2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Újabb személycsere az Essentialnél

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Variety

Elég kedvezőtlen(nek tűnő) események történnek Andy Rubin startupja körül, legalábbis nem valami bizalomgerjesztő, hogy mindenki lelép.

Hirdetés

Andy Rubin nyár elején mutatta be az ultimate okostelefonnak szánt Essential Phone PH-1-et, amely a kor követelményeit kielégítő hardveres és szoftveres képességek mellett a legfrissebb dizájnelveket is integrálja. A készülék ígéretes, ennek megfelelő árral, a probléma viszont az, hogy a bemutatón ígért szállítási határidő megcsúszott. Ez alapvetően bármilyen okból előfordulhat, viszont a vezetőség nem nagyon, vagyis egyáltalán nem kommentálta az esetet, érdemi információ pedig hónapok óta nem érkezik az illetékesektől.


[+]

Andy Rubin a múlt héten egy kevésbé konkrét Twitter üzenetben végül csak megszólalt, azon kívül viszont, hogy heteken belül megkezdődhet a kézbesítés, lényegében semmit nem mondott, ami a reakciókból ítélve kezd igen kínossá válni. Magyarázat, vagy közlemény helyett viszont sorra érkeznek a hírek az Essential vezetőségének elszivárgásáról.

Elsőként Andy Fouché, a kommunikációs igazgató hagyta el a fedélzetet, noha elvileg ő továbbra is együttműködik az Essentiallal tanácsadóként. Brian Wallace, a cég korábbi marketingigazgatója szintén kiszállt az Essentialből, most pedig Liron Damir is eligazolt, nevesint a Google-höz. Damir a felhasználói felület fejlesztését vezette, korábban pedig a Pebble vezet dizájnere és a WebOS fejlesztőjeként tevékenykedett. A Google-nél a Google Home termékeinek szorosabb összehangolásában fog segédkezni. Az Essential PH-1-ről, illetve az előrendelt termékek szállításának idejéről, ahogy a késsé okairól továbbra sincsenek közelebbi információk.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.