Nokia Lumia 610 - a legkisebb is számít

Bevezető, tartozékok

Bár a barcelonai Mobile World Congress alatt a Nokia standja a 41 megapixeles kamerával szerelt 808 PureView készüléktől volt hangos, a finnek néhány Windows Phone-orientált bejelentéssel is készültek. A Lumia 900 európai bevezetése mellett egy kedvező árú WP7-es mobilt is bemutattak, melyet nekünk is sikerült megkaparintani egy rövid kipróbálás erejéig. A Lumia 710-re hajazó formatervvel rendelkező modell múlt hét elején érkezett a szerkesztőségünkbe, a készülék a MobilarenaTV-t is megjárta, semmi nem állhatott tehát a részletes teszt útjába.

Nokia Lumia 610
[+]

A teszt elején érdemes leszögezni, hogy tesztalanyunk az egyik legolcsóbb Windows Phone 7-tel szerelt mobil a piacon, egyedül a jelenleg nagyjából sehol nem kapható ZTE Tania szorongathatja meg ár szempontjából. A Lumia 610 kártyafüggetlen konstrukcióban 60 ezer forintba kerül, ám ezért egy, az átlag WP7-es telefonnál gyengébb hardverrel számolhatunk. A Windows Phone 7 hardveres szükségleteinek mérsékléséről már régebben is volt szó, ám tesztalanyunk esetében mindez valósággá vált; a borítás alatt egy 800 MHz órajelű processzor és 256 MB RAM található. A Nokia újdonsága ennek ellenére meglepően fürgén teszi a dolgát, ám ennyire ne rohanjunk előre; lássuk, mit kínál a Lumia 610!

Nokia Lumia 610
[+]

A telefon egy kék kartondobozban érkezett, amely le sem tagadhatná lumiás mivoltát. A készüléket kicsomagolva néhány kézikönyvet, egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy sztereó headsetet találunk. A füles hangminősége közepes, a hangerő masszív, ám a mélyek és a magasak lehetnének erőteljesebbek. A kényelemmel viszont nincs probléma, a Lumia 610 mellé kapott headset kellemes viselet; külön dicséretet érdemel, hogy a dobozban eltérő méretű gumifejeket is találunk.

Nokia Lumia 610
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés