2018. június 21., csütörtök

Gyorskeresés

A marketingigazgató is elhagyta az Essentialt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Business Insider

Valami nyilvánvalóan történik az Essential körül, de az sajnos még mindig nem az előrendelt készülékek kiszállítása.

Hirdetés

Andy Rubin startupja, az Essential tavasszal mutatta be első készülékét, ami specifikációja alapján igazi csúcsmodell, moduláris kialakítással megspékelve. A Snadragon 835-tel és 19:10-es képaránnyal rendelkező 5,7 hüvelykes gépért egy hónapon belüli kiszállítás ígéretével akkor 700 dollárt kellett fizetni. A készülékek viszont még mindig nem érkeztek meg a vásárlókhoz, viszonylag nyugtalanítóhírek azonban igen.


[+]

Az Essentialtől senki nem nyilatkozott eddig a késés okairól, vagy várható mértékéről, a cég marketingrészlegének alelnöke viszont pénteken nyújtotta be a lemondását, aki most már a zenész will.i.am által alapított, conneced lifestyle, az i.am+ marketingigazgatója. Wallace decemberben csatlakozott az Essentialhöz, előtte a kiterjesztett valósággal foglalkozó Magic Leap marketingjét vitte, de a Samsung Next Big Thing kampányát is ő jegyzi.

Andy Rubin
Andy Rubin [+]

Andy Fouché, a cég kommunikációs igazgatója szintén távozott az Essentialtől, korábban mellesleg együtt dolgozott Wallace-szal a Magic Leapnél. Fouché mindazonáltal továbbra is részt vesz az Essential munkájában tanácsadóként. A kommunikációt jelenleg Kenzo Hing intézi, a késésre viszont továbbra sem reagálnak, holott több médium érdeklődik folyamatosan az Essential-PH1-ről.


[+]

Az egyetlen információ a PH1 érkezéséről az amerikai Sprint szóvivőjétől származik és hogy hogy nem, nem valami konkrét. A Sprin az egyetlen amerikai szolgáltató, aki felvette a kínálatába az Essential-PH1-et, noha még ők sem kaptak, viszont biztosak abban, hogy még idén elkezdődik a készülék értékesítése. Csak azt nem tudni, pontosan mikor. A nyilvános adatok alapján pénzügyi gondokkal nem kell számolnia a cégnek, 300 millió dolláros háttér éppenséggel kielégítőnek tűnik, úgyhogy valószínűleg más áll a megrekedt start és a személyi változások mögött.

Mindeközben a Financial Times úgy tudja, noha hivatalos közlemény ebben a témában sem érkezett az illetékesektől, hogy az Essential-PH1 az Egyesült Államokon kívül Japánban, az Egyesült Királyságban és Európában is piacra kerül. Elvileg a brit EE szolgáltatóvál már lezárultak a tárgyalások. A nemzetközi premier, vagy az információ megerősítésének időpontja, a késésre való valamiféle magyarázattal együtt szintén várat magára.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.