- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz viharkabat #26150 üzenetére
Ez minden mondandóból (irandóból) kiolvasható amikor valakinek nem tetszik egy adott típus és a többiek nem akarják elhinni. Jelen esetben is ez van, de ez nem kifejezetten rád vonatkozik, hanem mindenkire, rám is, el kell fogadni, hogy mindenkinél más szempontok döntenek és lehet, hogy adott esetben tényleg rossznak látja azt a modellt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kobor
aktív tag
"Mit értesz a színek állításán és azon, hogy egyenként?"
A menüben be tudom állítani, hogy pl. a piros hogyan nézzen ki 3 értékből lehet "kikeverni".
De a színekkel nem volt gondom az alap beállítások is megfelelőnek tűntek, persze ha nem a demo módban voltunk, ez inkább a samura vonatkozik.Találtam itt a ph-n egy érdekeset:
XR100Hz, XR200Hz, XR300Hz = 50Hz
XR400Hz, XR600Hz = 100Hz
XR800Hz = 200Hz42" W (Passziv 3D)
805B: XR200
815B: XR300 (ezüst)
829B: XR40050"-55" W (Aktív 3D)
805B: XR400
815B: XR600 (ezüst)
829B: XR800Ezek szerint abszolút nem egyformák, megnézem a nagyobbikat, bár nem hiszem, hogy annyit költenék TV-re.
Köszönöm a segítséget, üdv.
-
Kobor
aktív tag
válasz viharkabat #26148 üzenetére
Engem nagyon zavar ez a röcögés, a régi samumon 3 fokozatban lehetett állítani a magasnál olyan volt mintha 3d-s lenne szemüveg nélkül és persze sokszor hibázott is, így filmet nézni katasztrófa. Alacsony módban viszont nem élesítette ki annyira a képet, hogy zavaró legyen, a röcögés is minimálisra csökkent.
Izlés kérdése a barátomnak LG plasma van ott is röcög a kép és semmit nem lehet ellene tenni, a hideg kiráz tőle, ő alig látja. Viszont szerinte a fehér pl. lámpák vibrálnak és nagyon idegesíti, én alig látom nem zavar.
Próbálta bekapcsolni a srác a sonyn is az interpolálást, de nem javult semmit, vagy nem jót kapcsolgatott, így mindenképpen megnézem máshol.
Köszönöm a segítséged addig is.
-
viharkabat
aktív tag
-
blakey
titán
Azt kell választani amelyik neked bejön, mindhárom, általad felsorolt készülék, jó egyik sem kiemelkedően jobb a másiknál, de ahogy korábban írtam, én a Toshibát választanám.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26159 üzenetére
Az L7335-ös 100Hz-es, ez még nem az új széria, az AMR 200Hz 100Hz-nek felel meg ill. aktív 3D-hez (FHD) kell a 100Hz.
[ Szerkesztve ]
-
Drachande
tag
válasz odipapa #26153 üzenetére
A csúszka megvan, ezzel nincs is baj, engem az érdekelne, hogy ha a TVn a Screen fit (képernyőhöz igazít) beállítást használom, akkor 1:1 pixel arányban jeleníti-e meg a TV a PCből kimenő jelet, módosítatlanul, vagy a már nagyítottat zsugorítja össze, hogy kitöltse a képernyőt?
Egy eleve nagyított kép utána visszazsugorítva, hogy kitöltse a teret, már nem olyan mint az eredeti szerintem. Kb mint az mp3aknál és a wavoknál. Ha már egyszer be van tömörítve egy 1000kbpses wav, 320as mp3ra, utána nem lehet visszanyerni az eredeti minőséget, hiába alakítja vissza az ember az mp3at wavra. Ezért érdekelne, hogy a TVn a Screen fit beállítás kikerüli-e az overscant. A kép a helyén van, azzal nincs gond, állítani sem kellett a driverben. -
blakey
titán
válasz #94529552 #26162 üzenetére
Azt írtad, hogy 50Hz-es, de az nem 50Hz-es.
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26164 üzenetére
Hagyjuk, nem értesz hozzá és még csak tapasztalatod sincs.
A 7335-ös 100Hz-es, uh. ennyi. Egyáltalán nem írtam semmit az általad említettekről, hiszen nem arról szólt a mondanívaló, a 7335-re írtad, hogy 50Hz-es.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #26165 üzenetére
Nem érted meg? Uncsi vagy, de a kötekedés helyett inkább olvasd már el mit ír Kobor: Viszont nagyon röcögött a kép, tehát a valós csak 50Hz-es tévé nem megfelelő lenne neki, te meg még mindig azt az ilyen szempontból gagyi 2013-as 7335-öt ajánlod. De hát ilyen napod van, nem gond. Itt a táblázat, hogy át tudd váltani a kamu Hz-eket magadnak.
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26166 üzenetére
Elolvastad? Ő felsorolt 3 típust, az L7335-ös 100Hz-es, a táblázat a 2014-es modellektől érvényes. És igen ajánlott tv az L7335-ös.
Valós 100Hz-es LCD tv nincs, minden elekronika kikapcsolása esetén 50Hz-esek a tv-k és 300 soros a mozgásmegjelenítés, de te, mint "szaki" ezt nagyon vágod uh. neked le sem írom.
Amúgy az L7335-ös nagyon nem gagyi, te…" szaki…". A felső kategória közelében van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #26168 üzenetére
Igen, az egy 2013-as kifutott tévé, és fellelhető egy teszt, ahol említik a mozgáskompenzációs hibáját is, ezért nem ajánlott tévé jelen esetben.
Ez a forma használatos hogy Real refresh rates, és fake refresh rates, de itt is használatos a valós és nem valós jelölés, de te még biztos nem ismered. Nem baj, te ilyen vagy, kb olyan szaki amit írtál előbb. -
blakey
titán
válasz #94529552 #26170 üzenetére
Akkor írj ha van személyes tapasztalatod, minden infót más is megtalál.
Ajánlom a tv-t, de olvasd el, más is írt róla, hogy jó a képe, stb.
[link] és [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #26171 üzenetére
Amiről beszélsz, az a teszt szerint is problémás a mozgás kompenzációban, és csak 5/3-as minősítés. Már jönnek a 2015-ös tévék, tavalyit még érdemes venni, de régebbi kifutott tévéket már nem. Ezek a forgalmazó/kereskedő nyakán maradt 2013-as kifutott készülékek. Te erre alapozod a véleményedet: ha jól emlékszem 7335 Ez komoly? Még az is lehet, hogy rosszul emlékszik a barátod, és nem is Toshiba volt?
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26172 üzenetére
Nem a barátom és jól emlékszik. Attól, hogy valami 2 éves még lehet bontatlan, új, semmivel sem rosszabb a minősége, sőt. Ez bármelyik márkára vonatkozik. Simán megvennék egy bontatlan ST60-as plazmát.
-
headhunter
addikt
"...A legjobb képminőség az általam kipróbált tévék mindegyikén, külső forrásról, Blu-ray vagy médialejátszóról volt elérhető...."
Kérdés picit félreérthető lehetett.
Amennyiben igaz az a megállapítás, hogy amelyik televízió DVB-T, DVB-S, DVB-S2, DVB-C adások megjelenítésében kiváló eredményt produkál, külső lejátszókról "ráküldött" filmeknél is topon van.
Üzletekben kiállított TV-ken a televízió adásokat (DVB-T, DVB-S, DVB-S2, DVB-C) kellene összehasonlítani, nem a demókat is külső lejátszóról, pendrive-ról filmeket.
-
törölt tag
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26175 üzenetére
Valóban nem mai, március 15-i ill. 29-i, na erről ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #94529552 #26177 üzenetére
Továbbra is ajánlott az L7335-ös Toshiba.
-
HERR Z
veterán
srácok, alap tv kellene, de nagy méretben
mint tv lenne használva, smart tartalom sem, 3d nem releváns, pár tipus merült fel azon az áron ami nekünk belefér:LG xxB650/670
Sony xxW605
Samsung UExxH6203 /6270jelenleg egy még ccfl-es lexxd550 van, ez is kielégíti az igényeimet, csak kicsi
LG-ről a topikjába csak szart lehet olvasni, sony hol 50hz-esnek van írva hol 100, samu 6203-ről mindenkinek az occsósítás jut eszébe, holott nekem kb elég lenne amit nyújt és MM-be nézve saját sorival egész kellemes voltszal Ti melyiket vennétek, és miért?vagy melyiket biztos nem és miért
thx
-
nightshadow
veterán
Samsung UE65JU7000 review [link]
-
blakey
titán
válasz HERR Z #26180 üzenetére
Válaszd a sima 6200-ast, az nem butított.
-
blakey
titán
válasz HERR Z #26184 üzenetére
Igen, megéri.
-
blakey
titán
válasz HERR Z #26186 üzenetére
Nem, ilyet nem írtam, az is jó, de a 6200-as egy picit fölötte van. Természetesen a Sony is megfelelő lehet, kérdés, hogy mekkorát vennél és mennyit szánsz rá.
-
blakey
titán
válasz HERR Z #26188 üzenetére
Akkor a 60" Sony W605-t válaszd. A 6203-t én biztos nem választanám.
-
lorinser
senior tag
válasz HERR Z #26193 üzenetére
Ha a Philips-nél is nézelődtél akkor érdemes még ezeket is megnézned:
- Philips 55PFK6549- vagy szorísd össze a fogaidat és a legjobb választás szerintem ez a 48PFS8109 lenne. Egy 8000-es Philips minden esetben jó választás.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Kobor
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap megnéztem máshol is a kiszemelt példányok egy részét az biztos, hogy ilyet nem veszek KDL-42W815 az a kép bizony röcög, de itt legalább nem vibrált.
Megnéztem a KDL-50W815-t össze sem lehet hasonlítani a kistesóval ez, már TV a szememben, csak ennyit nem szántam rá, de hát így szokott ez kezdődni.
Toshiba-ból ezt tudtam megnézni 42L7453DG a kép nem röcögött viszont nem győzött meg a színek rendben, de képélesség nagyon plazmás, a távirányító fél óra után sem idomult kézre.A promóter srác ajánlotta még a TX-50AS600E-t a menüje egyszerű mindent lehet állítani a színeken, még olyat is amit eddig nem láttam, bár alapból sem tűnt rossznak, viszont ez is kocsit tompa volt, illetve a keret körül látható volt némi besötétedés, felhősödés, erről a típusról van valakinek véleménye.
Ezen kívül még mindíg szemezek az UE50H6400-al a színek borzalmasak a gyári beállításokon, de azzal lehet variálni, a kép nem röcög, élesség is megvan, és azért 50e olcsóbb, mint a Sony, bár ezt még nem nyomkorásztam, hogy milyen a menűje, majd ma.
A Panához ha van valakinek véleménye, szívesen fogadom, vagy bármihez, köszönöm.
-
Kobor
aktív tag
Minden tiszteletem a tiéd, de ezt valahogy nem tudom elhinni, tegnap 40 perc nyomkodás után sem sikerült sem nekem sem a promóter embernek, átsétáltam az 50"-hoz és ott minden rendben, pedig a MF be sem volt kapcsolva. Az ember végül bevalotta, hogy ha ez engem zavar haza se vigyem, mertb ez ilyen, és nem akarja, hogy visszavigyem, vegyek mást, vagy a nagyobbat.
Az én véleményem szerint ez a TV nem ajánlott ebben a méretben, de én nem értek hozzá, ez csak, mint egyszerű ember mondom, ráadásul nem egy olcsó darab, nekem csalódás.
Természetesen köszönöm a segítséged, remélem nincs harag. -
Drachande
tag
Pontosan ugyanitt voltam én is. Az 50 col alatti Sonyknak borzalmas a mozgás korrigációja, szabályosan szaggat a kép, mintha diafilm lenne. Én Sony párti vagyok alapban, van a családban már két Sony LED TV, azok jól megcsinálják a mozgást, pedig olcsóbb modellek, de ezek az új szériák borzalmasak ilyen téren. Én nem is értem, hogy gondolta a Sony, hogy kiveszi a jobb mozgáskorrigálást az új, olcsóbb TViből... Csak ezért bukott el engem is, mint vásárlót, meg ahogy látom még sok mást is.
Én a Samsung H6400nál kötöttem ki emiatt. A Sonyknak természetesebb a képe, meg a színei is, aláírom, de a szaggatás tönkre vágja az élményt szerintem.BBéci : Nincs állítási lehetőség a "röcögésre" a 42eseknél, ha ugyanerre gondoltok, néztem. Azoknál fix, nincs motion interpolation menü.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 3
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest