Hirdetés

WP blog: Így használd a keresőt

A keresőszolgáltatások a mobilplatformok szerves részét alkotják, nincs ez másképp a Windows Phone 8 esetében is, ahol ezt a szerepet a Microsoft saját megoldása tölti be. A Bing azonban nem csupán mezei keresésre szolgál, a WP8-as mobilok esetében több extra funkciót érhetünk el; ezek egy része sajnos nem kis hazánkra van szabva. A Microsoft egy hivatalos videóval illusztrálja a kereső képességeit, melynek főszereplője a Bing igazgatója, Stefan Weitz.

Windows Phone 8 Windows Phone 8

Egy egyszerű szöveges keresés találatai között is kapunk extrákat, a weboldalak mellett a médiatartalmakat és a hely alapú szolgáltatásokat (boltok, éttermek és a többi). Az eltérő típusú tartalmak mellett különféle extra információkat láthatunk, a filmek mellett például a közeli mozik listája, a hasonló alkotások, a kapcsolódó alkalmazások és az értékelés is látható. A kereső főoldalán a közeli ajánlatok és rendezvények is látszanak. Emellett elérhető a kamerára épülő Árukereső funkció is, amely Qr-kódokat, Microsoft-tageket és vonalkódokat tud felismerni.

A Local Scout szolgáltatást is bemutatják, mely már a Windows Phone 7.5 óta elérhető a készülékeken, ám a WP8 érkezésekor új szolgáltatásokkal bővült a Microsoft hely alapú megoldása. A találati lista megalkotásakor a rendszer immár az ismerőseink preferenciáit is figyelembe veszi, a for you címmel ellátott lapon a felhasználó számára ajánlott helyek jelennek meg. Ehhez hasonlóan az Áruházban is megjelent a Picks for You fül, amely speciális algoritmusok segítségével állítja össze a számunkra ajánlott programok listáját.

Előzmények