Nokia Lumia 710 - a leváltó

Bevezető

Mindenki nagyon várta már, hogy a Nokia és a Microsoft együtt mire lesz képes. A tavalyi Nokia Worldön bemutatkozott két Windows alapú készülék már piacra is lépett, a Lumia 800-at már a kezünk közé kaparintottuk, most pedig a GsmLine.hu jóvoltából megérkezett a kistestvér, amiről pontosan lehetett tudni, hogy szinte ugyanazt hozza, mint a csúcsgép, csak éppen jelentősen olcsóbb. Ezzel pedig a Nokia tényleg visszaszállt a ringbe, hiszen újra a HTC-vel, a Samsunggal és az LG-vel kell versenyeznie, de nincs könnyű helyzetben, hiszen a Windows Phone 7 platform igencsak kötött, nem lehet virtuózan beleturkálni.

Nokia Lumia 710
[+]

Az már régóta nem kérdés, hogy a Symbiant szépen, lassan elfelejti a Nokia, de mostanában az is kérdés, hogy vajon nem veszi-e meg az okostelefon üzletágat szőröstül-bőröstül a Microsoft. Egyelőre azonban ez csak pletyka, de ugyanilyen pletyka volt pont egy évvel ezelőtt, hogy a finnek a Symbiant Windows alapú rendszerre cserélik. Mindenesetre vélhetően nagyban függ ennek az egésznek a kimenetele attól, hogy a Lumia 800 és a Lumia 710 miképp szerepel a piacon, s most úgy tűnik, hogy a fogadtatásuk igen-igen kedvező.

Nokia Lumia 710
[+]

Tesztkészülékünk legfontosabb ismérve, hogy hardverben szinte ugyanazt hozza, mint a Lumia 800, mégis mintegy 30%-kal olcsóbb, ami nagyon nem mindegy. Persze így sem filléres kütyü, de 90 ezer forint körül nyit függetlenül, ami minden bizonnyal lesz még kevesebb is, ráadásul már bent is van a T-Mobile kínálatában, ami tovább növelheti hazai kelendőségét. Ráadásul teljesül az egyik legfontosabb kritérium: ezen az áron ez a hardver Symbian alapokon sem kerülne kevesebbe, sőt. S itt van a kutya elásva: a Lumia családnak úgy kell leváltania az eddig Symbian modelleket, hogy a vásárlók azt érezzék, hogy ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért kiforrottabb, gördülékenyebb és erősebb gépet kapnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés