Visszatérnek a bohóchalak!

Nem egy új Némó nyomábanról van szó, hanem arról a fotóról, amivel az Apple 15 éve bemutatta az első iPhone-t, aztán eltüntette a gyári háttérképek közül. Az iOS 16-ig.

2007-ben Steve Jobs bemutatta az iPhone-t. A prezentáció során és a marketinganyagokban az Apple egy fiatal és egy felnőtt korú bohóchalat ábrázoló háttérképet használt, ami aztán soha nem került be az iPhone-okon futó iOS gyári háttérképeinek gyűjteményébe, csak az asztali OS X 10.6 Snow Leopard rendszerbe, ahol háttérképként és képernyővédőként is használni lehetett. Most viszont az iOS 16 fejlesztői béta 3-at futtató iPhone készülékeken random feltűnik húsvéti tojásként az eredeti kép felújított változata a beállítások között.

Az iPhone 15 évét ünneplő bohóchalas fotó, ahogy a többi előre telepített háttér is az iOS 16-ban nem statikus kép, hanem valós időben renderelt animáció, mely interakcióba lép a felhasználó által a zárképernyőre kitűzött dolgokkal, például az órával és widgetekkel. Ha valakinek statikus fotóként kellene a két bohóchal, az megtalálja a 9to5Mac oldalán nagy felbontásban, de júliusban várható az iOS 16 első publikus bétája is, amit már bárki telepíthet.

Bohóchalak az iOS 16-ban.
Bohóchalak az iOS 16-ban. (forrás: Reddit) [+]

A végleges rendszer ősszel, az új iPhone-okkal együtt lesz publikus.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés