Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    Üdvözlet Mindenkinek!

    Úgy gondoltam / döntöttem, hogy írok egy ''Miért voltak pancserek a németek a II. vh-ban'' című ''esszét''. Meg is fogom írni, valamikor a hét végére várható (remélem). Csatolni fogok hozzá minden ''szakirodalmat'', amiket fontosnak tartok ez ügyben elolvasni.

    Hogy őszinte legyek, nincs sok kedvem tovább olvasni eme topic-ot (az első 600-at és az utolsó 300-al bezárólag), idő hiányában. A dolgok lényegi része már rég eldőlt ezelőtt 60 évvel (pont 60!), úgyhogy csak a szükséges infókat kell begyűjtenetek ez ügyben és átrágnotok rajta magatokat.
    Azt ne várjátok el, hogy - jelen esetben - én olvassam el helyettetek őket, mert nem fogom (vagy más). Csak átnézem, amiket eddig ''megettem'' (kisebb dolgom is nagyobb annál, hogy ezzel csesszem el az időmet, még így is sok lesz).

    Egy csöppet nagy lesz a terjedelem, már előre érzem, úgyhogy mindenkitől bocsánatot kérek már most...
    Igyekszem a lehető legpontosabban, a legrövidebben és a legobjektívebben írni (hogy a lehető legkevésbé legyen támadható...).

    Ez ügyben yerico hsz-ait lehet olvasgatni, messzemenőkig csatlakozom hozzájuk (noha a srácot - szerintem - nem ismerem).
    A 141. hsz-a külön jól sikerült, ez ügyben felesleges tovább a billnetyűt masszírozni (+ a villanyórát pörgetni)! Bár a kézifegyverek terén nem értünk teljesen egyet. De ott a 142., 145., 146., 156. hsz. is.

    Mivel titeket érdekel ez a téma és ez dícséretes(!) - ez legalább közös bennünk - így vegyétek jó tanácsomnak, hogy az ''1. lépcsőfokot'' már megmászva (olcsó könyvek) ideje tovább mászni és komolyakat is olvasni (akár külföldieket is), noha ennek ára van (!és idő!)!
    <és persze specializálódni sem árt>

    Olcsó könyvekről:
    157. hsz.:
    ''Az egyszerűbb gyárthatóság miatt nem volt döntött páncélzata a Tigrisnek. Forrás: Kurt Rieder - A legyőzhetetlen Tigris páncélos''
    Na, ha ilyen és ehhez hasonló ''okosságok'' vannak ezekben az olcsó könyvekben, akkor ez már előre is sejtet valamit...
    Ez ügyben fentebb már nyilatkoztunk (1660., 1662., 1663., 1671., 1679., 1700., stb.).

    Aszem mára és a hét végéig ennyi.

    Ja. Úgy tűnik, megint sikerült helyesen írjak...
    ''Feltennék egy kérdést (úgy mindenki felé)?''
    így helyes:
    Feltennék egy kérdést (úgy mindenki felé).

    De: ''Okos ember más kárából tanul, a hülye meg a sajátjából'' (se).

    Cikasz! Próbálj meg minél objektívebben írni! Minél jobban így teszel, annál kevésbé lesz kritizálható az írásod (nézd az enyéimet, ld. 1707. hsz. ''kasztr...''-''körülmet...''). Várom a ''zsiráfos'' leveledet (de jól masszírozd át!).

    A ''szegedi'' dolog továbbra is izgat (1737. hsz. alja), bár pontosítanám, hogy talán 1941 őszén lehetett és inkább gyalogezred, mint -zászlóalj volt a ludas benne. Aki tud erről bővebben valamit, az nyilatkozhat nyugodtan (mi sem voltunk ''angyalok'' a vh-ban!).

    Addig is, jó olvasást!

    [Szerkesztve]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák