Hirdetés

WP7 blog: Egyéni csengőhangok és nyelvi csomagok

A Windows Phone 7 megjelenésekor a platform rengeteg kritikát kapott a zártsága miatt, melynek egyik fő aspektusa a saját csengőhangok definiálásának hiánya volt, kizárólag a gyári összeállításból csemegézhettünk. Az ősszel esedékes Mango nevű frissítés megreformálja ezt a területet: a kilenc bónusz gyári csengőhang mellett ugyanis lehetőség lesz saját dallamok használatára. A csengetési beállítások külső programok számára is elérhetőek, így a fejlesztők ezen funkciókat is implementálhatják, azaz a dallamokat third party alkalmazásokkal is kalibrálhatjuk. A felhasználható hangfájlokra azért van pár megkötés:

  • 49 másodpercnél nem lehet hosszabb a felvétel,
  • a maximális méret 1 MB,
  • a formátum kizárólag MP3 vagy WMA lehet,
  • a fájl nem lehet másolásvédett.

Rovatunk olvasói már értesülhettek arról, hogy a Mangós telefonokon már a magyar nyelvet is kiválaszthatjuk majd. Ez a hír nemrég megerősítésre került, a frissítés után magyar nyelvű menüt és billentyűzetet is használhatunk, a többi funkció esetén viszont még várnunk kell.  A Maps, a Voice-to-text (beszéd szöveggé alakítása), a hanghívás és a hang alapú keresés ősszel még nem fogja ismerni kis hazánk nyelvét. Hasonló a helyzet a Bing keresővel is: bár természetesen mi is használhatjuk a keresési funkciót, a találati lista globális lesz, az alkalmazás nem fog automatikusan a Magyarországon releváns találatokra szűrni, mint azt például az Egyesült Államokban teszi.

Végül az alkalmazások menü átalakításáról is fellibbent a fátyol. A menü hasonló lesz a névjegyzék jelenlegi szisztémájához, azaz a rendszer a programokat a kezdőbetűk alapján fogja csoportosítani, ezáltal javítva a navigáción. A határokat jelentő négyzetek ugyanis a telefonkönyvben megszokotthoz hasonlóan fognak működni: a betűk megérintésével ugrálhatunk az azonos karakterrel kezdődő csoportok között. A másik újdonság, hogy a programok közötti keresés is elérhetővé válik a frissítés után, amely hasonlóan fog működni, mint azt az automatikus kiegészítéssel (angolul autocomplete) operáló People Hubban megszokhattunk.

Előzmények