Hirdetés

WP blog: Lumia 900 előzetes

Tegnap megérkezett szerkesztőségünkbe a Nokia legújabb zászlóshajója, mely időközben már a MobilarenaTV-ben is szerepelt. A készüléket már volt szerencsénk kipróbálni a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen, ám ott csak ismerkedtünk a mobillal, most azonban tüzetesen megvizsgáljuk a finnek újdonságát.

A készülék az N9 és a Lumia 800 formatervét örökölte, az anyaghasználat így rendben van, a borítást puha tapintású, anyagában festett polikarbonát alkotja. Az előlapon egy 4,3 hüvelykes képátlújú ClearBlack AMOLED kijelző feszít, amely a Lumia 800 megjelenítőjével ellentétben nem PenTile, hanem RGB mátrix alapú. A betekintési szögek rendben vannak, bár oldalra fordítva némi minőségromlás azért érezhető, a fényerő korrekt, a színek szépek. A hátlapon egy 8 megapixeles autofókuszos kamera található, Carl Zeiss optikával és egy dupla LED villanóval felvértezve, az előlapon egy fixfókuszos másodlagos kamera csücsül.

A számítási műveletekért egy Qualcomm APQ8055 lapkakészlet felel, melyben egy egymagos, 1,4 GHz órajelű, ARMv7 utasításkészletű Scorpion processzor és egy Adreno 205 grafikus gyorsító lapul. A RAM mérete 512 MB, a belső memória kapacitása 16 GB; utóbbi mellé természetesen 7 GB SkyDrive tárhely jár. Adatkommunikációs téren a szokásos WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth (2.1, A2DP- és EDR-támogatással) és a-GPS triót kapjuk, mindezt 21 Mbps sebességű HSDPA-val és 5,76 Mbps sebességű HSUPA-val fejelte meg a finn gyártó.

A telefonon a Windows Phone 7 rendszer legújabb  változata fut, az alap szoftverek mellé néhány extra programot is mellékeltek. Ilyen például a Nokia térképszolgáltatásaira épülő Autóval és Közlekedés, valamint többek között a Névjegyáttöltő és a Nokia Zene is előre telepítve elérhető a mobilon. A csütörtökön érkező tesztben minden további részletre fény derül, addig is készítettünk egy videót a finnek újdonságáról, mely a bekezdés felett látható.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények