Hirdetés

Zenfone blog: Ez a Zenfone szerencsére nem maradt Indiában

Sosem lehet tudni, hogy a távol-keleti bemutatókon felbukkanó telefonok közül végül melyikről döntenek úgy, hogy meg kéne vele próbálni meghódítani az európai piacokat is, de a Zenfone Max Pro M1-ről már áprilisban ordított, hogy vétek lenne csak Indiában piacra dobni, mert pont olyat nyújt, amire tényleg van igény a világ bármely pontján. Ez pedig egyszerű recept amúgy: egy korrekt hardver és egy nagy telep kombinációja furcsa módon elég ritka, illetve ha akad is hasonló, akkor az vagy valami ormótlan batár, vagy egy jókora csúcs-tepsi, mint amilyen a Note9, vagy éppen a Mate 10 Pro.


[+]

A Zenfone Max Pro M1 viszont ezeknél egyrészt jó pár lépcsővel olcsóbb, másrészt nagyobb akkumulátor is lapul a ránézésre teljesen átlagos méretű készülékházban. Az 5000 mAh-s telep a gyártó szerint 42 órás beszélgetési időt és csaknem 200 órás zenelejátszási időt garantál (igen, az azt jelenti, hogy ha semmi másra nem használjuk, akkor 9 napig szólhat róla muzsika egyhuzamban), nyilván egy telefon üzemeltetése ennél jóval összetettebb funkciók használatából áll, de előzetes tippünk szerint a kétnapos töltési ciklusra simán berendezkedhet az, aki egy ilyen eszközre ruház be.


[+]

Már csak azért is, mert amúgy a hardver korszerű és takarékos, a Qualcomm Snapdragon 636-os chipsetje elég jó választás a középkategóriában, ismerhetjük a sima Zenfone 5-ből, ott a 3300 mAh-s akkuval 5-6 órányi kijelzőidőt lehetett kipréselni, ennél nyilván többre számíthatunk. Ugyanakkor viszont ez nem csak egy felhízlalt Zenfone 5, amit rögtön a bekapcsolás után konstatálhatunk is, ugyanis nem a megszokott Zen UI felület mosolyog a júzerre, hanem a gyári Android. Emiatt fura kissé, hogy a termék nem kapta meg az Android One minősítést, de ettől még az élmény ugyanaz: a Facebookon kívül nincs előre telepített egyéb alkalmazás, a Google eszköztárával rendelkezhetünk és magunknak vadászhatjuk össze a kedvenc appokat.


[+]

De van más eltérés is, a kijelző ugyanis "csak" 5,99 inches és pont annyival kisebb, mint a Zenfone 5, amennyivel az hosszúkásabb volt a szenzorsziget két oldalán, ezen a modellen viszont nincsen notch. A termék tömege csupán 15 grammal több, mint a Zenfone 5 hasonló értéke, illetve más a kamerás felhozatal is, hátulra ugyanis nem nagylátószögű lencse került másodlagos modul gyanánt, hanem egy mélységszenzor, hogy a portrék jobban sikerüljenek. Az elsődleges kamera 13 megapixeles, az előlapi modul 8 megapixelt tud, de mindkét oldalon akad egy-egy LED villanó.


[+]

A Zenfone Max Pro M1 4 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárolóval rendelkező variánsa heteken belül a hazai boltokba kerül 80 ezer forintos bruttó áron, mi pedig már megkaptuk a végleges tesztpéldányt, ami a képeken is látható bézsmetál (van ilyen?) árnyalatban pompázik, de elérhető abban a feketében is, ami szintén járt nálunk, noha az még csak a mintadarab volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények