Visszatért a SwiftKey az iOS-re

A Microsoft a felhasználói visszajelzések miatt döntött úgy, billentyűzetétől mégsem fosztja meg az Apple eszközöket.

Péntek este teljesen váratlanul újra elérhetővé vált az Apple iOS rendszerének App Store-jában a Microsoft által fejlesztett SwiftKey virtuális billentyűzet, melyhez utóbbi cég októberben megszüntette a támogatást az iOS rendszeren, majd el is távolította az Apple platformjának alkalmazásboltjából a billentyűzetet. A Verge-hez eljuttatott közleményben a Microsoft azt kommunikálta, a felhasználói visszajelzések nyomán döntött úgy a redmondi cég, hogy visszahelyezteti billentyűzetét az App Store-ba. Tényleg újra elérhető, a keresőből simán elő lehet hozni és le is lehet tölteni.

Hirdetés

A SwiftKey helyzetét tekintve egyéb változás nincsen egyelőre, az alkalmazás utolsó frissítése 2021 augusztus 11-i, az pedig nem ismert, hogy mikor érkezik új frissítés. Korábban a Microsoft azt kommunikálta, hogy a SwiftKey fejlesztése iOS-re leáll, Androidon folytatódik, most azonban a cég több felelős vezetője arról írt Twitteren az újra elérhető alkalmazás kapcsán, hogy hamarosan érkeznek frissítések is hozzá.

Eredetileg Androidra készült billentyűzet volt a SwiftKey, a zöld robotos platformon is lett sikeres. iOS-re 2014-től, az iOS 8 megjelenésétől vált elérhetővé. A Microsoft 2016-ban vásárolta fel a SwiftKeyt, az iOS fejlesztéssel 2021-ben álltak le, Android rendszerre azonban folyamatos maradt a támogatás.

Előzmények

  • Búcsúzik a SwiftKey az iOS-ről

    Akinek szüksége van rá, október 5-ig telepítheti a Microsoft prediktív billentyűzetét iPhone-ra.

  • A Microsofté a SwiftKey

    Az egyik legnépszerűbb virtuális billentyűzet immáron a redmondiak kötelékébe tartozik, ám ez állítólag nem befolyásolja az androidos elérhetőséget.

  • Gyorsabb lett a SwiftKey

    A népszerű letölthető billentyűzet androidos változata jelentős sebességgyorsuláson esett át a legutóbbi szoftverfrissítéssel.

  • Swiftkey: Újabb prediktív szövegbeviteli módszer

    Az Android alapú készülékek számára fejlesztett szoftver nem csak az éppen gépelt, hanem az azt követő lehetséges szavakat is felajánlja.

Hirdetés