Hirdetés

WP7 blog: Újabb frissítés a láthatáron

Pár napja kezdett szállingózni a legújabb frissítés, amellyel a Microsoft tovább csiszolja a Windows Phone 7 rendszert; a 7392-es kódú update csak kisebb hibákat foltoz be, így nem kapott a NoDóhoz és a Mangóhoz hasonló hangzatos becenevet. A rendszer verzióját 7.0.7392.0-re emelő csomag első megjelenése május 3-ára tehető, azóta pedig szépen lassan megérkezett a WP7-es telefonok többségére. Természetesen a javítások által hozott változásokat számon tartó update history és az ezek elérhetőségeit listázó oldal, a Where's my phone update? is ennek megfelelően módosult; a telepítés pedig a már megszokott módon, a Zune szoftveren keresztül történik.

Igazából egy aprócska ráncfelvarrásról van szó, ez a minimális verzióbeli változáson is látszik, a 7.0.7390.0 immár 7.0.7392.0-re nőtt. A legfőbb javítás pár hibás tanúsítvány blokkolása, így összesen kilenc rosszindulatú weblap elérését tiltották le. Fontos még megjegyezni, hogy az update tartalmazza az összes előző javítást is, legalábbis a Zune szerint, így néhány esetben egyszerre több csomag is feltelepülhet a telefonunkra.A frissítés sajnos még nem érhető el minden készülékre, a Samsung Focus és Omnia 7 tulajdonosoknak még várniuk kell. A kártyafüggetlen HTC, LG és Dell gyártmányokra viszont már leránthatjuk a javítást, ráadásul a szolgáltatók sem ültek sokat a dolgon, a Telenor, a Vodafone és a T-mobile egyaránt engedélyezte az update-et.

A Samsung telefonokkal már nem ez az első probléma, a régebbi frissítések is később jöttek ki a koreai gyártó modelljeire, mint a többi Windows Phone 7-es telefonra. Az Omnia 7 frissítései egy technikai hiba miatt csúsznak, az ezt javító speciális update állítólag már majdnem készen van, így remélhetőleg hamarosan meg is érkezik. A Focus már más tészta, ennek megértéséhez ismernünk kell egy igen fontos előzményt. A modellre év végén a vártnál nagyobb igény volt, emiatt megjelent a piacon egy olyan típus, melynek flash memóriája egy alternatív gyártótól származik. Bár a két készülék ezen kívül teljes mértékben megegyezik, a frissítés inkompatibilis a második körben gyártott telefonokkal. A megoldáson gőzerővel dolgoznak a redmondiak, így a közeljövőben a Focus tulajdonosok is kapni fognak egy speciális javítópakkot.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények