Videón az állítólagos Pixel Foldable modellje

A kiegészítőket gyártó cégeknek szánt dummy modellt sikerült megszereznie a Dave2D YouTube-csatornának.

Hosszú ideje pletykálnak egy Google márkájú hajlítható készülékről, főleg azóta, hogy a márka jobban ráfeküdt a Pixel termékvonalra a 6-os szériával. A Pixel Fold két éve téma tehát, az elmúlt három hónapban viszont felpörögtek a hajlítható telefon-tablet hibrid kapcsán a pletykák, renderelt képeket és teljesítményteszten produkált adatokat is láthattunk. A Dave2D YouTube-csatorna meg nem nevezett forrásból beszerzett egy dummy modellt, amely megerősíti a kiszivárgott rendereken látottakat.

Hirdetés

Így nézhet ki a Pixel Fold belső és külső kijelzője.Így nézhet ki a Pixel Fold belső és külső kijelzője. Így nézhet ki a Pixel Fold belső és külső kijelzője. (forrás: Dave2D) [+]

A dummy modelleket általában a termékek megjelenése előtt nem sokkal kapják meg a szerződött kiegészítő-gyártók, májusban pedig Google I/O konferencia, ahol az új Pixel A-széria mellett reálisnak tűnhet a már bejelentett Pixel Tablet és akár egy hajlítható készülék premierje is. Azért érdemes fenntartásokkal kezelni a Pixel Foldra vonatkozó dolgokat és nem ajánljuk senkinek, hogy fél lábon állva várjon az I/O-ig, a dummy modellből pár érdekesség kiderül, megerősítést nyer:

  • A kategória etalonjának nevezhető Samsung Galaxy Z Fold 4-nél kisebb belső gyűrődés lesz a Pixel Fold belső kijelzőjén, erre utal a zsanér.
  • A 7,67 hüvelykes átlóval rendelkező belső kijelző körül felül és alul egész vastag, 5 milliméteres káva várható. Ezzel a Google pénzt takaríthat meg, hisz a belső kamerát és szenzorokat is könnyebben a keretbe rejtheti, nem kell a kijelző alá rejteni őket.
  • A külső kijelző 5,79 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd, az említett Galaxy Z Fold 4-nél alacsonyabb és szélesebb lesz, inkább az Oppo Find N2-re hasonlít majd. Erre utaló pletykák korábban is voltak.
  • Sztereó hangszórók kerülnek a keretbe alulra és felülre.

A Verge szerint a Google Pixel Fold 158,7 x 139,7 x 5,7 milliméteres lesz kinyitott állapotban, a hardver agya a cég saját fejlesztésű Tensor G2 lapkája lesz, ami a Pixel 7-ekben is dolgozik, a hajlítható telefon árát pedig 1700 - 1800 dollár közé tippelik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés