Hirdetés

LG blog: Így frissítsd az Optimus 7-ed!

Pletykák szerint a Microsoft hamarosan elérhetővé teszi a Windows Phone 7 készülékek – többek közt az LG Optimus 7 – számára a várva-várt első nagy frissítést, mely többek közt az alkalmazások számára gyorsabb memória elérést, a Marketplace program finomhangolását és nem utolsó sorban a másolás-beillesztés funkciókat hozza magával. A február végi kisebb frissítés tapasztalataiból ezúttal felkészülve várhatjuk a NoDo fantázianevű update-et. Lássuk, mire érdemes ügyelnünk!

Elsőként győződjünk meg arról, hogy van elég helyünk a biztonsági mentés számára. Ehhez hozzávetőleg akkora szabad kapacitással kell rendelkeznünk, mint amekkora a foglalt tárhely készülékünkben. Itt érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben a Zune makacsul ragaszkodik ahhoz a partícióhoz, melyen oprendszerünk is található. Ha nem figyelnénk magunktól a helyhiányra, a Zune szoftver – merthogy ezen keresztül történik a frissítési folyamat – előzékenyen szól, hogy még mennyi helyet kell felszabadítanunk.

A második fontos dolog a stabil netkapcsolat. Nyilván egy frissítést érdemes otthon, vagy legalábbis valami kényelmes és nyugodt környezetben végeznünk ahol stabil – és lehetőleg gyors – netkapcsolat áll rendelkezésünkre.

Ahhoz, hogy a készülék értesíteni tudjon minket az új verzió érkezéséről, mobilunk beállításai közt a phone update menüpontban található első rublikát mindenképp ki kell pipálnunk. A másodikat csak akkor, ha olyankor is szeretnénk értesülni, amikor csak mobil adatkapcsolat áll rendelkezésünkre, amihez nyilván mobilnet szükségeltetik. Ha aktuális szoftververziónkat szeretnénk ellenőrizni, azt szintén a beállításokban, az about menüben a more information felíratra kattintva tekinthetjük meg, itt az OS version kezdetű sort kell keresnünk. Az első hivatalos változat száma 7.0.7004.0 volt, február utólsó hetében érkezett update ezt 7.0.7008.0-ra változtatta. Az új szoftver érkezéséről a Zune program is értesít minket a készülék csatlakoztatása után, ha ekkor nem ragadnánk meg a lehetőséget, a Settings menüben a Phone lapot kiválasztva az Update menüpont alól indíthatjuk el a folyamatot.

A frissítés műveletét a Zune szoftver tíz lépésben határozza meg, mely alatt a készülék többször rebootol. Ennek elindulásához a már említett tárhely biztosításán túl a legújabb Zune verzióra van szükségünk, beszerzése történhet közvetlenül a programból is. A folyamat a biztonsági másolat készítésével és a szükséges fájlok letöltésével kezdődik, mely után mobilunk egyfajta „frissítő-módban” indul újra. Ez idő alatt a készülék nem használható, szóval készüljünk úgy hogy internetkapcsolatunk és számítógépünk sebességétől függően 15-40 percig nem leszünk elérhetők.

Pár apróság még végezetül: ha gyengébb hardverrel rendelkező gépünk van, érdemes minden más futó programot bezárni és megvárni a folyamat végét. Ha áramszünettől tartva abszolút biztosra akarunk menni, ajánlott erre az alkalomra egy hordozható számítógép használata. Ha nem saját gépünkre telepítjük a Zune programot, akkor az a mi készülékünket vendégként azonosítja ugyan, de szintén gond nélkül frissíti.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés