorötös motorokról meg legendákat zengenek. Amivel még nem vagyok megbékélve az a múltszázadot idéző műszerfal és középkonzol, illetve minden támogatás ellenére kicsit ódzkodom a turbó-AWD-automata váltó triótól (a manuális még ritkább).

    A Lexushoz hasonlóan ezzel sem fogok szerelőhöz járni kéthavonta, ellenben homlokegyenest más az üzenete egy S60-nak, mint egy IS250-nek. Az S60 a saját és ismerőseim szemében stabilitást, biztonságot és egoizmust sugall (elvégre a tényleges értékét és kényelmét csak benne ülve érti meg az ember), az IS pedig kifinomultságot, perfekcionizmust és burkolt extravaganciát.

    Nomeg az IS eleje leérne a mélygarázs bejárójánál, még mindig ezen pörgök :DDD

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák