Hirdetés

WP blog: WP7.8 2013-ban

Nemrég megjelent a Windows Phone 8, mely rengeteg újdonságot hozott a platformba. A leginkább szembetűnő változáson a főképernyő ment át, az élő csempék mérete ugyanis immár a felhasználóra van bízva. A kis dobozkák kiterjedését három lépésben szabályozhatjuk, az eddig megismert fix 2 x 2 és 4 x 2 mellett immár az 1 x 1 is elérhető. Ezáltal sokkal jobban testre lehet szabni a főoldal kinézetét, a WP telefonnal rendelkezők között pedig szinte mozgalommá nőtte ki magát a készenléti kijelzőről készített képernyőfotók megosztása.

Terry Myerson, a Windows Phone vállalati elnöke (azaz angolul corporate vice president) nemrég egy hivatalos nyilatkozatban osztotta meg a nagyérdeművel, mit váratunk a Windows Phone 7.8 frissítéstől. A csempék átméretezésétől az előző generációs készülékek tulajdonosait sem fosztja meg a Microsoft, a funkció megtalálható lesz a hamarosan érkező frissítésben. Emellett a képernyőzár is változik, a rendszer képes lesz a Bing szolgáltatáson keresztül lerántani a nap képét, valamint kód alapú kijelzőfeloldás is elérhető lesz. Emellett az elérhető színek kínálatát is megduplázzák, a Windows Phone 8-hoz hasonlóan húsz árnyalat közül lehet majd válogatni.

Az előző generációs platformot a gyártók sem hanyagolják el, hamarosan jó néhány új WP7.8-as készülék látja majd meg a napvilágot, melyek jellemzően a középkategóriában próbálnak majd szerencsét. A frissítés során bővítik az alkalmazásboltból vásárolni képes országok listáját is (melynek Magyarország már egy jó ideje részese), jelenleg 95-nél tart a számláló, ami harminc százalékos növekedést jelent majd. A Windows Phone 7.8 érkezésének pontos dátuma egyelőre nem ismert, Terry nyilatkozata alapján 2013 elején lehet számítani az update érkezésére.

Azóta történt

Előzmények