Zeiss optikával mutatkozott be a Nokia 7.1

Londonban éppen most mutatkozott be a Nokia 7.1, amely HDR10 támogatással és Zeiss kamerarendszerrel villog. Szenzorsziget is van. Az újdonság főleg az 5,85 hüvelykes, 19:9 képarányú, FHD+ kijelzőre büszke, amin minden tartalmat, beleértve egyes online szolgáltatások műsorait, magas dinamikatartománnyal nézhetünk. A képátló ellenére a készülék viszonylag kompakt lett, ez számokban kifejezve 149,7 x 71,18 x 7,99 millimétert és 160 grammot jelent.


[+]

Az Android Oreóra épülő Android One rendszer alatt Snapdragon 636 dolgozik 3 vagy 4 GB rendszermemóriával és 32 vagy 64 GB bővíthető eMMC 5.1 szabványú belső tárhellyel. A Zeiss által dedikált optikák 12 megapixeles felbontással, f/1,8 rekeszértékkel dolgozik, míg a másodlagos monokróm szenzor 5 megapixellel segít f/2,4-es apertúrával. Van kéttónusú LED villanó, elektronikus képstabilizálás és kétfázisú PD autofókusz, míg az előlapi szenzor 8 megapixeles szelfiket készít. Elérhető a bothie mód és 3D avatárokat is generálhatunk az arcfelismerő algoritmusnak köszönhetően.


[+]

3,5 millliméteres jack port van, a 3060 mAh-s telep pedig Type-C csatlakozón keresztül gyorsított eljárásban tölthető. Ez fél óra alatt pontosan 50%-ot jelent, a készülékhez gyárilag 18 wattos gyorstöltő jár. Szenzorosan a hátlapra jutott ujjlenyomat-olvasó, van iránytű, fény- és közelségérzékelő, giroszkóp és gyorsulásmérő.

A GPS a GLONASS műholdjait is beveti, van NFC, a WiFi pedig 802.11a/b/g/n/ac szabványon kapcsolódik. Bluetoothból is 5.0-s elérhető, a Cat.6-os LTE pedig 300 Mbps letöltési sebességet tesz lehetővé. Ja, a képalkotást nyilván mesterséges intelligencia támogatja, ahogy mostanában kell. A Nokia 7.1 éjkék és acél színben lesz elérhető november elejétől 119 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Nokia Pro Wireless és Nokia True Wireless
Nokia Pro Wireless és Nokia True Wireless [+]

A két vezeték nélküli füles elérhetőségéről és áráról egyelőre nincsenek információink, de a Nokia True Wireless és a Nokia Pro Wireless a Nokia 7.1-gyel mutatkozott be. Előbbi mindössze kétszer 5 gramm, önerőből pedig három és fél órányi zenehallgatást biztosítanak. A hozzá tartozó töltőkapszula viszont három teljes feltöltésre hitelesített. A Nokia Pro Wireless sportosabb megoldás a nyakpánt miatt és 10 órát bír egy feltöltéssel. Itt már van értesítő vibramotor, a mágneses záródás pedig nem csak a cuccot tartja a nyakunk körül, de szétválasztva a füleseket fogadhatunk hívást, vagy elindíthatjuk a zenét.

Azóta történt

Hirdetés