Hirdetés

WP7 blog: Változások a Marketplace-ben

A Microsoft a napokban néhány kisebb változást eszközölt a Windows Phone platform alkalmazásboltjában. Az újdonságok csak kis mértékben befolyásolják a Marketplace működését, ám úgy éreztük, azért érdemes beszámolnunk róluk.

Az első, és talán legfontosabb változás a hamarosan életbe lépő verziószám alapú limitálás megjelenése. Ennek következtében a Marketplace tartalmát nemsokára csak akkor láthatjuk majd, ha a telefonunk a Windows Phone rendszer 7.5-ös, azaz Mango verzióját futtatja. Ennek megfelelően az alkalmazások telepítése, vásárlása és a már meglévők frissítése is csak akkor lesz elérhető, ha a megfelelő verzióra frissítjük a telefont. A redmondi óriás szerint az intézkedés oka az alkalmazáskezelés biztonságosabbá tétele, illetve a frissítésben megjelent új lehetőségek előtérbe tolása.

A másik nagyobb újítás is az alkalmazások elérhetőségéhez kapcsolódik. Jelenleg három módja van az appok beszerzésének: keresgélhetünk a telefonunkon futó vagy az internetes Marketplace-en keresztül, illetve a Zune szinkronizáló szoftverhez is folyamodhatunk. Utóbbitól könnyes búcsút vehetünk, a Microsoft ugyanis hamarosan letiltja a Zune eme funkcióját, azaz ezentúl csak a telefonon, illetve a Marketplace weboldalán keresztül ránthatunk le új programokat.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények