Visszahozza az állapotsorba a töltöttség százalékos kijelzését az iOS 16 béta 5

Újra látható lesz az állapotsoron az, hány százalékon áll az iPhone akkumulátora. De nem mindegyik mobilon.

Az iPhone X és a notch megjelenésével tűnt el az állapotsorból az akkumulátor töltöttségének százalékos kijelzése, öt évre rá az Apple visszahozza a funkciót a notchos iPhone-okra is. Az iOS 16 béta 5-ben megjelent a beálltások között a lehetőség, hogy a felhasználó bekapcsolja, az ikonban megjelenjen egy szám, hasonlóan ahhoz, ahogy a Huawei vagy a Xiaomi telefonjai is jelzik az akkumulátoros töltöttséget. A Face ID-s eszközök közül az iPhone X, a Xs és Xs Max, a 11 Pro és 11 Pro Max, a 12, a 12 Pro és 12 Pro Max, valamint a 13, 13 Pro és 13 Pro Max beállításai között elérhető a bétában a funkció, az IPS LCD-vel szerelt Xr és 11, valamint a 12 Mini és 13 Mini kimarad a szórásból.

Így néz ki az iOS 16 bétában a százalékos kijelzés.Így néz ki az iOS 16 bétában a százalékos kijelzés. Így néz ki az iOS 16 bétában a százalékos kijelzés. (forrás: MacRumors) [+]

Ha valaki bekapcsolja a százalékos kijelzést, akkor az ikon telítettsége nem változik majd az akku töltöttségét jelezni hivatandó, kivéve, amikor 20% alá esik a töltöttség. A telefont töltőre rakva az ikon zöldre vált és megjelenik a villám ikon, akkukímélő módban sárgára színeződik. A Verge cikke szerint vannak azért problémák, a lap szerint fehér háttérkép esetén az ikon nem alkalmazkodik a háttérhez. Az 5-ös béta egyelőre csak fejlesztőknek elérhető, a publikus verzió hamarosan érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés