MWC2013: ZTE Grand Memo

Hétfőn délután 16 órakor a ZTE is megnyitotta kapuit saját sajtótájlkoztatójára, melyet két felvonásban tartottak, habár elválasztó szünetre nem került sor. A bemutató első része természetesen a legfőbb elért eredményekkel kezdődött, ahol megemlítésre került, hogy 15 év alatt a ZTE egészen a TOP 4-be verekedte be magát, mindez pedig az IDC felmérése szerint a 65 millió értékesített készüléknek köszönhető. Nem maradhatott ki az sem, hogy a kínai cég 2015-re már legalább a harmadik helyet kívánja megcélozni, mely nem tűnik lehetetlennek, ám mindenképpen virítani kell majd ütős dolgokat ehhez.

Ennek alapköve lehet az eseményen hivatalosan is leleplezett, ZTE Grand Memo névre keresztelt óriástelefon. A már-már phablet kategóriába tartozó készülék 5,7 hüvelykes, 1280 x 720 képpont felbontású kijelzőt kapott, az így elért 258 PPI viszont kevés lehet a konkurensekkel szemben, akik Full HD megjelenítővel vértezték fel eszközeiket. Dizájn terén egész szépre sikerült a termék, fém ház és mindössze 8,5 milliméteres "vastagság" jellemzi, ráadásul ebbe a külsőbe még belefért egy 3200 mAh-s akkumulátor is, melytől remélhetőleg hosszú üzemidőt várhatunk. Belső komponensek terén azonban a jelenlegi maximumot kapjuk, mivel a telefonban a legújabb generációs, négymagos, magonként 1,5 GHz-re skálázott processzorral operáló Qualcomm Snapdragon 800 chipset dorombol, grafikus gyorsításért pedig az Adreno 330 felel (ez egyébként kétszeres sebességnövekedést ígér az Adreno 320-hoz képest). További fontos feature-ként említhető még az arcfelismerésre és panorámafelvételek készítésére alkalmas 13 megapixeles kamera, valamint az LTE modem. A ZTE Grand Memo megjelenése először Kínában várható, Európába viszont csak a harmadik negyedévben fog megérkezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: ZTE Open

    Az MWC hétfői napján került leleplezésre a ZTE Open névre keresztelt mobiltelefon, melynek fedélzetén már az új Firefox OS teljesít szolgálatot.

  • Kamerák előtt a ZTE Grand Memo

    Hongkongban a február végére időzített hivatalos premier előtt is kiállításra került a ZTE óriásmobilja.

  • ZTE Grand X In - ha unod az ARM-ot

    A ZTE újdonsága a mobilos körökben eddig egyeduralkodónak számító ARM helyett x86 architektúrára épül.

Hirdetés