Zabálja az erőforrásokat a Xiaomi Mi A2

A MIUI fórumán és az XDA Developers oldalán is rengeteg felhasználó jelezte, hogy a Xiaomi Mi A2 akkumulátora irreális ütemben merül. A probléma gyökere, hogy a Snapdragon 660-as szett mind a nyolc magja folyamatosan maximális órajelen pörög, ha kell, ha nem. És általában nem kéne, csak látszólag úgy marad. Egyelőre úgy néz ki, a dolog az ujjlenyomat-olvasóval van összefüggésben.


[+]

Nem teljesen világos, hogy miért, de a felhasználók szerint a hátlapi ujjlenyomat-olvasó használata felpörgeti a processzort, ami csak a készülék újraindítása után normalizálódik. Úgy néhány órára. Előfordult olyan is, hogy a mentett ujjlenyomatok törlését és a biometrikus feloldás letiltását követően is fennállt a jelenség, ettől függetlenül továbbra is a biometrikus szenzor áll a gyanú középpontjában. A Xaomi jó ideig nem vett tudomást a problémáról, a MIUI fórumon viszont már új besorolást kapott: under discussion. Ehhez úgy tűnik, az AndroidAuthority cikke kellett.

Előzmények

  • Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite

    A Xiaomi Android One sorozatának második generációja a szerényebb kivitelben, a Mi A1 hardverével, de modern formatervvel és nagyobb akksival. Előbbi viszont (sajnos) szenzorszigetet is jelent.

  • Bemutatkozott a Xiaomi Mi A2 és Mi A2 Lite

    Folytatódik a kínai gyártó Android One szériája, a második körben a dupla kamera közös jellemző, notch azonban csak az olcsóbb darabra került. Nagy hangsúllyal emlegették a kamerákat.

Hirdetés