Vadonatúj, 7 nm-es chippel jöhet a Nova 5

A Huawei még bejelentés előtt álló, 7 nanométeres, középkategóriás chipjét kaphatja meg az új széria közepes tagja.

Kínából szivárognak az információk az új Huawei Nova-széria kapcsán is, és bár ezeknek a modelleknek viszonylag kicsi a relevanciájuk Magyarországon, a Nova 5 mégis érdekes olyan szempontból, hogy talán elsőként kapja meg a cégcsoport új középkategóriás modelljeinek meghatározó rendszerchipjét, a 7 nanométeres technológiával várható Kirin 810-et, a 710-es utódját. A jelenlegi hírforrások szerint az újdonság 2 x Cortex-A76 + 6 x Cortex-A55 elrendezéssel kaphat nyolc processzormagot, grafikai téren pedig a Mali-G52 egység tevékenykedhet benne.

[+]

A Nova 5-öt egyébként 6,39 hüvelykes Full HD+ felbontású AMOLED kijelzővel, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és 32 megapixeles szelfikamerával várjuk, a hátlapi kameranégyes fő egysége pedig 48 megapixeles lehet, várhatóan Quad-Bayer technológiával. A 4200 mAh-s akkumulátor 40W-os gyorstöltési opcióval várható. Ha minden igaz, a további kérdéseket a június 21-ei, azaz pénteki bemutató fogja megválaszolni.

Azóta történt

Előzmények

  • Forró nyárhoz passzoló P30 érkezett, jön a Nova 5 Pro

    Nem veszített lendületet a Huawei telefonfronton: új P30 színváltozat futott be, három Nova 5 is érkezhet jövő héten és lassan a Mate X is esedékes.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés