Hirdetés

WP7 blog: Ingyenes szakkönyv a WP7-es fejlesztésről

A Windows Phone 7 hivatalos magyarországi fejlesztői portáljának gondozásában megjelent egy új magyar nyelvű könyv, amely a Microsoft okostelefon-platformjára történő fejlesztés rejtelmeibe enged betekintést. A Windows Phone fejlesztés lépésről lépésre című irományt a hazai Windows Phone 7 közösség illusztris alakjai írták, a könyvet az Árvai Zoltán, Fár Attila Gergő, Farkas Bálint, Fülöp Dávid, Komjáthy Szabolcs, Turóczky Attila és Velvárt András által alkotta csapat fémjelzi.

A könyv elsősorban kezdőknek és középhaladóknak szól, a platform legfontosabb alapelemeinek ismertetése mellett a rendszer működésébe és használatába is betekintést engednek. Érdekesség, hogy a szerzők ez alapján egy előadássorozatot is tartottak, a Train4Business névre hallgató rendezvényen készült felvételek pedig szintén megtekinthetőek a hivatalos portálon. Kezdők számára a videók végigböngészése is ajánlott, a mozgóképes anyagok nagyban hozzájárulhatnak a fejezetek megértéséhez.

A 340 oldalas terjedelmű könyvet 13 fejezetre bontották, melyek lefedik a Windows Phone 7 fejlesztés alapjait, a bevezetőtől elkezdve az elkészült alkalmazások Marketplace-be történő feltöltéséről is teljes képet kaphatunk. A könyv elektronikus formában ingyenesen elérhető a DevPortal honlapon keresztül, a letöltését ezen a linken lehet megkezdeni. Ugyanitt rengeteg példakódot is találunk, melyek nagymértékben elősegítik a leírtak megértését. A nyomtatott média kedvelői számára a könyv fizikai formában is megrendelhető, ez esetben 1995 magyar forintot kell kicsengetnünk érte.

“A Windows Phone alapú Nokia eszközök hazai bevezetésének küszöbén különösen fontos, hogy a hazai fejlesztő közösség számára egyszerű és közérthető formában eljutassuk a platform programozásához szükséges alapismereteket. A könyv nyelvezete és szerkezete olyan, hogy ne csak a száraz elméletet, hanem a gyakorlati készségeket is könnyedén elsajátíthassa bárki, legyen az más okostelefon platformra fejlesztő, vagy a .NET, Silverlight technológiákkal újonnan ismerkedő kolléga.“ – nyilatkozta Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország platformtechnológiai szakértője.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények