Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • raus

    aktív tag

    Rendeltem egy Audioengine A5+ sztereo hangszorot. Egy hi-fi szempontbol moddolt Logitech X-540 5.1-es hangfal szettet valtok le vele. Kompletten ujraepitettem a tapegyseget, ami belekerült: 100Wattos toroid trafo, összesen 30.000mF ELNA elkok, ket db Graetz, 5amperes bizti, az összes csatorna kicsatolo-kondijat jobb minösegü elkokra csereltem. Normal IEC tapcsatlakozot epitettem bele es komoly tapkabelt kapott. Mind az öt szatelitbe bipolaris minösegi elkokat tettem valamint kibeleltem öket, Összessegeben nagyon sokat javult, tisztabb lett, nagyobb a dinamika es reszletesebb a hang. Jobbna összeolvad a szub a szatelitekkel, egy rendszert alkotnak. A közep reszletesebb es teltebb lett es a magasa is jobb-több. A szub-bol jövö basszus feszesebb lett es nem bug olyan lustan mint regebben. De az IC-s vegfok hangminöseget nem lehet nagysagrendekkel atugorni sajnos igy maradt a karaktere de kimondottan hallgathato lett!
    Pl a CSI Miami-t ha nezem akkor a Horacio hangja nagyon jelen van es kellemesen vastag es levegös es az alafestö zenek is jok. Mintha egy jo 60-as evek beli csöves mikrofonnal felvett felvetelt hallgatnek.
    Hosszas keresgeles es olvasas utan döntöttem az A5+ mellett. Igazabol az A2-est neztem ki regebben de nem annyira fontos a pici-desktop meret inkabb a jo sztereo hang es azert legyen basszusa is. Multimedia mindenesnek szanom, leginkabb PC-n illetve CD-jatszon valo flac es wav Jazz-ek halllgatasra valamint filmek nezesehez es jatekhoz, ugy hogy a tv is a PC-re van kötve es az A5+ lesz a kizarolagos hangkeltö. Gondolkoztam a bambusz kivitelen is, de inkabb a fekete MDF mellett döntöttem. Jobban illeszkedik a PC-s környezethez hisz minden periferianal a fekete dominal es a TV is fekete meg olcsobb is az MDF. Jelenleg egy PCI-E X-FI Fatal1ty a hangkarim, ami szerintem meglepöen jol szol de a kimeneti OPamp-ok meg a kondik rajta eleg gyatra minösegüek. Inkabb kesöbb valtok majd egy ASUS Xonar Essence STX-re hogy sztereoban tenyleg jol szoljon a cucc.
    Majd megirom hogy milyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák