ZTE U988S – az első Tegra 4 mobil?

A Tegra sorozat bemutatásától az NVIDIA a mobilpiac gyors meghódítását remélte, hiszen a grafikus gyorsítók világában szerzett tapasztalata látszólag komoly erőfölényt jelentett. A képet azonban némiképp árnyalja, hogy az asztali számítógépekbe és laptopokba szánt videokártyák fogyasztása sosem volt annyira kritikus, mint a mobiltelefonoké, így csak igen erősen visszafogott megoldásokkal tudott előrukkolni, mely a Qualcomm számára lépéselőnyt jelentett. Az idei évre tervezett Tegra 4 processzora azonban végre nyers erő terén is igen erős ajánlat lett, hiszen a négy Cortex-A15 mag mellé villámgyors grafikus magok és 4G LTE modem is került. Pletykák szerint a kanadai gyártó processzora a ZTE alant látható készülékében debütálhat, méghozzá nem is sokára. Az U988S sorszámú készülék technikai fronton igazi csúcsmodellnek tekinthető, hiszen az Android 4.2.2. Jelly Bean operációs rendszere mellé 5 hüvelykes Full HD kijelzőt valamint 13 megapixeles fő és 2 megapixeles másodlagos kamerát vonultat fel mindössze 9 milliméteres kivitelben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Blade G - G lett és pont

    A kínai gyártó újdonsága a penge név ellenére nem annyira vékony már, viszont teljesen jól használható, gyors szoftver és kellemes ár jellemzi.

  • ZTE N988 – Tegra 4 alapokon

    Hét milliméternél is vékonyabb lesz a ZTE következő generációs óriásmobilja.

  • MWC2013: ZTE Grand Memo

    A ZTE is bemutatta az óriáskijelzővel szerelt ZTE Grand Memo telefonját, mely tartogat azért számos meglepetést a nagyérdeműnek.

  • Tegra 4 felé kacsintgat a ZTE

    A globális gyártók közül elsőként a ZTE döntött az NVIDIA új processzorának használata mellett.

Hirdetés