Wi-Fi hotspotként is működik az új Nokia 3310

Kínában piacra dobják a retromobil LTE-s változatát, viszont az akkumulátoron nem változtatnak, így üzemidő terén visszaesésre kell számítani.

Hirdetés

A Nokia 3310 a tavalyi év egyik legzseniálisabb húzása volt: belső értékek szempontjából kimondottan középszerű a produkció, amit nyújt, viszont a retro külcsín tarolt a piacon, a hagyományos mobiltelefonok világában rég találkoztunk ilyen sikertörténettel. Piacképesség szempontjából telitalálattal indított a HMD, amellett azonban csak ideig-óráig lehet elmenni változtatás nélkül, hogy hálózati képességek szempontjából erősen múltidéző a 3310 a 2G-s korlátozottsággal.


Ezek már az újdonságok, noha nem nagyon látszik rajtuk [+]

A 3G-s változat szeptemberben mutatkozott be, most pedig a 4G-, illetve VoLTE-képes, Wi-Fi-vel is megáldott változatot is leleplezték a kínai publikum előtt. Az újdonság továbbra sem lett okostelefon, alapjait tekintve az Androidra sok szempontból hasonlító, de jóval korlátozottabb YunOS-re épül, ami az alkalmazástömeget webes szolgáltatásokkal próbálja kompenzálni. Így például adott lesz egy alapvető felhőszolgáltatás is, noha 512 MB-os tárhely mellett erre jó eséllyel nem lesz nagy szükség. 256 MB RAM került bele, ez még egy Android Go-eszköznek is kevés lenne.

Gyönyörű kék és szénszürke változatok, kínai menüvel Gyönyörű kék és szénszürke változatok, kínai menüvel
Gyönyörű kék és szénszürke változatok, kínai menüvel [+]

A 240 x 320 pixeles, hagyományos kijelző, a külső és az akkumulátor maradt a régi, 1200 mAh-nyi kapacitás itt az elméletek szintjén 12 napos készenléti időt, 15 órányi 2G-beszélgetést vagy 5 órányi VoLTE-társalgást tesz lehetővé. FM-rádióval akár 31 órát is megy. A kínai TD-LTE-s változat után jó eséllyel jön a nemzetközi frekvenciasávos változat is, az árazás azonban még nem derült ki, február vége előtt a forgalmazás sem indul meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Jól fogynak a Nokia készülékek

    Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

  • A Nokia 3310 a legkapósabb butamobil

    Legalábbis Nyugat-Európában a klasszikust kétes eredményekkel felidéző telefont helyezték a legtöbben kosárba.

  • Nokia 3310 - tolat a nosztalgiavonat

    Kétségtelenül az idei év mobilos poénja, hogy a HMD visszahozta a 3310-est. Ami egyébként telefonként is ki tud szolgálni bizonyos igényeket, de ne homályosítsa el ítélőképességünket a nosztalgia.

Hirdetés