Hirdetés

WP7 blog: Megújult az App Hub

A Mango kódnévre hallgató frissítés közeledtével felpörögtek az események a Microsoft háza táján, nemrég ugyanis megújult a Windows Phone 7 hivatalos fejlesztői portálja, amely a www.create.msdn.com címen található. A WP7-re készített alkalmazásainkat és játékainkat ezen az oldalon keresztül tölthetjük fel a Marketplace-re (ahol a programok természetesen egy komoly tesztelési procedúrán esnek át, mielőtt megjelennének a WP7-es piactéren), nézegethetjük a statisztikákat, valamint a fejlesztői fiókunkkal kapcsolatos beállításokat is elérhetjük.

Az előzetes bejelentésnek megfelelően hazánk is benne van abban a listában, akiknek az alkalmazások Marketpalce-re történő feltöltése engedélyezett. Immár Magyarországról is tölthetünk fel alkalmazásokat, azaz nem kell semmiféle trükkhöz folyamodnunk, hogy az általunk fejlesztett termék megjelenjen a Marketplace-ben. A Mangóra fejlesztett alkalmazások feltöltése pedig augusztusban indul, melyeket az ingyenesen letölthető Windows Phone SDK 7.1 Beta 2 fejlesztőkörnyezettel rakhatunk össze.

Immár az alkalmazásaink tömeges tesztelésére is lehetőség van. A programokat ugyanis feltölthetjük béta módban (ez a beta distribution pontban található). A teszt maximális időtartama 90 nap, ez alatt száz felhasználó püfölheti a programot, akiket maga a fejlesztő választhat ki.

Elérhető az úgynevezett targeted distribution feltöltési mód is, amely az alkalmazásunk egyfajta célzott megosztását takarja. Ha ezt az opciót választjuk, a programunk nem jelenik meg sem a Marketplace-en, sem a keresési listákban; ezek helyett csak azok érhetik el, akik rendelkeznek a megfelelő linkkel. A béta móddal ellentétben itt nincsen felső korlát a felhasználók számára.

A fent említett fejlesztések mellett sok kisebb-nagyobb javítással és extra funkcióval bővült a portál. A jelentések részletesebbek lettek, valamint le is tölthetjük az ezeket reprezentáló Excel fájlokat. Megjelent az úgynevezett crash count reporting, mely részletes információhalmazt küld az alkalmazásunk összeomlása után, ezzel segítve a mielőbbi javítást. Végül, de nem utolsósorban három új kategóriát is kapunk: az education az oktatási célra szánt alkalmazásokat rejti, a kids & family a családi programoknak van fenntartva, a government & politics pedig a politikával foglalkozó programok számára készült.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények